ISKON TV "bezicno" preko powerline-a...pomoc!

poruka: 20
|
čitano: 10.597
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina

imam iskon tv
i routher mi nije blizu IPTV prijemnika pa sam ih mislio povezati sa  powerline DLINK AV500 

stvar je funkcionirala nekih 5 dana i sada vise ne moze....zna li mozda netko do cega je problem,na koji nacin to povezati?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: ISKON TV "bezicno" preko powerline-a...pomoc!

Powerline je jako, jako loša ideja za IPTV (za bilo kakav UDP promet, zapravo).

Probaj preseliti na druge utičnice ali sumnjam da će ti to pomoć. Jedino 100% pouzdano rješenje je LAN kabel.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Powerline je jako, jako loša ideja za IPTV (za bilo kakav UDP promet, zapravo).

Probaj preseliti na druge utičnice ali sumnjam da će ti to pomoć. Jedino 100% pouzdano rješenje je LAN kabel.

Mozes pojasniti ovo?

Za kolegu s problemom:

Mozes li probat umreziti 2 racunala u toj konfiguraciji s tim powerlineovima (ostaviti ih na istom mjestu)?

Povezi 2 kompa, direktno preko powerlineova, dodijeli staticke adrese na mreznim suceljima i probaj SMB-om (windows share)

prebacit npr neki >=200MB fajl s jednog kompa na drugi, pa javi brzinu prijenosa. 

mojpismonosa
10 godina
neaktivan

Prvo, jesu Powerline adapteri na istoj fazi? I da nisi slučajno uštekao powerline u produžni kabel, to jako smeta, prijemnici moraju biti ustekani direktno u utičnicu.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
16 godina
odjavljen
Mojpismonosa kaže...

Mozes pojasniti ovo?

Evo članak. A i osobno iskustvo dok sam bio TK tehničar a ljudi su htjeli spajati STBove preko tog prkna. To nikad nije radilo kako treba a u rijetkim slučajevima kad je, to su bile nove instalacije u kućama, utičnice daleeeeko od velikih potrošača (bojleri, pećnice...) i na kratkim udaljenostima.

Problem ti je što to radi dosta nestabilno a kako UDP nema nikakvu kontolu, nekad niti DHCP ne prođe a slika kad se pojavi, raspada se. TCP promet iz očitih razloga radi, ali sporije. Smeta im sve što radi šum na grani (pogotovo stvari sa elektomotorima - klime i sl.).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 9:53 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Prvo, jesu Powerline adapteri na istoj fazi? I da nisi slučajno uštekao powerline u produžni kabel, to jako smeta, prijemnici moraju biti ustekani direktno u utičnicu.

Kolega kaze da mu je radilo tako da to ne mora provjeravat. Ovo drugo vec da 

mojpismonosa
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Evo članak. A i osobno iskustvo dok sam bio TK tehničar a ljudi su htjeli spajati STBove preko tog prkna. To nikad nije radilo kako treba a u rijetkim slučajevima kad je, to su bile nove instalacije u kućama, utičnice daleeeeko od velikih potrošača (bojleri, pećnice...) i na kratkim udaljenostima.

Problem ti je što to radi dosta nestabilno a kako UDP nema nikakvu kontolu, nekad niti DHCP ne prođe a slika kad se pojavi, raspada se. TCP promet iz očitih razloga radi, ali sporije. Smeta im sve što radi šum na grani (pogotovo stvari sa elektomotorima - klime i sl.).

Vidis, koristim ga vec nekoliko godina, stalno mu punim bandwidth i kako je i wifi AP preko njega DHCP funkcionira kak spada, cijelo ljeto klima radi (no ne iskljucujem da je mozda na drugoj fazi). Sve skupa sto kazes ima nekog smisla. Pretpostavljam da i modulacija (interno) na kojoj powerlineovi rade uvelike dolazi do izrazaja, tako da u teoriji 2 proizvodaca koriste druge proprietary modulacije, time i frekvencije i ukupan energy footprint.

Ja sam opet za to da kolega proba sto sam mu napisao, ne vidim kako time moze sto izgubiti, najvise pola sata posla.

mojpismonosa
10 godina
neaktivan

Kod mene je radilo čak i kad su bili na drugoj fazi, ali puno losije nego kad na istoj.

16 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Kod mene je radilo čak i kad su bili na drugoj fazi, ali puno losije nego kad na istoj.

U teoriji nemoguce. Kako znas da je bila druga faza?

mojpismonosa
10 godina
neaktivan

Gledaj, ja isto nisam vjerovao. Tako što sam vadio osigurač od jedne faze dok nije ispala ta sa televizorom. Očito na klasičnom mehaničkom brojilu negdje prijeđe signal.

16 godina
odjavljen

To je nemoguće. Powerline radi preko zajedničke faze.

15 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Gledaj, ja isto nisam vjerovao. Tako što sam vadio osigurač od jedne faze dok nije ispala ta sa televizorom. Očito na klasičnom mehaničkom brojilu negdje prijeđe signal.

Ček imaš 3 osigurača, svaki za jednu fazu, i te si vadio?? Obično potrošać niti nema pristup do toga. 

Ako si vadio one na razvodnoj kutiji, onda ih je više na jednoj fazi.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

To je nemoguće. Powerline radi preko zajedničke faze.

I meni to jako smrdi da je nekaj pobrkal, ali poglec ovaj link:

Q: Can TP-LINK Powerline adapters work in different phases of a three-phase circuit?

A: Yes. However, their overall rate will be affected when crossing phases

Ima i drugih linkova koji tvrde da je dovoljan high-pass filtar i dovoljno kapaciteta (i manja udaljenost medu fazama). Najbolja provjera jesu li "2 faze ista faza" jest puknuti multimetar izmedu dvije faze i provjeriti napon.

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 20:19 (Mojpismonosa).
16 godina
odjavljen

Jedno je trofazna struja a drugo monofazna koju ima u utičnicama.

Osim ako po cijeloj kući nema trofazne utičnice...

11 godina

Možda ima tri limitatora na kojima može jednu po jednu fazu gasiti .... i nedavno sam čitao da powerline više ne ovisi o istoj fazi već se koristi i nula.

Jedan lik na forumu je napisao da mu powerline radi sa susjedom (100m) koji čak nije spojen na el. mrežu sa iste bandere a možda nije ista faza i brojilo je drugo...pa sad ispada da bez probe bolje ništa ne tvrditi.

Produžni kabal ništa ne smeta za powerline osim ako se ne radi o skupim "zaštitnom" koji ima filter sa kondenzatorima i prigušnicama u sebi.

Što se tiče smetnji najviše smetaju radu powerline adaptera razna switch napajanja pa i štedna sijalica daleko više nego motori klime.

Problem sa tim switch napajanjima je što bi morali imati na ulazu mrežne filtere od kondenzatora i dvostruke prigušnice ( izgleda kao mali trafo).

Bez tog filtera smetnje prelaze u kućnu mrežu i šire se po el. instalacijama :(

16 godina
odjavljen

Ja ti mogu iz probe i prakse mogu reći 100% da Fritz powerline adapteri ne rade ako nisu na istoj fazi. Isto se odnosi na tplinkove (ne znam točno koje, zaboravio sam).

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 20:35 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Mojpismonosa kaže...

Q: Can TP-LINK Powerline adapters work in different phases of a three-phase circuit?

A: Yes. However, their overall rate will be affected when crossing phases

Po tome nemože. Ovi koji su na različitim fazama su žicom povezani.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
10 godina
neaktivan

Živim u kući pa imam puno bolji pristup instalacijama nego u stanu. No, instalacije su pametno izvedene tako da čim kablovi izlaze iz brojila svaki ide na svoj 35A osigurač. I onda opet svaki kat ima svoj Set tri osigurača po 25A. I znam sto govorim, jasno je bilo kada sam izvukao osigurač koji je za TV drugi powerline je ostao upaljen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ROFLOLMAO kaže...

Po tome nemože. Ovi koji su na različitim fazama su žicom povezani.

Izgleda da sam krivo protumacio sto su napisali...

Takoder posjedujem neke tp-link 200mbit (100mbit ali duplex, je*em ti marketing) i rade iskljucivo na istoj fazi

mojpismonosa
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 22:27 (Mojpismonosa).
16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Živim u kući pa imam puno bolji pristup instalacijama nego u stanu. No, instalacije su pametno izvedene tako da čim kablovi izlaze iz brojila svaki ide na svoj 35A osigurač. I onda opet svaki kat ima svoj Set tri osigurača po 25A. I znam sto govorim, jasno je bilo kada sam izvukao osigurač koji je za TV drugi powerline je ostao upaljen.

Čim nema LAN kabova onda nisu pametno izvedene. Ili još gore, ako nema kanalica za vući nove kablove. Pa moja kuća sagrađena 1988. godine ima sprovedene kanale za dodatne kablove do skoro svake sobe.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice