ADB router problem

poruka: 9
|
čitano: 8.432
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ADB router problem

Inačica novog routera koji mi je HT dao za novo priključenje MaxADSL-a, serija: A4202N B-000-1A1-AX. Problem je sljedeći: izgleda da se na neki način veza ludo prekine ili stopira. Npr. skidam file od 80 megabajta i stane na 40-50 Mb - ovisi kako kada. Isto i s YouTubeom. Stane video na pola budući da je to u biti "download" no eto tu mogu refreshati pa radi. Kao da se "zaguši". E sada, mene zanima što mogu napraviti.

Probao sam žičnim putem - ista stvar jer sam zabrijao da izričito šalje na .n wi-fi prema mojem sticku koji podržava samo .g standard, ali izgleda da to nema veze. Pokušao sam i gasiti neke stvari unutar njega da ga malo manje opterećuje nešto sa strane (neki servisi predisntalirani) - no nema, ništa - uvijek isto. Sad, načuo sam da se sprema novi firmware za njega i kao rješava neke probleme. Mene zanima - da li je netko imao ili ima takav problem? Imam administratorski pristup routeru pa ako treba neka informacija ...

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADB router problem

Imam iste probleme sa tim routerom. Prije toga sam imao sx763 i sve je bilo super. A ovo, Bože me sacuvaj.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ADB router problem

Jeste pronašli rješenje? I meni se javlja identičan problem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ADB router problem

Ja sam ga rješio. Probaj ugasiti IPTV, Managment i Voice pod Home - Settings - Network Connection. Admin ti je username: administratorpass: !tc0Mht i u nastavku pass s kojim se spajas na njega primjer !tc0Mht43401I0012345

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ADB router problem

Ja isto tako imam problema s ADB-om prije njega SX763 kojeg sam imao 4-5g no on je počeo izbacivati naglo i prije 2-3mj su mi dali taj ADB no evo sad se javlja problem s izbacivanjem,jednostavno stane s radom i internet i max tv i nakon 2-3 minute dođe sebi i radi sve par sati i opet isto :( na routeru počnu sve lampice divljat i kad se smire onda proradi sve.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ADB router problem
ReiKo kaže...

Ja sam ga rješio. Probaj ugasiti IPTV, Managment i Voice pod Home - Settings - Network Connection. Admin ti je username: administratorpass: !tc0Mht i u nastavku pass s kojim se spajas na njega primjer !tc0Mht43401I0012345

-smisao QOSa je osigurati brzinu tamo gdje je potrebna, Audio-Video mora imati osiguranu propustnost, download i surfanje ne mora, ali to user može prema svojim kriterijima prilagoditi. btw, ISPovi često postave nova ograničenja ovisno o frimwareu takve se stvari možda ne mogu mijenjati ili se povremeno resetira bez obziran na tvoje postavke na 'njihove-ISPovske', formalno čak user nema ovlaštenje mijenjati ih jer je to njihova oprema pod ugovorom.. tad imaju npr osnovu za naplatiti neki job koji je inače njihova obaveza. Ponekad je pametnije jednostavno nazvati ih (ali ponekad je i besmisleno, gubljenje vremena..).

kruskar kaže...

Ja isto tako imam problema s ADB-om prije njega SX763 kojeg sam imao 4-5g no on je počeo izbacivati naglo i prije 2-3mj su mi dali taj ADB no evo sad se javlja problem s izbacivanjem,jednostavno stane s radom i internet i max tv i nakon 2-3 minute dođe sebi i radi sve par sati i opet isto :( na routeru počnu sve lampice divljat i kad se smire onda proradi sve.

-kad lampice prodivljaju, znači da je  bio prekid-reconnect DSLa, sinkronizacija... Nije svtar uređaja, mada nije nemoguće da se npr pregrijava i sl ali to je možda 0,001% slučajeva. Uobičajeno kod loših linija ili ISPove nadogradnje softwarea-firmwarea. Ovisno o 'politici' dali će to raditi kroz radni dan ili popodnevnim satima, vikendima.. kad se vidi njihova 'shablona' tad se može predpostaviti što je uzrok, kvar ili redovito održavanje.. npr neki ISPovi to rade petak poslijepodne-subotu, zbog poslovinih korisnika istovremeno najviše smetaju kućnom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
kruskar kaže...

potpuno isti problem kod mene,samo nisam mijenjao ruter,još uvijek je sx763 i bojim ga se mjenjat jer bi mi go*no uvalili.....

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
14 godina
ihush kaže...
ReiKo kaže...

-smisao QOSa je osigurati brzinu tamo gdje je potrebna, Audio-Video mora imati osiguranu propustnost, download i surfanje ne mora, ali to user može prema svojim kriterijima prilagoditi. btw, ISPovi često postave nova ograničenja ovisno o frimwareu takve se stvari možda ne mogu mijenjati ili se povremeno resetira bez obziran na tvoje postavke na 'njihove-ISPovske', formalno čak user nema ovlaštenje mijenjati ih jer je to njihova oprema pod ugovorom.. tad imaju npr osnovu za naplatiti neki job koji je inače njihova obaveza. Ponekad je pametnije jednostavno nazvati ih (ali ponekad je i besmisleno, gubljenje vremena..).

kruskar kaže...

-kad lampice prodivljaju, znači da je  bio prekid-reconnect DSLa, sinkronizacija... Nije svtar uređaja, mada nije nemoguće da se npr pregrijava i sl ali to je možda 0,001% slučajeva. Uobičajeno kod loših linija ili ISPove nadogradnje softwarea-firmwarea. Ovisno o 'politici' dali će to raditi kroz radni dan ili popodnevnim satima, vikendima.. kad se vidi njihova 'shablona' tad se može predpostaviti što je uzrok, kvar ili redovito održavanje.. npr neki ISPovi to rade petak poslijepodne-subotu, zbog poslovinih korisnika istovremeno najviše smetaju kućnom.

Sad baš da rade 3-4 dana za redom nevjerujem,imam t-com,topal bude(nevjerujem da se pregrijava).

kivic15 kaže...
kruskar kaže...

potpuno isti problem kod mene,samo nisam mijenjao ruter,još uvijek je sx763 i bojim ga se mjenjat jer bi mi go*no uvalili.....

Kad ti rikne i budeš zatražio drugi uvalit će ti to smeće.Katastrofa,vjerojatno ću drugi SX763 spojiti na mjesto tog ADB-a,srećom sam došao do još 1 siemensa :D

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
12 godina
neaktivan
ADB router problem

nije 3-4 dana,meni je tako već 6-7 mjeseci,samo nije stalno nego svakih par dana je bilo,sad je redovito

Naspi nam po rakiju i nazdravi za kraj tehnoloski visak danas slavi 1 maj /////Jelena Rozga nema mozga i pjeva ko konj
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice