Home LAN

poruka: 10
|
čitano: 3.222
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Home LAN
pitanje

Pozz!

Molio bih za pomoć ili objašnjenje:

Na switch (10/100/1000) su povezana dva kompa sa 10/100/1000 LAN karticama integriranim na matičnim pločama. Tu su još laptop (10/100) i stari komp (10/100) te max-dsl ruter (10/100) no oni nisu važni za pitanje.
Svima njima su dodjeljene statičke I.P. adrese, imaju sherane diskove i td.
Switsh je EdiMax-ov, kabli su oklopnjeni (srednje kvalitete), udaljenost od kompa 1 do switcha je 60cm, a od switcha do kompa 2 je oko 8 metara. Kabli nigdje ne prolaze blizu struje, zvučnika i sl.

S obzirom da imam potrebu za premještanjem velike količine podataka (od 100-200GB) brzina mi je dosta važna. Na kompovima se ne odvijaju nikakve druge radnje. Instalirani su NOD32 i Zone Alarm. Na oba kompa su instalirani win XP SP2 sa zakrpama do 12 mjeseca 2007g. U kompovima su SATA2 diskovi s instaliranim svim driverima.

Gledam zauzeče mreže u task manageru na oba kompa i kod konstantnog prometa kreče se oko 20%, najviše što sam uspio zamjetiti je 35% i to samo u rijetkim trenucima.

Total Commander prikazuje brzinu premještanja oko 22000 kbytes/s.

Pitanje:

Kako povečati brzinu premještanja (bilo kopiranje, bilo premještanja) tako da barem postigne 50% zauzeče mreže?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Home LAN

Probaj iskljucit NOD32 i ZoneAlarm.

U svakom slucaju 22MB/s mi se cini kao prilicno dobra brzina kopiranja, tu se vec polako dolazi do ogranicenja brzine citanja/pisanja diskova, tako da sumnjam da moze puno bolje od toga.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Zaštitu ne bih rado isključivao jer su kompovi 24/7 na netu, pa zbog sigurnosti...

Što se tiče brzine diskova, nisam prije naveo da kad priključim externu E-SATA ladicu na 100cm kablu brzina kopiranja uz neki rad na kompu 1 iznosi od 50Mb/s pa do čak 66Mb/s ako ništa ne radim (vrijednosti koje prikazuje Total Commander 7.0)

Matična ploča na kompu 1 je Gigabyte P35-DQ6, a na kompu 2 je Gigabyte P35-DS3L sa zadnjim BIOS-ima.

Bilo bi poželjno da dignem brzinu transfera na nekih 30-40Mb/s

17 godina
neaktivan
Home LAN

zone alarm voli radit sranja kaj se tice mreze (redovit problem kod lan party-a, bio ), a pogle koji protokoli su ti ukljuceni u local area network, iskljuci ave osim tcp/ip i file and printer sharing-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Rox kaže...

a pogle koji protokoli su ti ukljuceni u local area network, iskljuci ave osim tcp/ip i file and printer sharing-a

Bili su uključeni klasični protokoli.  Isključio sam sve osim navedenih.

kod sljedečeg kopiranja javim rezultate
17 godina
neaktivan
Meni sve fukcionira normalno.
17 godina
neaktivan

Pokusaj isključiti kompresiju

ControlPanel-> Programs->Programs & Features ->"Turn windows features on or off" i isključi "Remote Differential Compression"
to je pomoglo mnogima, pa i meni.

17 godina
neaktivan
autorov komentar
manic kaže...

ControlPanel-> Programs->Programs & Features ->"Turn windows features on or off" i isključi "Remote Differential Compression"

Ovo mi zvuči razumljivo, no to su upute za Vistu, ja imam na oba kompa XP. Googlam već neko vrijeme, ali ne mogu naći ovu opciju za XP
17 godina
neaktivan
d4n24 kaže...
manic kaže...

Ovo mi zvuči razumljivo, no to su upute za Vistu, ja imam na oba kompa XP. Googlam već neko vrijeme, ali ne mogu naći ovu opciju za XP
Joj oprosti, nisam skužila da si na xp, mislim da taj problem nije karakterističan za XP.  Isto tako ipak probaj isključit zaštitu, barem na trenutak dok si offline da vidiš bi li to upalio, onda ćeš znati dali je u tome problem. Ja bi na tvom mjestu probala to napravit i isto tako bi probala spojit ta 2 računala direktno putem cross kabela da vidim jeli možda problem u switchu tj. u pogrešnoj konfiguraciji moda rada. To su stvari na koje sam ja nailazila a činile su mi se najrazumnijim dok sam sebi namještala mrežicu.
17 godina
neaktivan
Home LAN
autorov komentar

@ Rox

Client For Microsoft Networks nesmijem isključiti jer onda nemam pristupa sheranim diskovima

@ SupremeCommander

Isključenje NOD32 i ZoneAlarma donosi poboljšanje brzime do 2MB

@ manic

Ja bi na tvom mjestu probala to napravit i isto tako bi probala spojit ta 2 računala direktno putem cross kabela da vidim jeli možda problem u switchu tj. u pogrešnoj konfiguraciji moda rada. To su stvari na koje sam ja nailazila a činile su mi se najrazumnijim dok sam sebi namještala mrežicu

Ne razumijem kako se switch može pogrešno konfigurirati?

S obzirom da je neradni dan, jedino što mi preostaje je da kupim novi kabel, spojim direktno (bez switcha) i da vidim kako če se onda ponašati.

Ovako se ponaša mreža kad na kompu 1 snimam 2 dvd filma s kompa 2, a s laptopa snimam dvd film koji se nalazi na kompu 1

http://i31.tinypic.com/11b1zcn.jpg

Ovako se ponaša mreža kad kopiram s kompa 1 na komp 2, sva zaštita isključena

http://i29.tinypic.com/2qnwc38.jpg

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice