Crn ekran...

poruka: 4
|
čitano: 1.086
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Crn ekran...

U zadnje vrijeme mi se počeo događati sljedeći problem (nikad prije nisam čuo za tako što) :

kad palim komp, sve učestalije se događa da nakon početnog DOS ekrana i bootanja, za Windowse nema slike na monitoru.... znači čujem zvuk startanja i sve, ali ništa se ne vidi. 

isto tako, ako neko vrijeme sam odsutan, i ugasim monitor (ili se sam ugasi), nakon što pomaknem miša da bi se ponovo upalio, to se ne dogodi nego i dalje nema ništa na ekranu.

Problem se obično riješi nakon što pritisnem reset na kućištu.

Ne mogu dokučiti je li srž problema u Windowsima, grafičkoj, ili monitoru .. ?

Windows verzija je Vista ultimate x64, monitor je Samsung Syncmaster 2232BW,  grafička je Radeon 4850, a Catalysti su stari 5 mjeseci  (sve komponente su stare oko 4 god);  nikakvih specijalnih programa nisam stavljao niti radio ništa specijalno, problem se počeo događati sam od sebe.

unaprijed hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crn ekran...

Ajde prvo pogledaj kabel koji ti spaja pc i ekran.

Posto sam imao slican problem i napravio cijelu strku, i onda nakon par dana skuzim da mi je kabel koji spaja ekran i pc, bio napola vani iz utora i tako je gubio kontakt.{#}

Talijan

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Crn ekran...

Pokušao sam zamijeniti DVI ulaze - stavio onaj koji je išao u grafičku da ide u monitor i obrnuto, te dodatno učvrstio kabel koji ide u monitor za struju, međutim izgleda da se problem ustabilio - svaki put kad palim komp, dođe do Welcome screena, i tada se čuje onaj početni zvuk i sve, ali slike nema na monitoru te moram ručno resetirati da bi tek na 2. pokušaju sve radilo kako treba...

Koliko se meni čini to bi mogao biti problem u Windowsima ?   (instalacija stara skoro godinu dana)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Crn ekran...

A probaj staviti nove windowse...preporucio bih ti xp... Ja ih koristim od prvog dana i nikada nisam imao problema sa njima...

Talijan

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice