Kako pojacati wifi signal na integrisanom network

poruka: 8
|
čitano: 3.008
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Postovani

Prvo pozdrav svima i da odmah predjem na problem. Malo cu opsirnije da bi razjasnio situaciju. Kao prvo laik sam pa ako nesto i izvalim pogresno molim za razumjevanje.

Dakle koristim stolni racunar ( operativni sistem je win 7) koji ima integrisani network adapter ( wifi) Broadcom 802.11g Network adapter a spajam se na wifi u domu gdje svi djelimo mrezu na spratu.E sad na laptopu je signal bio odlican skoro full ali na kompu ili bude jedna crta ili ge nema nikako, a posto je lap otisao u vjecna lovista osudjen sam da nekako pojacam signal na kompu. Citao sam na forumu razne metode  vezane za antenu ali kod mene je integrisani adapter i nema antene, router se nalazi u hodniku i ja nemam nikakvog uticaja na njega.

Ima od prije router sitecom wireless gigabit router 300N da li njega mogu nekako iskoristiti?

Ili sta mi je potrebno tacno od opreme da kupim?

Ako treba jos nekih informacija rado cu ih dopuniti.

Srdacan pozdrav i unaprijed hvala svakom ko nadje vremena da pomogne.

0 0 hvala 0
14 godina

Nemozes pojacati signal na laptopu. Ako zelis jaci signal, moras kupiti vanjsku wifi antentu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Kako pojacati wifi signal na integrisanom netw

Nije rijec o laptopu, rijec je o stolnom racunaru, ali vjerujem da u ovom slucaju dodje na isto. Dakle vanjska wi fi antena bi trebala rijesiti problem.

Samo da budem siguran i ona se spaja wlan kablom na modem?

U svakom slucaju hvala.

11 godina

zanima me matična ploča tog  računala...tip ?? ....možda na slici vidim ima li priključak za vanjsku antenu jer desktop kućišta su praktično faradejev kavez :(

ps: vidi kad skineš bočnu stranicu ( ako je tower kućište) da li je bolji signal.

16 godina
neaktivan

vanjski wifi "adapteri" su zapravo usb "stickovi" i nije ti potreban ikakav kabel. samo ga utakneš u račulao i šišaj. windows 7 bi ga trebao prepoznati sam instalirati drivere (iako se dogodi i da ne uspije, pa imaj pri ruci cd s driverima). na ruteru ne možeš učiniti ništa (a nije ni potrebno, ako ima antenu; osim uključiti wifi, ako već nije). kad staviš taj usb, slobodno isključi unutarnji wifi (device manager > disable device). možda još ovo: ako kupuješ taj usb adapter, raspitaj se u trgovini o dometu. skuplje ne znači i više. znam da je za te stvari d-link najbolja firma. i to ti je to. sretno {#}

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AF139 kaže...

zanima me matična ploča tog  računala...tip ?? ....možda na slici vidim ima li priključak za vanjsku antenu jer desktop kućišta su praktično faradejev kavez :(

ps: vidi kad skineš bočnu stranicu ( ako je tower kućište) da li je bolji signal.

ASUS-ova je ploca. Trenutno nisam kod kuce radim nocnu tako da tek sutra to mogu slikati. Kuciste je svakako vec otvoreno sa obadvije strane tako da to nesto puno nije pomoglo. U svakom slucaju hvala pokusat cu ovo sa antenom pa nadam se da ce upaliti. Hvala jos jednom i na pomoci i na vasem vremenu.

pozz

10 godina
neaktivan

Prijatelji da se zahvalim antena je savrseno rijesila problem.Znaci sa jedne ili ni jedne crte signala sad sam na full ili skidanje filma sa torenta mi je do danas trajalo bez pretjerivanja od 3 do 6 h zavisi od velicine, evo sad skidam citavu sezonu hous of cards (4.25 GB) i za nepunih 15 min sam dosao do 50%.

Hvala jos jednom. Mene sto se tice ova tema se moze zakljucat.

Srdacan pozdrav

11 godina

Ako ugrađeni WiFi na matičnoj ploči nema priključak za antenu ( ni tamo na limiću gdje su ostali priključci) tada ćeš trebat naći   USB WiFi stick  ali sa vanjskom antenom jer oni koji nemaju antenu na sebi već je unutar stika će imati isti domet kao taj WiFi na MBO.

ps:  nađeš neki noviji .... da izgleda npr. kao Airlive WL-1600 USB a taj spoji preko postolja sa produžnim usb kablom tako da mu možeš naći poziciju sa boljim signalom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice