Brzina pc-a dupla stvarnom vremenu Problem

poruka: 24
|
čitano: 2.315
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

ovako ljudi,trebao bih pomoc....neki dan igrao sam mass efect andromeda,nakon neke cut scene mi je ekran pocrnio,u tom trenu mi je vrisnio jedan hard koji ni nije bio u pogonu....valjda je tako jer sad taj hard ne radi....bit ovoga problema je dosta veca i meni nikako objasnjiva,dugo sam se mucio pokrenit ponovno pc,skroz se gasio na svakom paljenju i napokon kad sam upalio,usao sam ponovno  u igru,vrtilo mi je 45 fps-a,realno,to je izgledalo brzinom 145 fps-a....zamjetio sam da na programu za grafu gdje prikazuje skalu upotrebe grafe koji je namjesten da radi svake sekunde,meni se u sekundo do 3 puta pomakne skala,nakon toga sam primjetio i sat,kada sam upalio komp,bilo je sati isto kao na mobitelu,10 minuta nakon,na mobitelu je naravno proslo 10 minuta,na kompu oko 20 i nesta minuta,dok se komp pali,na windows ucitavanju kako ima one tockice sto se vrte u krug,lete u krug,bilo sta,sve leti,nesto bolesno za gledat i bar meni nikako objasnjivo....nakon svega toga,rastavio sam sve iz kucista dva puta,bar se poceo normalno palit pc,ali taj ubrzani rad i dalje je ostao....probao sam i windowse nove dizat,nikakvog pomaka nema,sad mi cak cita samo 4 gb rama,12 je rezervirano za nesta,stvarno poludio komp....ako ne mozete shvatit sta sam napisao,odete na yutub,poggledate nekog gamera kako je snimao igru i igru presao za sat vremena,tj video traje sat vremena,a zapravo ju je igrao npr 4 sata i samo ubrzao video kad ga je editiiro....e tako radi i moj komp,sve ubrzano....na chinebenchu sad testiram procesor,normalna je ocjena kao i do sada,samo je test u pola vremena ranije gotov....molim pomoc,kako i sta da pokusam to maknit,to bolesno ubrzanje.....da napomenem i bios sam vratio na tvornicke postavke iako je vec na njima i bio,al đabe....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napajanje ili BIOS. 

Pošto spominješ mrtav disk probaj sa drugim napajanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je prije nekih godinu dana sat išao brže, nekih 20-ak posto... Ispalo je da je krivac bila baterija na matičnoj. Nakon zamjene novom se sve vratilo u normalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Brzina pc-a dupla stvarnom vremenu Problem
Mirko935 kaže...

Meni je prije nekih godinu dana sat išao brže, nekih 20-ak posto... Ispalo je da je krivac bila baterija na matičnoj. Nakon zamjene novom se sve vratilo u normalu.

To je vjerovatno zadnje sto bih gledao....

11 godina
neaktivan
napajanje je isprobano samo na maticnoj,onda kada se pc gasio cim sam ga stiso tipku da se upali,sve sam rastavio i kad sam sastavljo,spojena je bila samo maticna,radilo sve super dok ostale komponente nisam prikopco,danas sam slucajno uleto na windows repair,onaj dijagnostik,vratio sav povrat pidataka sustava i opcenito svega,ne gasi se vise,rsm memoriju ucitava dobro,znaci sve super,samo je ta paklena brzina ostala....
15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Mirko935 kaže...

To je vjerovatno zadnje sto bih gledao....

Jelda? Ja sam posumnjao na nju kad su mi odjednom nestale postavke iz BIOS-a.

Ne bi vjerovao čovjek koliko te može zajebat' taj sat, par puta mi se tokom tih dana kad je išlo krivo desilo da sam išao nekud pola sata, sat vremena ranije, u jednom trenu sam već počeo misliti da sam poludio, sinkroniziram ga s internetskim vremenom, za dva sata na zidnom satu jedno, na ovom nešto sasvim deseto...

11 godina
neaktivan
da li ti je samo sat isao brze ili komp opcenito?meni cijeli komp,nakon toga gasenja kompa i jedva paljenja sam usao kazem nazad u igru,onaj lik iz igre je leto ko da ima nitro u guzici,znaci sve je radilo ubrzano,probao sam isto fc primal bas da vidim sta se desava,lik je leto po mapi....doslovno mislim,brzo se kreto.....da li je to ona baterijica sto na njoj pise KTS?ako je,kako to zamjenit i da li je to lako za kupit u nekom pc shopu?imamo trgovinu,dvije u gradu sa pc opremom,ali to je sve 0 bodova....
16 godina

Baterjice bi trebale biti u svim PC-shopovima. Lagano se zamijeni. Probaj.

Sat je zenuta stvar kod računala. Ovdje neko od vremena koje koristi sustav ne ide kako treba. Uzrok kao što sam gore rekao BIOS( loša baterija ili treba noviju verziju) ili napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:37 (plavi08).
9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
...

Jelda? Ja sam posumnjao na nju kad su mi odjednom nestale postavke iz BIOS-a.

Ne bi vjerovao čovjek koliko te može zajebat' taj sat, par puta mi se tokom tih dana kad je išlo krivo desilo da sam išao nekud pola sata, sat vremena ranije, u jednom trenu sam već počeo misliti da sam poludio, sinkroniziram ga s internetskim vremenom, za dva sata na zidnom satu jedno, na ovom nešto sasvim deseto...

Ako je sat ludio onda da, posumnjao bih u bateriju ali da cijeli komp ludi to vec ne i mi govorilo nista za bateriju.....

15 godina
neaktivan
Killy kaže...
da li ti je samo sat isao brze ili komp opcenito?meni cijeli komp,nakon toga gasenja kompa i jedva paljenja sam usao kazem nazad u igru,onaj lik iz igre je leto ko da ima nitro u guzici,znaci sve je radilo ubrzano,probao sam isto fc primal bas da vidim sta se desava,lik je leto po mapi....doslovno mislim,brzo se kreto.....da li je to ona baterijica sto na njoj pise KTS?ako je,kako to zamjenit i da li je to lako za kupit u nekom pc shopu?imamo trgovinu,dvije u gradu sa pc opremom,ali to je sve 0 bodova....

hahahah... nitro u guzici

Jbg, rijetko se igram na kompjuteru pa ti ne mogu reći...

To ti je standardna CR2032 baterija (barem na većini matičnih, ne znam ima li možda iznimaka), imaš za kupiti u normalnim dućanima tipa Konzuma.

edit: btw, ta baterija je nekih 20-30 kn obično, čisto da znaš

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 14:40 (Mirko935).
11 godina
neaktivan
hvala mirko,potrazit cu
9 godina
odjavljen

U bosni je 7 kn ;)

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

U bosni je 7 kn ;)

To vama neki škart prodaju :D

A moguće i da je to bio paket s dvije baterije, znam da sam i tako kupovao nekom prilikom... Bilo kako bilo, bit je da je jeftino je pa ako i nije to problem ovdje, neće čovjek propasti za par desetaka kn. Ili 7 u Bosni :D

9 godina
odjavljen

Kod časovničara je toliko a po trgovinama je oko 7 kn... Nije bas da je to aparat za mjerenje secera pa ti treba top kvalitet ;)

11 godina
neaktivan
gledam sad po netu, 17 kn u konzumu,samo kod nas ima jaaaako mali konzum pa toga valjda nema za kupit,budemo vidili,ali ubiti ima trgovina,lako prosetat :) ili nesta jos jednostavnije,nekom s maticne skinit bateriju :) da se ne kupuje nova :) su na stranu,sutra idem po bateriju pa javim ako bude ikakav pomak,hvala svima na javljanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
A u kini je 5 komada ispod 10kn, ak bas ocete usporedivati cijene... A ionak vecina tih stvari dode upravo iz kine :D a takve sitnice kupis i zaboravis na njih, tek kad ti zatrebaju za nes i trazis di kupit se sjetis da si ih kupil i nikad koristil :D
12 godina
neaktivan

lol zakaj bi htel usporiti komp? pa sad je ionak duplo brzi, ne vidim u cemu je problem. imas brzi pc za 0 kn, dok ostale ofce kupuju precjenjene grafe i procesore :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2017 15:36 (imaiden322).

