Windows 7 instalacija (problem) zaključana tema

poruka: 34
|
čitano: 11.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Windows 7 instalacija (problem)
pitanje

imam problem koji se javlja kad pokusavam instalirat 7100 verziju probao sam i sa 32bit i 64 bit przio na vise dvda na najsporioj brzini

i na 2 razlicita hardaPlač,nakon botanja pokaze se starting windows i onda ona slika gdje bi tebala pocet instalacija i nakon 3 minute pokaze mi se blue screen, odfuro sam hard do frenda i on bez problema instaliro

evo konfa:

hdd seagate 320gb (7200.11)

mbo:esc nforce 4m-a

cpu amd athlon 6000 3.1ghz

gpu:hd4850

molim pomoc

8% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 92% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis Da se Facebook server sruši 10% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 90% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2009 23:55 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je slično. meni se winsi instaliraju i nakon 30 minuta pojavi se BSOD. to mi se događalo na 32bit-noj verziji, dok na 64bit ne

MBO GIGABYTE GA-946GM-S2 CPU INTEL PENTIUM DUAL CORE E2180 @ 2,00Ghz GPU SAPPHIRE RADEON HD 4670 512MB GDDR4 RAM 2*512MB, 1 GB

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

meni na oboje verzijePlač

8% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 92% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis Da se Facebook server sruši 10% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 90% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda skidate windowse na krivom mjestu...

Phenom 9850, Gigabyte ma78g-ds3h, Gigabyte 4850 1GB ddr3, kingmax 2GB 800Mhz

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

pa frendu bez ikakvog problema rade

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Resetiraj BIOS na defaultne postavke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Windows 7 instalacija (problem)
hrvatskafarkasevec kaže...

imam problem koji se javlja kad pokusavam instalirat 7100 verziju probao sam i sa 32bit i 64 bit przio na vise dvda na najsporioj brzini

i na 2 razlicita hardaPlač,nakon botanja pokaze se starting windows i onda ona slika gdje bi tebala pocet instalacija i nakon 3 minute pokaze mi se blue screen, odfuro sam hard do frenda i on bez problema instaliro

evo konfa:

hdd seagate 320gb (7200.11)

mbo:esc nforce 4m-a

cpu amd athlon 6000 3.1ghz

gpu:hd4850

molim pomoc

nebi vjerovo meni se desavala slicna stvar i moro sam pol stvari iskljucit u biosu tipa jmicron.
16 godina
protjeran
autorov komentar
naxeem kaže...

Resetiraj BIOS na defaultne postavke.

resetiro sam na optimized i na istom mjestu mi se restarto komp a kad sam fail-safe pokaze se blue screen sa errorom:driver_irql_not_less_or_equal
16 godina

"driver_irql_not_less_or_equal" je očiti znak da je problem u hardveru ,e sad druga je stvar u kojem. Bilo bi dobro ako imaš još koji hard ,ili bar od nekog posudit pa probat stavit windowse na njega. Dobar je i neki stari IDE hard od 20 GB naviše ,samo da je ispravan. Jel po svemu mi se čini da je tu problem. Isprobaj j... ga ,kaj možeš izgubit ,osim vremena i još živaca!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
autorov komentar

evo radi..... iscupo sam 2 plocice rama i mreznu karticu i sad radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da ,a kak ćeš sad na internet bez mreže?
16 godina
protjeran
autorov komentar
kizo2703 kaže...

Da ,a kak ćeš sad na internet bez mreže?
 ma kad sam prcko po biosu vidio sam da mi je onboard enthernet disable i stavio enable i sad radi a i kak bi inaci bio onlineOsmijeh
16 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, zanima me dali je moguce od negdje legalno skinuti windows 7, jer sam nest procitao na netu da samo odredeni korisnici mogu skinuti betu...

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
Independent kaže...

Da ne otvaram novu temu, zanima me dali je moguce od negdje legalno skinuti windows 7, jer sam nest procitao na netu da samo odredeni korisnici mogu skinuti betu...

Danas ne, ali od sutra poslijepodne ili navečer bi trebao je moći skinuti s ove stranice:
16 godina
klimama kaže...
Independent kaže...

