Puca internet veza kad je upaljeno računalo

poruka: 5
|
čitano: 5.614
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

Evo otvaram ovu temu, posto razgledao sam malo i nema niko takav problem..

Počet cu ovako , kod kuce imam 4 racunala. Internet veza radi sve normalno tako dugo dok ne ukljucim svoje računalo. Nakon nekih pola do 1 sat , internet konekcija se prekida, te se spaja i prekida svakih 5 sekundi tako dugo dok ne ugasim racunalo . Kad ga ugasim ,  internet konekcija normalno radi dalje bez problema . Dakle problem je u mojem racunalu. Probao sam ne paliti racunalo 5-6 dana sve normalno . Ukljucim , i evo crk. Sad sam 100% siguran da je to racunalo. Nadalje. Zamijenio sam mrežnu karticu,  nova wirelless PCI . U među vremenu sam odlucio nanovo instalirati windowse (7) , te sam nabavio novi HDD. Znaci cisti windowsi , nijedan program , nova mrežna, spojim se na net , crk . Instalirao sam sve orginal drivere , za mrežnu , za maticnu , tj chipset . 

Nadalje prije 1 godine imao sam isti problem, instalirao Wireshark (sniffer) , posto aplikacija na neki nacin "ispravlja" pakete preko mrežne a ne samo da radi kao sniffer. Bilo je u redu sve oko 6 mj. Pred kojih 2-3 mjeseca pocelo je isto. Kod "sniffanja" mrežne , naišao  sam na velik broj , malformed paketa i double ACK pošiljanja. Ima jos par warninga al nis posebno (TTL=1) .

Znam da nesto na mojem računalu "iskrivljava" pakete koji koji dolaze do routera te on "iskopča" net.

Pokušat cu jos nabaviti logove routera pa da vidim, dal javlja sto neobicnoga. U međuvremenu nadam se nekome koji je imao slicne probleme ili da se razumije pro tj bolje da javi nes :D

Posto neznam vise sto bi moglo biti , molim za neki savjet.

Hvala unaprijed i bez osuđivanja, pomognimo si :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imas li Optimu ?

Meni svakih 5-10 minuta puca konekcija..Kada igram cod4 ili upaljen ts3 ili bilo sta.Spajam se WIFI preko edimaxovog usba.

Popravljam PC-ove,Komponente,PS3,Mobitele i svu elektrotehniku.Ako nesto treba PM
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Puca internet veza kad je upaljeno računalo

T-com

17 godina
TBIB kaže...

T-com

Ma jel možda Thomsonov Speedtouch router? Onaj crni?
Dok sam bio na T-Comu, imao sam taj router, i donio sam s posla laptop, Dellov.
Onog trena kad bi se počelo surfati sa tim laptopom, resetirao bi se router.
Mijenjao sam drivere, no ništa nije pomoglo - dok mi nisu donijeli drugi router, ne sjećam se sada koji, jel neki Siemens, čini mi se... i tada je sve bilo OK. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
12 godina
neaktivan

Ruter je simens SX 763 ..

..ovih dana probat cu ga promjeniti makar vec je jedan promjenjen i taj je došao na mjesto. Imam jos i onaj bijeli thomson , i jos jedan simens . Makar je sve vec promjenjeno , probat cemo opet.

edit 1 : btw danas sam pogasio neke postavke oko port triggeringa i port forwardinga , zasad konekcija se drži 3 sata, javljam sta je dalje..

edit 2 : promjenjen ruter , konekcija puca svakih 3,4,5 sati kako kad..
       - sve više sumnjam na maticnu plocu doticnog racunala , sistem se ne podize is "sleep"  moda , nakon nekog vremena ugasi se monitor te kad zelim opet raditi s racunalom ne zeli uapliti monitor , a racunalo radi , restartam komp , vrijeme i datum su na 00:00 1.1.2002    :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 13:43 (TBIB).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice