Problem sa ZYXEL routerom

poruka: 20
|
čitano: 14.599
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

imam ZYXEL 660HN-T1A router. Na stranici torrenthr.org mi piše da nisam spojiv. nakon svih mogućih pokušaja da se riješi problem (namještanje klijenta, port forward i slično) došao sam do zaključka da je problem u tome što ovaj router ima firewall koji ne mogu onemogućiti. zbog toga nema incoming connections. e sad, na internetu sam našao uputstvo kako da onemogućim firewall (ukucam 192.168.2.1, ukucam šifru 1234, na security kartici kliknem na firewall disable). evo kako bi trebalo izgledati (slika preuzeta sa interneta):

Međutim, ja nemam ovu security karticu gdje bih onemogućio firewall..

Probao sam i preko TELNET riješiti problem ( CLI COMMANDS) ali nisam uspio.

Ima li neko prijedlog kako da riješim problem?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 18:23 (kemal_r).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem sa ZYXEL routerom
kemal_r kaže...

Pozdrav,

imam ZYXEL 660HN-T1A router. Na stranici torrenthr.org mi piše da nisam spojiv. nakon svih mogućih pokušaja da se riješi problem (namještanje klijenta, port forward i slično) došao sam do zaključka da je problem u tome što ovaj router ima firewall

Jesi li apsolutno siguran da si port forwarding odradio kako treba? Na koju lokalnu IP adresu si forwardao port? Imaš li DHCP aktiviran i više računala u mreži?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
15 godina
neaktivan

Stavi novi firmware.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rustweaver kaže...
kemal_r kaže...

Pozdrav,

imam ZYXEL 660HN-T1A router. Na stranici torrenthr.org mi piše da nisam spojiv. nakon svih mogućih pokušaja da se riješi problem (namještanje klijenta, port forward i slično) došao sam do zaključka da je problem u tome što ovaj router ima firewall

Jesi li apsolutno siguran da si port forwarding odradio kako treba? Na koju lokalnu IP adresu si forwardao port? Imaš li DHCP aktiviran i više računala u mreži?

mislim da jesam, sve po uputama sa interneta. aktiviran je DHCP i imam 2 LAN konekcije za računare, 1 WI-FI, i gledam TV preko interneta - još jedan LAN PORT se koristi(HOME TV)

vlad0 kaže...

Stavi novi firmware.

ne smijem, bojim se da se neke postavke ne poremete i onda neću moći tv gledati (njihov je firmware).

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

mislim da jesam, sve po uputama sa interneta. aktiviran je DHCP i imam 2 LAN konekcije za računare, 1 WI-FI, i gledam TV preko interneta - još jedan LAN PORT se koristi(HOME TV)

Nemoj misliti, znaj. Kada forwardaš port moraš pogoditi točnu IP adresu računala na kojem očekuješ konekciju izvana. U ovom slučaju to je IP adresa računala na kojem se vrti utorrent. Utorrent ima test koji će ti reći je li port forwardan kako treba izvrši ga:

U utorrentu lupi Ctrl+g, otvorit će ti se prozor, ukloni kvačicu sa "bandwidth" i stavi kvačicu na network. Klikni na "run tests"

Naravno prije izvršavanja tog testa provjeri jesi li na modemu forwardao port koji piše u prozoru tog testa. Ako ne znaš koja je ip adresa računala: start->run upiši "cmd" (bez navodnika) i lupi enter. Upiši "ipconfig" (također bez navodnika i lupi enter)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 19:13 (rustweaver).
17 godina
rustweaver kaže...
kemal_r kaže...

Nemoj misliti, znaj. Kada forwardaš port moraš pogoditi točnu IP adresu računala na kojem očekuješ konekciju izvana. U ovom slučaju to je IP adresa računala na kojem se vrti utorrent. Utorrent ima test koji će ti reći je li port forwardan kako treba izvrši ga:

U utorrentu lupi Ctrl+g, otvorit će ti se prozor, ukloni kvačicu sa "bandwidth" i stavi kvačicu na network. Klikni na "run tests"

Naravno prije izvršavanja tog testa provjeri jesi li na modemu forwardao port koji piše u prozoru tog testa. Ako ne znaš koja je ip adresa računala: start->run upiši "cmd" (bez navodnika) i lupi enter. Upiši "ipconfig" (također bez navodnika i lupi enter)

IP adresu računara nisam vidio na ovaj način nego na CLIENT LIST unutar routera... uglavnom, isto je. a što se testa tiče

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
 a što se testa tiče

To je onda to. Gledaj, utorrent ponekad za svog rada pogrešno detektira je li port pravilno forwardan. Točnije on to zaključuje po tome ima li dolazećeg prometa, te ako nema digne frku. Ovaj test što si izvršio je potpuno pouzdan.

17 godina
rustweaver kaže...
kemal_r kaže...
  a što se testa tiče

To je onda to. Gledaj, utorrent ponekad za svog rada pogrešno detektira je li port pravilno forwardan. Točnije on to zaključuje po tome ima li dolazećeg prometa, te ako nema digne frku. Ovaj test što si izvršio je potpuno pouzdan.

Dobro, sve ja to znam. ali ja sam i dalje NESPOJIV na thr. kada nešto skinem sa piratebay ili kat.ph upload(seed) ide bez problema. čim skinem sa thr ili nekog drugog sličnog trackera seed ne ide.

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

Dobro, sve ja to znam. ali ja sam i dalje NESPOJIV na thr. kada nešto skinem sa piratebay ili kat.ph upload(seed) ide bez problema. čim skinem sa thr ili nekog drugog sličnog trackera seed ne ide.

Onda je nešto drugo u pitanju. Da bi seedao, tj. uploadao nešto treba postojati netko tko bi skidao od tebe, ne možeš uploadati u prazno. Čim nitko ne skida od tebe znači da mreža nije preusmjerila nikoga na tebe. Vidiš i sam da možeš normalno uploadati kada se neki korisnici spoje na tebe, sad si to rekao.

I nisi nespojiv, jesi li pročitao što sam gore napisao? Utorrent tako pokušava detektirati probleme s konekcijom, često digne lažnu uzbunu samo zato što se nitko na tebe ne spaja, a može biti potpuno normalan slučaj da se nitko na tebe ni ne pokušava spojiti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 23:24 (rustweaver).
17 godina
rustweaver kaže...
kemal_r kaže...

Onda je nešto drugo u pitanju. Da bi seedao, tj. uploadao nešto treba postojati netko tko bi skidao od tebe, ne možeš uploadati u prazno. Čim nitko ne skida od tebe znači da mreža nije preusmjerila nikoga na tebe. Vidiš i sam da možeš normalno uploadati kada se neki korisnici spoje na tebe, sad si to rekao.

I nisi nespojiv, jesi li pročitao što sam gore napisao? Utorrent tako pokušava detektirati probleme s konekcijom, često digne lažnu uzbunu samo zato što se nitko na tebe ne spaja, a može biti potpuno normalan slučaj da se nitko na tebe ni ne pokušava spojiti.

Nismo se razumili. ja sam nespojiv na stranici thr.org.   u klijentu (utorrent) uvijek mi je sve uredu.

e sad, što seedam kad skinem sa javnih trackera - zato što to seedanje ide preko DHT (tako mi je objašnjeno na njihovom forumu). kod thr.org dht treba biti onemogućen da se ne bi došlo do fake upload (tako nekako se zove). zbog toga se dobije ban.

temu sam pokrenuo da vidim zna li iko da otključa security karticu unutar routera da bih mogao onemogućiti firewall..

očito mi nema pomoći...

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...
e sad, što seedam kad skinem sa javnih trackera - zato što to seedanje ide preko DHT (tako mi je objašnjeno na njihovom forumu). kod thr.org dht treba biti onemogućen da se ne bi došlo do fake upload (tako nekako se zove). zbog toga se dobije ban.

Pa lako to provjeriš, onemogući DHT i vidi možeš li i dalje normalno seedati na javnim trackerima.

Ctrl+p da otvoriš opcije.

17 godina
rustweaver kaže...
kemal_r kaže...

Pa lako to provjeriš, onemogući DHT i vidi možeš li i dalje normalno seedati na javnim trackerima.

Ctrl+p da otvoriš opcije.

kad je dht disabled nema seed ni na privatnim ni na javnim...

15 godina
neaktivan
kemal_r kaže...

kad je dht disabled nema seed ni na privatnim ni na javnim...

Pa pričekaj malo, nije DHT bez razloga ubačen, puno je brži peer discovery sa njime nego bez njega. Skini neki popularni torrent sa javnog trackera, isključi DHT i čekaj i par sati ako treba pa vidi koliko si uploadao. Imaš i pri dnu utorrenta "trackers" tab na kojem možeš vidjeti jesu li trackeri živi (to je jako bitno kada ne koristiš PEX I DHT).