Danas ne, ali od sutra poslijepodne ili navečer bi trebao je moći skinuti s ove stranice:
 Da ,sutra 9 AM LA time - kod nas od 18.00 ,kak je počelo i u četvrtak za MSDN i TechNet pretplatnike!
Samo jel će se kaj moć skinut to je druga stvar! Po zainteresiranosti ljudi za RC moglo bi doć i do pada servera.
Zato bi najbolje bilo pričekat koji dan da prođe gužva!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 20:50 (kizo2703).
16 godina

Trrebam pomoc, Instalirao sam win7 na jednu particiju. al kako sad maknuti vistu s druge particije????  help kako formatirati tu particiju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pretpostavljam da je Vista bila prva na PC-u ,znači da je bootloader na njezinoj particiji. Ne znam jel imaš Sedmicu na drugom disku ili samo na drugoj particiji na istom disku.

Ako je na drugom disku (HDD-u) ,probaj ovako : Prvo ,u Sedmici copy/paste folder Boot i fajlove autoexec ,bootmgr ,config ,pagefile na particiju sa Sedmicom.

Zatim ,u BIOS-u ,postavi da se PC boota sa diska gdje je Sedmica ,podigni Sedmicu i u Computer Managementu obilježi Vistinu particiju i formatiraj ju.

Prije toga ,idi u Control Panel ,Backup and Restore i sa lijeve strane klikni na Create a system repair disk ,sprži na disk jel će ti trebat za popravak boot sektora. (Dobro ,to se može napraviti i s instalacijskim DVD-om)

Formatiraj Vistinu particiju ,ubaci reapair disk i restartaj PC. Popravi boot sektor i to je to.

Ali ,ako imaš sve particije na jednom HDD-u ,jedino kaj možeš je obrisati sve foldere na Vistinoj particiji osim foldera Boot i sistemskih fajlova.

Ili ,instalirati Acronis True Image ,napraviti backup Sedmice i onda ju sa Acronisom premjesti na particiju gdje je (bila) Vista.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 18:38 (kizo2703).
16 godina

Ima li tko kakvu jednostavniju ideju?? Particije su sve na jednom HDD-u. zar nema neko lakse rjesenje???

16 godina

Vjeruj ,nema jednostavnog rješenja ,barem ne iz samih Windowsa ,ako već imaš instaliranu i podešenu Sedmicu.

Jedino ostaje da napraviš clean install na Vistinu particiju ,ili upgrade sa Viste na Sedmicu.

Jel ,u čemu je problem : boot sektor je na Vistinoj particiji i nju ne možeš formatirati. Jedino ,izvaditi disk iz tvog PC-a ,staviti ga u drugi ,tu onda formatirati tu particiju i vratiti ga u svoj i popraviti boot sektor s instalacijskim DVD-om ili Repair diskom.

17 godina
ivanec kaže...

Ima li tko kakvu jednostavniju ideju?? Particije su sve na jednom HDD-u. zar nema neko lakse rjesenje???

Pa turni od viste, sedmice ili xp-a instal. cd/dvd i kada dođeš do partition managera pobrišeš particiju gdje je windows vista i zaustaviš daljnji proces instalacije windowsa. (moraš bootat sa instal. cd-a/dvd-a, a ne iz windowsa pokrenut)

BIG DEAL

Ako nepronalazi kasnije sedmicu, opet turni instalacijski dvd od sedmice i odi na repair. THE END

Ti želiš samo pobrisat particiju gdje vista ne? Tako si napisao, neznam šta ovaj onda priča o upgrade-u i nečemu trećem?Neodlučan

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2009 20:54 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, instalitao sam vindows 7 na engleskom poslije sam dao disk s talijanskim koji sam skinuo sa stranice i isprzio normalno kao ISO file prekontrolirao sve ok kako sam instalirao i pri instalaciji prvi restart kad je treba nastaviti dalje maticna ploca ne prepoznaje hard disk sad mi govore da trebam dat hd na drugi pc i formatirati ga ili dat disk i run nisam jos cuo za taj disk gdje se moze skinuti dali ga napaliti kao ISO ili normalno hvala unaprijed na odgovoru

0 0 hvala 0
16 godina

probat cu!

16 godina

K'o što Hyperion kaže, samo je lakše s liveCDa, formatirati, mergeati (to je daleko lakše nego s installDVDa) itd, nakon tog repair sa 7'DVDa i gotovo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina

Da ,dobro je kriv sam! Pričamo cijelo vrijeme o Visti i Sedmici i uopće mi ne pada na pamet XP instalacijski cd ili neki drugi live CD (recimo Ubuntu) ,s kojim se isto može obrisati ta particija.

Najbolji za to je XP cd ,delete partition i onda odmah restart i popravak s DVD-om od Sedmice. Sorry!!

16 godina

napravio sam tako i od onda mi javlja gresku na hardu, nemogu dignut 7 ?

dakle da ponovim ubcio sam xp i formatirao particiju di mi je bio stari win ostao je samo win7 al nije htjelo butat???

sad sam ponovno instalirao xp na jednoj a na drugoj prticiji je win7. da vas pitam (izgleda da imam vremena se s tim zajebavat)za ovu pociju:

Instalirao bih opet xp na  jednoj particiji nazovimo je C:  (formatirao bih sve zivo) a zatim bih na tu particiju instalirao win 7 ? dal bi to bilo moje rjesenje dal bi pri tom nestao xp ?? iz nekog razloga ne mogu ubacit win 7 dvd i resetirat cup i tako instalrat taj shit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovako :znači sad možeš samo u XP? Pošto očito nisi na ti s popravcima sa diskova ,instaliraj EasyBCD ,malo prouči i s njim popravi boot loader Sedmice u samim Windowsima i imat ćeš dual boot.

O tome smo pisali odavno u temama Windows 7 - dojmovi i Windows 7 - problemi ,ali izgleda zabadava - svi pitate jedno te isto ,a već imate odgovore ,koje samo treba potražiti!!

Za to je napravljena tražilica u desnom uglu!!!

16 godina

@ivanec, što zapravo pokušavaš napraviti?

-instalirati XP, zatim 7 i onda maknuti XP da ostane samo 7 ili želiš imati dualbooot? ..?

-ako želiš dual boot, instaliraš XP, nakon tog 7 i sve radi. Naravno neki raspored particija, kod particioniranja/formatiranja treba ostaviti nešto mjesta za drugi OS. U tom slučaju, napravi primarnu particiju (boot-'C') relativno malu cca 2-8GB, na drugu ('D') instaliraš XP, na iduću ('E', koja će promijeniti u slovo 'C' ako instaliraš iz boota) i ostatak zajednički za podatke-dokumente... Praktično je imati liveCD kao miniPE-XT ili ubuntu i pripremiti particije prije instalacije a uvijek dobro dođu takvi alati. -btw. standardno se radi jedna primarna, ostalo (jedna) extended particija, ta extended ima proizvoljan broj logičkih diskova/particia)

-ako ne želiš dual boot (vjerojatno nemaš ispravnu instalaciju boot-DVD?) onda ovo petljanje ima objašnjenje.. -isti scenario s razlikom da je tad XP na 'D' disku, C je boot, te možeš iz 7 obrisati-formatirati XP... editiraš boot da izbaci XP iz izbora i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

ma nemam pojim o cemu pricas, ocito da nisi bas neki govornik. izgubio sam se vec u drugom redu.

posto m niko ne razumije, ajde ovako, daj mi navedite jedan windows 7 verziju koju mogu ubacit u dvd player i instalrat bez ikakvih problema, zelim formatirat disk i instlirat win 7, dajte mi verziju ja cu je naravno "kupiti"

16 godina

evo do ovdje sam dosao: instalirao sam xp zatim preko njegu win 7, na istu particiju i sad kad mi buta pita me dal zelim pokrenuti ptijasnju verziju win ili win7 ( e to me smeta i to gadno ) zasto me to pita i kako to maknuti?

prilikom instalacije upozoren sam da ako snimim win 7 preko starog xp, stari xp necu moci koristiti. pa zasto me onda prilikom butanja pita koj win da podigne. i jos jedno pitanje dal mogu bez posljedica obrisati ovu dadoteku tj stari win (pogledaj sliku)????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

alo raja, daj neke odgovore!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice