Bluetooth startup problem

poruka: 14
|
čitano: 10.371
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam BlueSoleil program za gigabyte bluetooth   adapter i sad podesim da se software starta sa windowsima ali kad se windowsi dignu starta se program u trayu ali ne aktivira bluetooth nego se treba ručno .

znači kako je vidljivo na slici ovako izgleda ikona kad je aktivna,a kad se windows-i startaju ova ikona je siva i ručno se treba upaliti.

Da li netko zna kako podesiti da se bluetooth automatski pali prilikom podizanja windowsa?

Radi se o windows 7 ultimate i Gigabyte GN-BTD02.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 23:23 (Agent Richard Gill).

0 0 hvala 0
17 godina

Zašto nisi ostavio driver iz windowsa nego si instalirao taj njihov vječito bagoviti softver? Bluesoleil adapteri normalno rade s driverima iz windowsa 7 i učitavaju se na startup-u...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Bluetooth startup problem

Nisam ostavil windows drivere jer bez softvera nisam mogel spojiti ni mobitele niti tipkovnicu, a kad sam i uspio spojiti telefone neke je zezalo slanje podataka s mobitela na kompjuter....

Bitno mi je da se bluetooth pali automatski jedino zbog tipkovnice,jer u večini slučajeva pozabim da ju  trebam upaliti :) ...

17 godina

-jesi li siguran da imaš odgovarajuću verziju BT-BS softwarea, od verzije 6x (7-8..) su ograničili licence. Ne skidati s nekih sumnjivih izvora, radije koristi windowsov (to je isti driver).

Druga mogućnost, isključi power opcije štednje ili produlji vrijeme, za BT.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-jesi li siguran da imaš odgovarajuću verziju BT-BS softwarea, od verzije 6x (7-8..) su ograničili licence. Ne skidati s nekih sumnjivih izvora, radije koristi windowsov (to je isti driver).

jesam siguran sam da,imam softver je orginalan i dolazi s BT.

inače meni je BS super program i nemam nikakve zamjerke na njegov rad i koristim ga već duži niz godina ali do sad nikad nisam trebal da se BS pali sa windowsima.

budem probal ovo kaj si navel isključiti opcije štednje, ali kak produljiti vrijeme za BT?

17 godina
Agent Richard Gill kaže...

...budem probal ovo kaj si navel isključiti opcije štednje, ali kak produljiti vrijeme za BT?

-to govorim 'napamet', obično se može isključiti u driveru ''..turn off this device to save power'' i sl., možda u njegovom soft. ima opcije kao standby-vrijeme.

Inače je čest krivac driver za takvo ponašanje, samo s BTom nisam naišao na takav problem (vjerojatno jer su BT-tipkovnice rijetkost..) ima logike ako koristiš x86-64bit pa možda driver nije pouzdan kao 32bitni.

17 godina

Pokušaj ovako: Napiši u notepad-u ovo:

net stop bthserv
net start bthserv

Nazovi to nekako i spremi kao "neko ime".cmd

Zatim u notepadu napiši ovo:

Set WinScriptHost = CreateObject("WScript.Shell")
WinScriptHost.Run Chr(34) & "C:\DelayBth\Delay.cmd" & Chr(34), 0
Set WinScriptHost = Nothing

Spremi to kao "neko ime".vbs

Oba file-a spremi u isti folder kojega nazoveš po volji ali u korijenski C direktorij.

Otvori Task scheduler i kreiraj novi task tako da ti na startup-u windowsa pokrene

C:\DelayBth\Delay.vbs (ovo upiši pod "actions" ali DelayBTh i Delay.vbs su nazivi kod mene kod tebe će se zvati onako kako si nazvao fajlove...)

Stavi neka se pokreće sve s najvećim privilegijama.

Sada bi ti se pri dizanju windowsa trebao restartati bluetooth servis i postati odmah aktivan. Imao sam problem s tom vrstom adaptera i njihovim startup-om koji se baš ne slaže s ovom servisom...

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 23:55 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Pokušaj ovako: Napiši u notepad-u ovo:

net stop bthserv
net start bthserv

Nazovi to nekako i spremi kao "neko ime".cmd

Zatim u notepadu napiši ovo:

Set WinScriptHost = CreateObject("WScript.Shell")
WinScriptHost.Run Chr(34) & "C:\DelayBth\Delay.cmd" & Chr(34), 0
Set WinScriptHost = Nothing

Spremi to kao "neko ime".vbs

Oba file-a spremi u isti folder kojega nazoveš po volji ali u korijenski C direktorij.

Otvori Task scheduler i kreiraj novi task tako da ti na startup-u windowsa pokrene

C:\DelayBth\Delay.vbs (ovo upiši pod "actions" ali DelayBTh i Delay.vbs su nazivi kod mene kod tebe će se zvati onako kako si nazvao fajlove...)

Stavi neka se pokreće sve s najvećim privilegijama.

Sada bi ti se pri dizanju windowsa trebao restartati bluetooth servis i postati odmah aktivan. Imao sam problem s tom vrstom adaptera i njihovim startup-om koji se baš ne slaže s ovom servisom...

