Neznam dal postoji al imam filing da cete me popljuvat,znaci neki program (iso) da ga mogu zapisat na cd gurnut u komp i izbrisat cijeli hard disk da imam prostora za neki os
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako se radi o odvojenoj particiji na kojoj ti nije trenutni OS idi na my computer, desni klik na disk o kojem se radi i stisni format (NTFS odaberi).
Ali kada budeš htio instalirat novi OS tipa Windows 7 uvijek ćeš imat opciju (unutar same instalacije) da formatiraš pojedine diskove (particije), dok ćeš kod winXP-a biti na to prinuđen :D
tnx...ali kod mene je ovakva situacija: na laptopu sam mnoge operativne sustave instalirao a nijedan ne radi znaci da nemogu podici komp....i onda skuzim super os koji radi , zelim ga stavit na hard disk pa ga s hard diska pokrenut a on kaze de nema dosta prostora. i sad bi sam htjeo nekakav program ako postoji da gurnem cd i probam si pocistit lap .....e a 400 kn je malo previse da otidjem tipu i da mi ga on pocisti 
Bilo koji linux live cd i formatiraj s gpartedom disk ili gparted live cd i s njim formatiraj sve i problem rjesen.
Zapravo kad instaliras novi os mozes isto napraviti, imas opciju obicno da koristi cijeli disk, a ako ne onda rucno pobrises particije. Tak da problema nebi trebalo biti.
Zapravo ne postoji instalacijski medij OSa koja nema mogucnost formatiranja kod instalacije. Moras to moc.
A na kraju krajeva mos i dd koristiti ak si na linuxu, dost da obrises 1MB na pocetku diska i nema particijske tablice i sve ti bu prazno za instalaciju.
U terminalu:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda
i to bi trebalo sve rjesiti ako je jedan disk unutra.
ili možeš s multifunkcionalnim Hiren's BootCD-om
Također, kako kolega kaže, (vjerovatno) svaki operativni sustav kada se pokrene bootabilno nudi mogućnost formatiranja i uređvanja particija!
Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
fala ljudi