Pozz!
Molio bih za pomoć ili objašnjenje:
Na switch (10/100/1000) su povezana dva kompa sa 10/100/1000 LAN karticama integriranim na matičnim pločama. Tu su još laptop (10/100) i stari komp (10/100) te max-dsl ruter (10/100) no oni nisu važni za pitanje.
Svima njima su dodjeljene statičke I.P. adrese, imaju sherane diskove i td.
Switsh je EdiMax-ov, kabli su oklopnjeni (srednje kvalitete), udaljenost od kompa 1 do switcha je 60cm, a od switcha do kompa 2 je oko 8 metara. Kabli nigdje ne prolaze blizu struje, zvučnika i sl.
S obzirom da imam potrebu za premještanjem velike količine podataka (od 100-200GB) brzina mi je dosta važna. Na kompovima se ne odvijaju nikakve druge radnje. Instalirani su NOD32 i Zone Alarm. Na oba kompa su instalirani win XP SP2 sa zakrpama do 12 mjeseca 2007g. U kompovima su SATA2 diskovi s instaliranim svim driverima.
Gledam zauzeče mreže u task manageru na oba kompa i kod konstantnog prometa kreče se oko 20%, najviše što sam uspio zamjetiti je 35% i to samo u rijetkim trenucima.
Total Commander prikazuje brzinu premještanja oko 22000 kbytes/s.
Pitanje:
Kako povečati brzinu premještanja (bilo kopiranje, bilo premještanja) tako da barem postigne 50% zauzeče mreže?