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
nije lijepo igrat kad igraci u igri imaju "nitro" u guzici....aj ti naciljaj neprijatelja dok trci ko usain bolt,ak sam dobro reko njegovo ime :)
11 godina
neaktivan
ovako,radi se o asrock 890fx deluxe 5 maticnoj,idem se spremit da trazim po gradu bateriju jer naravno u lidlu i konzumu je nije bilo,pogledam slucajno na maticnu i nema baterije nigdje....za povrat biosa imam na back panelu imam cmos tipku,gledam po yutubu da ju moram drzat 5 sec....ali drzo sam ju dok je komp bio ugasen....uđem u bios,vrijeme vraceno na 2012 godinu....postavim vrijeme,vratim bios na default,ali jos uvijek komp leti....stvarno vise nezz sta da radim....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Killy kaže...
ovako,radi se o asrock 890fx deluxe 5 maticnoj,idem se spremit da trazim po gradu bateriju jer naravno u lidlu i konzumu je nije bilo,pogledam slucajno na maticnu i nema baterije nigdje....za povrat biosa imam na back panelu imam cmos tipku,gledam po yutubu da ju moram drzat 5 sec....ali drzo sam ju dok je komp bio ugasen....uđem u bios,vrijeme vraceno na 2012 godinu....postavim vrijeme,vratim bios na default,ali jos uvijek komp leti....stvarno vise nezz sta da radim....

Izgleda da je baterija ispod heatsinka... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?266768-ASRock-AM3-890FX-Deluxe5&s=6d48a3cd0fcb8f5e833e92b057857047

Vidi se i tu na slici: http://www.asrock.com/mb/AMD/890FX%20Deluxe5/index.asp?cat=#Manual

Čija je to pametna ideja bila, pojma nemam... Nadam se da se može doći do nje bez da skidaš heatsink.

A što se tiče ovog, tj. onog problema koji sam imao, nije imao veze s vraćanjem, nevraćanjem i promjenom postavki BIOS-a, nego doslovno s tim što se ispraznila baterija koja je očito nekako direktno vezana uz sat na matičnoj.

Pogledaj u Mülleru ako imaš blizu, tamo sam zadnji put kupovao, u CC-u u Zagrebu. Neki elektronički dućan, Chipoteka? Ne znam šta imaš blizu, jbg.

11 godina
neaktivan
tesko da cu do toga samo tako doc,za vikend cu si dat malo posla pa se bacit na to da taj hladnjak mali skinem i probam do baterije doc....hvala,nisam se sam sjetio pogledat user manual,car si....
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Niko nije spomenuo kik, u kiku imaju paket s razlicitim baterijama, a cini mi se i paket sa 5 il kolko vec tih 2032 baterija

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ovako decki,bateriju na stranu sada,radim nocnu,jos malo.u krevet pa cu ju sutra ic trazit ako ovo ne uspije....gledao sam nesta na yutubu,ima tri iglice kod baterije,dvije rsde zajedno,tj spojene su plastikom malom i limicem iznutra,ima jedna fora da se npr ta plastika skine sa zadnje dvije iglice i stavi na orednje dvije,upli komp ili kako vec i onda sta dalje....budem potrazio na jutubu,ali ako netko zna da objasni kako i sta treba napravit,jebat ga,nisam neki engkez da svaku rijec razumjem sta oricaju i objasnjavaju,pola povatam pola ne....jos iednom hvala svima,ako netko moze pomoc oko toga,javite iskustva ili objasnite kako da sta napravim....da ne dosađujem vise i da popravim ako se popravit da....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ovako ljudi,napokon sam u ovoj da izvinete pripizdini naso baterijicu,s lakocom ju zamjenio,poradovao se ko malo djete da ce sve radit,ali opet ista pjesma....nisam zalio koju kunu vise i napokon sam uzeo novu maticnu,jest da gigabyte ne volim,ne znam ni ja zasto,ali upala mi u oko....radi se o gigabyte ga 990fx gaming....sad samo cekam da dođe da ovu staru ragu bacim u smece i ne mucim se vise :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice