Bok svima!!!
Ovako: kupim ja neki dan novi ssd od 60gb i lijepo ga ugradim u laptop, stavim botabilni usb s win7 x64 (radi 100%)
s namjerom da instaliran nove windowse na njega, kad ono dobijem samo poruku "a disk read error occurred", i tu krece moje istrazivanje svega
sto znam o instalacijama, hardveru itd.
E sada, probam ja stavit nazad svoj stari hdd od 320 gb, koji radi bez problema ( na tom starom disku jos uvjek imam instalirane win7 x64 koji se normalno botaju i normalno rade sto je iznenadujuce, nema erora, nema losih sektora na disku, sada trenutno mi laptop radi s tim starim diskom) i pokusam pokrenut novu instalaciju windowsa na
na njega, ali dobijem istu poruku... U biosu sam sto posto siguran da je sve namjesteno kako treba (nisam bas neka njubina, kuzim stvari).
konfiguracija:
ASUS K50ID
Intel Cor 2 Duo T9900
4 gb rama DDR3-1333 SDRAM , Module Name ASint Tech.
Motherboard Chipset nVIDIA MCP79/7A
NVIDIA GeForce GT 320M (1024 MB)
Disk Drive Hitachi HTS545032B9A SCSI Disk Device
IDE Controller NVIDIA nForce Serial ATA Controller
Bios je updat-an.
Dakle moje pitanje je, dali je moguce da taj problem stoji do ovog IDE Controllera koji je ATA, ako mislite da je to problem onda meni nije jasno kako disk SATA II moze radit uopce (tj. nemogu vise novu instalaciju vindovsa stavit na njega) a ssd SATA III nemoze??? Globalno moje pitanje je dali itko moze pomoci??????????
P.S. zasto ne radim instalaciju preko cd-a e zato sto mi przilica riknila... ( nije do nje jer sam je cak pokuso izvadit, pa onda sam je iskljucio u biosu, ali svejedno isti problem s error-om)
Hvala momci i cure u naprijed, jako sam u biti znatizeljan da cujem vase savjete, jer ja nemogu vise trpit ova sra...... koja mi laptop zadaje.
E da sutra cu probat instalirati na ssd nove win tako sto cu ga ugurat u drugi laptop, pa vas budem update-o o pokusaju!!!