Ako i dalje ne ide (a pridržavao si se gornjeg uputstva) onda mi više ništa ne pada na pamet, sorry...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 0:20 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

Ne kontam zašto baš moraš biti spojiv?! Ako imaš dobar ratio, tj. vratiš onoliko koliko si preuzeo što te briga za spojivost. Ima masa članova kojima je detektirano da su nespojivi, a sasvim su OK članovi trakera.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Ne kontam zašto baš moraš biti spojiv?! Ako imaš dobar ratio, tj. vratiš onoliko koliko si preuzeo što te briga za spojivost. Ima masa članova kojima je detektirano da su nespojivi, a sasvim su OK članovi trakera.

kako ću vratiti onoliko koliko sam preuzeo kad nisam spojiv??? zato mi i jeste problem što ne mogu ništa dijeliti

14 godina
Pozdravi svima,

Vec neko vrijeme ne mogu se spojiti sa ovim ZyXEL P-660HN-T1A ruterom..

Prosao sam po nekoliko puta tutoriale..

Preko teamviewera pokusali pomoci..

Prije ovog imao sam samo ADSL vezu na billionu bipac ruteru sve ok od prvi puta sam se uspio spojiti bez postavljanja na samom ruteru port forwarding.

Zatim sam potpisao novi ugovor sa operaterom kako bi uz ADSL vezu imao i IPtv ovdje u bosni isto sto i maxtv (naziv home.tv)

Naravno dosli su mi instalirati IPtv, zamjenili billion sa ZyXEL P-660HN-T1A ruterom i od tada pokusavam srediti spojivost ali bezuspjesno..

Otvorio sam ovu temu nadajuci se da ce biti nekakvi savjeta, nesto sto nisam pokusao i slicno.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ti pomoć vezano za ovo.

Ja sam baš sređivao jedan isti takav modem.

Problem je bio da se samo jedan uređaj mogao spojiti na WiFi.

A ostalim modem uopće ne da da počnu dobijati IP adresu.

Adresa modem ti je http://192.168.2.1

Defaultna šifra je: 1234

Tu ukucaš 1234 i udariš enter.

Nakon toga ti se pojavi novi prozor sa nekim upitom, samo klikni na Ignore da te pusti dalje.

Tada si na Status prozoru.

Dole desno imaš client list, klikneš na to, kada tu uđeš klikneš na DHCP server tab.

Ako ti je adresa modema 192.168.2.1 onda u polju IP Pool Starting Address podesiš adresu za jedan broj veću znači 192.168.2.2 (na mom modemu je bila 192.168.2.33)

A u Pool Size umjesto 32 koliko je bilo kod mene (zato i jeste puštao samo jedan uređaj na WiFi 33-32 = 1), staviš 50.

Dole u dnu stranice klikneš na Apply i to je to, sve si podesio kako treba.

Nakon toga isključi modem iz struje na 10 sekundi, ponovno ga uključi i nakon 30-ak sekundi možeš kačiti na njega 48 uređaja preko WiFi-a istovremeno ;)

Sve slike sa screenovima su u poruci.

login ekran login ekran
password change password change
client list client list
DHCP server DHCP server
adresa modema adresa modema
pool size pool size
apply apply
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 21:11 (zdravo).
11 godina
neaktivan

Naletio sam slučajno tražeći odgovor i došao sam do riješenja. HT je sakrio Security stranicu ali sam našao način da dođem do nje uz jednostavnu metodu koristeći Google Chrome.

Logiraj se na Zyxel i otvori Source code (desni klik bilo gdje pa klik view source). Pogledaj sliku u prilogu. 
Nakon što preimenuješ WAN.html u Firewall.html samo klikni na WAN i otvorit će ti se Firewall.html stranica gdje gasiš firewall. ;) 

firewall firewall
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 11:03 (masterxagent).
11 godina
neaktivan

A možeš i ovako, tek sam sada provjerio. Samo otvori http://192.168.2.1/Firewall.html  zamjeni IP adresu svojom, ako ti nije ova.

10 godina
neaktivan

Imam ZYXEL router i svaki nekoliko sati mii se gubi signal i trazi da se ikljuci iz struje saceka 10 sekuni i ukljuci .Kako mogu resiti ovaj problem?

Unapred hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice