Media centar izrada i povezivanje

poruka: 6
|
čitano: 2.603
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav forumaši, imam jednu nedoumicu pa bi vas molio ako može pomoć.

Imam 4 kompa (3 windows i jedan mac) koji se spajaju preko wifia na ruter. Imam jedan komp viška koji bi mogo upogoniti sa gomilom diskova na tavanu te bi on bio spojen na ruter mrežnim kabelom. Zanima me je li moguće napraviti nekakav media centar od tog starog kompa na kojem bi se pohranjivali svi filmovi serije, te da ih on dijeli na mreži a da ih ja recimo reproduciram preko xbmc-a preko mreže? Može li se nešto instalirati/podesiti što god da imam opciju sa drugih kompova staviti skidati torrente koji bi se pohranjivali na taj  nazovimo ga media centar. Što odabrati od softwera, jel treba neki mrežni hardver? Je li ovo sa torrentima uopće izvedivo ? 

Unaprijed hvala.  

http://www.youtube.com/radiopulsfm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

torrenti: stavljaš da skida u djeljeni folder a utorrentom upravljaš preko weba tj utorrent remote (opcija da ne moraš ići na tavan)

za ovo drugo osto napraviš dijeljenu mapu i sve trpaš u nju i to je to. napravi da ta mapa bude read-write i gotovo. ako misliš ma komp pohranjivati hd ili full ha filmove, za to mi se čini da bežična veza nije dovoljno brza pogotovo ako koristiš g wifi router.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Media centar izrada i povezivanje

ovo sa dijeljenom mapom sam probao ali mi na macu nikako ne zeli pronaci, cak sam upisivao i ip od kompa i neke upute po netu slijedio ali mac vjerojatno ne voli windows. 

Mogao bi srediti da i ostale kompove povežem žićano ali to tek kad testiram wifi. Ništa, odoh upogoniti taj stari komp pa da vidim koje će mušice imati. 

http://www.youtube.com/radiopulsfm
16 godina
neaktivan
Re: Media centar izrada i povezivanje

ja na pc-u imam dignut ps3 media server koji mi služi za stream filmova na razne uređaje. Uspješno stream-am na wd-live, ps3, laptop i djelomično uspješno na iPhone i Galaxy Tab.

torentom skidam u jedan folder, a taj folder je dodan u ps3 media server za stream-anje.

Naravno, ako stream-aš .mkv u fullHD-u wifi često nije dovoljan, čak i preko 100Mbit Etherneta zna zaštekat. Naravno, to ovisi kako je kodiran film.

EDIT: ako film samo stream-aš bez re-kodiranja, onda taj pc ne mora biti nešto posebno jak (ali jači nego kad filmove samo share-aš preko mrežnog diska), ali ako trebaš re-kodiranje onda bi trebao imati dobar procesor.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 16:53 (Zura).
13 godina

100 mbps je dovoljno za sve. bluray film od 40 gb bez problema se streama i ne šteka (mreža je onda zauzeta oko 40 %). naravno, govorim o varijanti bez rekodiranja jer rekodiranje nema smisla kad je pitanje o streamanju pc to pc. što se tiče dijeljene mape. znam da windows i ubuntu rade tj sa linuxa bez problema pristupam mapi koja je shareana na windows pc-u. mac nikad nisam koristio

0 0 hvala 0
14 godina

Evo došao sam i ja na sličnu ideju. Imam AMD Semprom 3000+, 1.25GB DDR i AsRock K8A780LM WD Green 2TB. Sada mene zanima da li je ovaj procesor i ova količina rama dosta. Znači to bi strpao u neko staro kućište i stavio na tavan i spojio žično sa ruterom. Moja je ideja da tu budu svi filmovi i serije koje imam skinute i da se može sherati na media player na mom tv-u i na moj pc te laptop. A i ako bi moglo da ta konfa i glumi torrent te da se odmah sve na nju skida i seed-a. Da li je to moguće sa ovim gore navedenim komponentama da li je preslabo za takav neki ko server. I koji bi trebao software za to sve. 

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice