ovako ljudi,trebao bih pomoc....neki dan igrao sam mass efect andromeda,nakon neke cut scene mi je ekran pocrnio,u tom trenu mi je vrisnio jedan hard koji ni nije bio u pogonu....valjda je tako jer sad taj hard ne radi....bit ovoga problema je dosta veca i meni nikako objasnjiva,dugo sam se mucio pokrenit ponovno pc,skroz se gasio na svakom paljenju i napokon kad sam upalio,usao sam ponovno u igru,vrtilo mi je 45 fps-a,realno,to je izgledalo brzinom 145 fps-a....zamjetio sam da na programu za grafu gdje prikazuje skalu upotrebe grafe koji je namjesten da radi svake sekunde,meni se u sekundo do 3 puta pomakne skala,nakon toga sam primjetio i sat,kada sam upalio komp,bilo je sati isto kao na mobitelu,10 minuta nakon,na mobitelu je naravno proslo 10 minuta,na kompu oko 20 i nesta minuta,dok se komp pali,na windows ucitavanju kako ima one tockice sto se vrte u krug,lete u krug,bilo sta,sve leti,nesto bolesno za gledat i bar meni nikako objasnjivo....nakon svega toga,rastavio sam sve iz kucista dva puta,bar se poceo normalno palit pc,ali taj ubrzani rad i dalje je ostao....probao sam i windowse nove dizat,nikakvog pomaka nema,sad mi cak cita samo 4 gb rama,12 je rezervirano za nesta,stvarno poludio komp....ako ne mozete shvatit sta sam napisao,odete na yutub,poggledate nekog gamera kako je snimao igru i igru presao za sat vremena,tj video traje sat vremena,a zapravo ju je igrao npr 4 sata i samo ubrzao video kad ga je editiiro....e tako radi i moj komp,sve ubrzano....na chinebenchu sad testiram procesor,normalna je ocjena kao i do sada,samo je test u pola vremena ranije gotov....molim pomoc,kako i sta da pokusam to maknit,to bolesno ubrzanje.....da napomenem i bios sam vratio na tvornicke postavke iako je vec na njima i bio,al đabe....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Napajanje ili BIOS.
Pošto spominješ mrtav disk probaj sa drugim napajanjem.
Meni je prije nekih godinu dana sat išao brže, nekih 20-ak posto... Ispalo je da je krivac bila baterija na matičnoj. Nakon zamjene novom se sve vratilo u normalu.
Meni je prije nekih godinu dana sat išao brže, nekih 20-ak posto... Ispalo je da je krivac bila baterija na matičnoj. Nakon zamjene novom se sve vratilo u normalu.
To je vjerovatno zadnje sto bih gledao....
To je vjerovatno zadnje sto bih gledao....
Jelda? Ja sam posumnjao na nju kad su mi odjednom nestale postavke iz BIOS-a.
Ne bi vjerovao čovjek koliko te može zajebat' taj sat, par puta mi se tokom tih dana kad je išlo krivo desilo da sam išao nekud pola sata, sat vremena ranije, u jednom trenu sam već počeo misliti da sam poludio, sinkroniziram ga s internetskim vremenom, za dva sata na zidnom satu jedno, na ovom nešto sasvim deseto...
Baterjice bi trebale biti u svim PC-shopovima. Lagano se zamijeni. Probaj.
Sat je zenuta stvar kod računala. Ovdje neko od vremena koje koristi sustav ne ide kako treba. Uzrok kao što sam gore rekao BIOS( loša baterija ili treba noviju verziju) ili napajanje.
Jelda? Ja sam posumnjao na nju kad su mi odjednom nestale postavke iz BIOS-a.
Ne bi vjerovao čovjek koliko te može zajebat' taj sat, par puta mi se tokom tih dana kad je išlo krivo desilo da sam išao nekud pola sata, sat vremena ranije, u jednom trenu sam već počeo misliti da sam poludio, sinkroniziram ga s internetskim vremenom, za dva sata na zidnom satu jedno, na ovom nešto sasvim deseto...
Ako je sat ludio onda da, posumnjao bih u bateriju ali da cijeli komp ludi to vec ne i mi govorilo nista za bateriju.....
hahahah... nitro u guzici
Jbg, rijetko se igram na kompjuteru pa ti ne mogu reći...
To ti je standardna CR2032 baterija (barem na većini matičnih, ne znam ima li možda iznimaka), imaš za kupiti u normalnim dućanima tipa Konzuma.
edit: btw, ta baterija je nekih 20-30 kn obično, čisto da znaš
U bosni je 7 kn ;)
U bosni je 7 kn ;)
To vama neki škart prodaju :D
A moguće i da je to bio paket s dvije baterije, znam da sam i tako kupovao nekom prilikom... Bilo kako bilo, bit je da je jeftino je pa ako i nije to problem ovdje, neće čovjek propasti za par desetaka kn. Ili 7 u Bosni :D
Kod časovničara je toliko a po trgovinama je oko 7 kn... Nije bas da je to aparat za mjerenje secera pa ti treba top kvalitet ;)
lol zakaj bi htel usporiti komp? pa sad je ionak duplo brzi, ne vidim u cemu je problem. imas brzi pc za 0 kn, dok ostale ofce kupuju precjenjene grafe i procesore :)
Izgleda da je baterija ispod heatsinka... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?266768-ASRock-AM3-890FX-Deluxe5&s=6d48a3cd0fcb8f5e833e92b057857047
Vidi se i tu na slici: http://www.asrock.com/mb/AMD/890FX%20Deluxe5/index.asp?cat=#Manual
Čija je to pametna ideja bila, pojma nemam... Nadam se da se može doći do nje bez da skidaš heatsink.
A što se tiče ovog, tj. onog problema koji sam imao, nije imao veze s vraćanjem, nevraćanjem i promjenom postavki BIOS-a, nego doslovno s tim što se ispraznila baterija koja je očito nekako direktno vezana uz sat na matičnoj.
Pogledaj u Mülleru ako imaš blizu, tamo sam zadnji put kupovao, u CC-u u Zagrebu. Neki elektronički dućan, Chipoteka? Ne znam šta imaš blizu, jbg.
ovako ljudi,napokon sam u ovoj da izvinete pripizdini naso baterijicu,s lakocom ju zamjenio,poradovao se ko malo djete da ce sve radit,ali opet ista pjesma....nisam zalio koju kunu vise i napokon sam uzeo novu maticnu,jest da gigabyte ne volim,ne znam ni ja zasto,ali upala mi u oko....radi se o gigabyte ga 990fx gaming....sad samo cekam da dođe da ovu staru ragu bacim u smece i ne mucim se vise :D