Napravil sam sve kak si gore opisal ali nije mi startal bluetooth.

na slici se vide procesi koji su vezani za bluetooth i koji se sami podižu prilikom startanja windowsa to je bilo prije nego sam probal ovo gore (makar i nakon toga isti su procesi dignuti)

p.s. neznam zake mi ne želi prikazati sliku ili ju ja ne vidim

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 11:10 (Agent Richard Gill).
15 godina
neaktivan

da li jednostavno moguče da win7 ne podržava usb bluetooth stick koji imam (gigabyte gn-btd02)??

pitam jer sam sljedeće našel na njihovoj stranici:

Q : Why cannot I use BlueSoleil after startup with the icon grey?   (to se događa u mojem slučaju )

A : There are 4 possibilities:
You didn't insert a Bluetooth Adapter; please make sure you are using a dongle or CF card. 
Your dongle was not inserted properly, please un-plug it and then re-plug it to have a try.
BlueSoleil was not installed properly. Please make sure that you didn't install the driver from Microsoft and reinstall BlueSoleil.

ovo iznad sam sve provjeril i sve je kak treba biti

Your Bluetooth Adapter cannot be recognized by your OS, so does BlueSoleil. You can change another adapter and retry to make your PC recognized it first.

Jedino bi ovo moglo biti možda?????

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo se gore odnosi ako koristiš Microsoftove drivere i servis. Bluesoleil sofver možda instalira svoje. U tom bi slučaju trebao disablirati servis o Microsofta ako to već ne radi Bluesoleil driver tijekom instalacije. Možda dolazi do konflikta.Ne znam,ja koristim adapter,mislim Canyon-ov na Microsoftove drivere,imam scriptu koju sam ti gore napisao i sve uredno funkcionira. Bluetooth se uredno aktivira na startup-u...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Ovo se gore odnosi ako koristiš Microsoftove drivere i servis. Bluesoleil sofver možda instalira svoje. U tom bi slučaju trebao disablirati servis o Microsofta ako to već ne radi Bluesoleil driver tijekom instalacije. Možda dolazi do konflikta.Ne znam,ja koristim adapter,mislim Canyon-ov na Microsoftove drivere,imam scriptu koju sam ti gore napisao i sve uredno funkcionira. Bluetooth se uredno aktivira na startup-u...

bluesoleil   disablira microsoft, takda znači nije to, probal sam deti i od canyon-a orginalni driver i softer koji sam skinul na njihovoj stranici ( oni isto koriste bluesoleil ,model adaptera CNR-BTU6) i onda proradi bluetooth se aktivira odma ali mi piše da je bluesoleil trial i more samo 2mb po sesiji prenosoti nakon toga traži da se aktivira, znači da potakvome on praktički radi ali ako imaš orginalni program što kod mene nije slučaj ja imam krekanu verziju ,jer softver koji sam dobil sa bluetoothom nije podržan pod win7.

17 godina
BlackMoon kaže...

bluesoleil   disablira microsoft, takda znači nije to, probal sam deti i od canyon-a orginalni driver i softer koji sam skinul na njihovoj stranici ( oni isto koriste bluesoleil ,model adaptera CNR-BTU6) i onda proradi bluetooth se aktivira odma ali mi piše da je bluesoleil trial i more samo 2mb po sesiji prenosoti nakon toga traži da se aktivira, znači da potakvome on praktički radi ali ako imaš orginalni program što kod mene nije slučaj ja imam krekanu verziju ,jer softver koji sam dobil sa bluetoothom nije podržan pod win7.

ihush kaže...

jesam siguran sam da,imam softver je orginalan i dolazi s BT.

inače meni je BS super program i nemam nikakve zamjerke na njegov rad i koristim ga već duži niz godina ali do sad nikad nisam trebal da se BS pali sa windowsima.

budem probal ovo kaj si navel isključiti opcije štednje, ali kak produljiti vrijeme za BT?

- usporedi podcrtano, dalje nemoraš tražiti rješenje (možda samo kako registrirati...)

- hint, dosta uređaja kao notebook dolazi s driverom za BT, recimo na HP, Dell, Lenovo i ostalim stranicama imaš driver (svi driveri su isti, BS).

17 godina

Ja se ovdje vraćam na svoj prvi post i pitanje zašto ne koristiti MS driver koji podržava veliki broj adaptera. Ne vidim zašto među uređajima koje prepozna ne bi prepoznao i bluetooth tipovnicu. Bluesoleil-ov software i driveri su zastarjeli i previše bugoviti a nisu niti freeware izuzev one verzije koju dobiješ s adaperom na CD-u a koja obično datira iz vremena Isusa Krista.Možda da prova s Widcomm-ovim driverima ali ni oni nisu free.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali moze neko da mi pomogne imam blututu mini adapter hteo bi da napravim da mogu da koristim preko nejga blutut slusalicu kkao cu to da napravim da moze da mi radi na racunarau

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice