Ovako mene zanima može li se ikako izvesti da preko jedne mrežne kartice ide download preko druge upload na ratličitim mrežama? Koji OS mi za to treba windows server 2003?? ili može i u client OS-u?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta je ovo niko nema ideju ili niko ne zna kako, ja imam ideju kako sam neznam koji to OS omoguća i kako?
Klijent mora komunicirat s serverom. Znaći uploadat request i download response.
Stoga mi nikako nije jasno što želiš postići.
Klijent mora komunicirat s serverom. Znaći uploadat request i download response.
Pa želim postiči da računalo koje bi se spajalo na jeno drugo računalo na kojem bi bilo da se preko jeeden internetske veze izvršava download a preko 2. upload isto komunikacija samo preko različitih mreža ? el to moguće?
Pa želim postiči da računalo koje bi se spajalo na jeno drugo računalo na kojem bi bilo da se preko jeeden internetske veze izvršava download a preko 2. upload isto komunikacija samo preko različitih mreža ? el to moguće?
Moguće je u teoriji, ali u praksi bi imao užasno puno problema i za većinu slučajeva (pi*oko: 95%) ti takav setup jednostavno ne bi radio. Ono što bi mogao napraviti (a da radi kako treba!) je da pomoću load balancinga (LB) složiš da se, ovisno o tipu pometa, pojedine stvari routaju na željenu vezu - ali onda bi i upload i download išao po toj vezi za taj tip prometa. To ujedno znači hardverski ili softverski LB server (to bi recimo mogao odraditi npr. TMG).
a kakvih bi problema bilo, pa ako je teoretski moguće, treba probat u praksi..xD
a kakvih bi problema bilo, pa ako je teoretski moguće, treba probat u praksi..xD
Različite IP adrese. Vjeruj mi - gubitak vremena.
aha, pa da, različite su, a ust što bi se dogodilo usporenje ili bi klijentsko računalo zblesiralo s tim?
aha, pa da, različite su, a ust što bi se dogodilo usporenje ili bi klijentsko računalo zblesiralo s tim?
Laički rečeno: serveri bi odbijali promet s tvojeg klijenta.