Brisanje hard diska

poruka: 7
|
čitano: 2.609
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Brisanje hard diska

Neznam dal postoji al imam filing da cete me popljuvat,znaci neki program (iso) da ga mogu zapisat na cd  gurnut u komp i izbrisat cijeli hard disk da imam prostora za neki os

www.ubuntu.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Brisanje hard diska

Ako se radi o odvojenoj particiji na kojoj ti nije trenutni OS idi na my computer, desni klik na disk o kojem se radi i stisni format (NTFS odaberi). 

Ali kada budeš htio instalirat novi OS tipa Windows 7 uvijek ćeš imat opciju (unutar same instalacije) da formatiraš pojedine diskove (particije), dok ćeš kod winXP-a biti na to prinuđen :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 12:25 (Demmy).
13 godina
neaktivan
Brisanje hard diska

tnx...ali kod mene je ovakva situacija: na laptopu sam mnoge operativne sustave instalirao a nijedan ne radi znaci da nemogu podici komp....i onda skuzim super os koji radi , zelim ga stavit na hard disk pa ga s hard diska pokrenut a on kaze de nema dosta prostora. i sad bi sam htjeo nekakav program ako postoji da gurnem cd   i probam si pocistit lap .....e a 400 kn je malo previse da otidjem tipu i  da mi ga on pocisti {#}

www.ubuntu.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 14:51 (belzebub).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Brisanje hard diska

Bilo koji linux live cd i formatiraj s gpartedom disk ili gparted live cd i s njim formatiraj sve i problem rjesen.

Zapravo kad instaliras novi os mozes isto napraviti, imas opciju obicno da koristi cijeli disk, a ako ne onda rucno pobrises particije. Tak da problema nebi trebalo biti.

Zapravo ne postoji instalacijski medij OSa koja nema mogucnost formatiranja kod instalacije. Moras to moc.

A na kraju krajeva mos i dd koristiti ak si na linuxu, dost da obrises 1MB na pocetku diska i nema particijske tablice i sve ti bu prazno za instalaciju.

U terminalu:

dd if=/dev/zero of=/dev/sda

i to bi trebalo sve rjesiti ako je jedan disk unutra.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 15:02 (Ante).

1 0 hvala 0
15 godina
Brisanje hard diska

Partition Wizzard Bootable

ili možeš s multifunkcionalnim Hiren's BootCD-om

Također, kako kolega kaže, (vjerovatno) svaki operativni sustav kada se pokrene bootabilno nudi mogućnost formatiranja i uređvanja particija!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Brisanje hard diska
Imas program koji se zove Dban, dio je Hirens alata, mozes ga i zasebno snimiti na CD. Samo boot-as komp s tog CD-a i brises cijeli disk.
Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
13 godina
neaktivan
Brisanje hard diska

fala ljudi {#}

www.ubuntu.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice