Sinkroniiranje 3 racunala

poruka: 10
|
čitano: 912
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dakle, imamo situaciju di su tri kompa u mrezi. Fizickoj mrezi preko kanalica i swicha (na kraju je isti router) ali nisu umrezeni. Svi su kao na "public" mrezi.

Na sva 3 kompa bi trebao biti neki direktorij DIR koji bi u svakom trenutku trebao biti isti na svim kompovima. Cak i ako se otvori neki .xls i sejva promjena, da se ta promjena dogodi i na druga dva kompa.

Kako to mogu napraviti? Osim windowsa10 na raspolaganju imam i Google Drive.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najlakše je da sve mreže postaviš kao HOME mreže i fino shareaš neki folder ostalim korisnicima na jednom računalu. Naravno, to računalo bi onda bilo "server" i uvijek bi trebalo biti upaljeno da bi mogli ostali pristupiti tom folderu. Ostale opcije su malo kompleksnije, ali ovisno o routeru, neki isto imaju mogućnost da u njih pikneš stick i postaviš ga kao "file server". Ja bih se onda jedino brinuo malo za sigurnost, ali i to se da riješiti tako da taj folder sinkroniziraš sa google driveom kao backupom ako se nešto dogodi sticku/routeru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Sinkroniiranje 3 racunala
Razmisljam, to su latopi, tesko da bi jedan mogao biti server. Al ok, barem imam pocetak.
A znaci, ti fileovi bi bili samo na jednom racunalu, drugi bi samo imali pristup?

A dali moze Google Drive biti server? Onda druga dva kompa ne ovise o prvom.
16 godina
neaktivan

Kad već imaš google drive onda skini aplikaciju na sva tri računala

https://www.google.com/drive/download/

Prijavi se na svakom računalu i u mapu google drive spremaj sve što ti treba i sve će biti dostupno svima

www.eplati.com

0 0 hvala 0
17 godina
the_dammed kaže...
Razmisljam, to su latopi, tesko da bi jedan mogao biti server. Al ok, barem imam pocetak.
A znaci, ti fileovi bi bili samo na jednom racunalu, drugi bi samo imali pristup?

A dali moze Google Drive biti server? Onda druga dva kompa ne ovise o prvom.

Ima brdo aplikacija i varijanti kako sinkronizirati datoteke na više računala, no tvoj problem je aplikativni dio - kako znati koja je datoteka aktualna, koju kopirati gdje, kako pratiti promjene i slično.

Takvo što nije baš lako izvedivo s klasičnim aplikacijama (npr. istovremeni rad na istoj datoteci) već se za to koriste specijalizirani kolaboracijski alati.

15 godina
neaktivan

Mislim da njemu ipak treba (slobodno me može ispraviti) ako sam dobro skužio funkcionalnost filesharinga. Znači, ako je file otvoren na jendom računalu, drugi korisnik vidi tko je trenutno otvorio dotični file i može ga otvoriti jedino u read-only modu. Kolaboracijski alati meni ovdije baš ne pašu kao ni verzioniranje u gogole drive-u.

0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...
Dakle, imamo situaciju di su tri kompa u mrezi. Fizickoj mrezi preko kanalica i swicha (na kraju je isti router) ali nisu umrezeni. Svi su kao na "public" mrezi.

Na sva 3 kompa bi trebao biti neki direktorij DIR koji bi u svakom trenutku trebao biti isti na svim kompovima. Cak i ako se otvori neki .xls i sejva promjena, da se ta promjena dogodi i na druga dva kompa.

Kako to mogu napraviti? Osim windowsa10 na raspolaganju imam i Google Drive.

Evo jedno provjereno riješenje koje funkcionira bez problema. BitTorrent Sync, ima free verzija.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 14:34 (kostolomac).
15 godina
neaktivan
Ako nesti bude, Google Drive ce biti. Ovo sa serverom je najbolje rijesenje, ali za sada tesko izvedivo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam baš jučer piknuo 16gb usb u router, podigao file server, mapirao taj drive na 3 kompa i na jednom sinkronizirao sa backup diskom za svaki slučaj. Radi ko urica.

0 0 hvala 0
17 godina
Leryan kaže...

Mislim da njemu ipak treba (slobodno me može ispraviti) ako sam dobro skužio funkcionalnost filesharinga. Znači, ako je file otvoren na jendom računalu, drugi korisnik vidi tko je trenutno otvorio dotični file i može ga otvoriti jedino u read-only modu. Kolaboracijski alati meni ovdije baš ne pašu kao ni verzioniranje u gogole drive-u.

Prema izvornom pitanju to nije file share. To je čuvanje iste datoteke na tri računala s automatskom promjenom delta zapisa.

Ukoliko npr. dva korisnika istovremeno otvore datoteku na svom disku (što mogu bez problema i upozorenja od strane aplikacije) postoji problem koji se ne da automatizirano riješiti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice