Win xp sistem zaključana tema

poruka: 10
|
čitano: 1.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Win xp sistem

Imam win7, i zelio bih da podignem xp, skinuo sam xp sa neta, narezao na cd sve podesio da mi se bootuje sa cda, dodje mi do onoga "Press any key for boot from CD.." i pretisnem ja, onda mi ovo izbaci "Setup is inspecting your computer's hardware configuration", stoji tako 5-10 sekundi i kompjuter mi se restartuje.. Do cega li jee ? .iso fajl koji sam skinuo radi, jer sam instalirao preko VirtualBoxa! Ali ne mogu ovako preko cd-a da bootujem..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Win xp sistem

Windows XP je operacijski sustav star 12 godina. Nije baš nategnuto pomisliti da mu smeta neki komad tvojeg hardvera.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 2:05 (rustweaver).
12 godina
neaktivan
Win xp sistem

pa da mu smeta neki moj hardver, nebi radio ni u VirtualBox-u .. :/

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
XINO kaže...

Imam win7, i zelio bih da podignem xp, skinuo sam xp sa neta, narezao na cd sve podesio da mi se bootuje sa cda, dodje mi do onoga "Press any key for boot from CD.." i pretisnem ja, onda mi ovo izbaci "Setup is inspecting your computer's hardware configuration", stoji tako 5-10 sekundi i kompjuter mi se restartuje.. Do cega li jee ? .iso fajl koji sam skinuo radi, jer sam instalirao preko VirtualBoxa! Ali ne mogu ovako preko cd-a da bootujem..

Ne možeš samo tako instalirat XP preko sedmice! Za početak isključi AHCI u BIOS-u i prebaci u Compatibility...ili slićno; ovisno o ploči i biosu, te onda nastavi s instalacijom.

12 godina
neaktivan
Amstrad kaže...
XINO kaže...

Ne možeš samo tako instalirat XP preko sedmice! Za početak isključi AHCI u BIOS-u i prebaci u Compatibility...ili slićno; ovisno o ploči i biosu, te onda nastavi s instalacijom.

Kako da iskljucim AHCI? gdje se nalazi? ..

i šta se mijenja kada to isključim? da neću šta zeznut?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 2:12 (XINO).
12 godina
protjeran
XINO kaže...
Amstrad kaže...
XINO kaže...

Kako da iskljucim AHCI? gdje se nalazi? ..

i šta se mijenja kada to isključim? da neću šta zeznut?

To je u BIOS-u, a ulazi se pritiskom na "f2" ili "del" tipku neposredno nakon reseta. Dakle, kad uđeš u bios, trebao bi potražiti AHCI mod i isključit ili prebacit u compatible. Nečeš ništa zeznuti, već će time butabilni dvd od XP-a vidjeti boot block diska i nastaviti sa instalacijom.

12 godina
neaktivan
Win xp sistem

Udjem u bios, ali ne mogu da nadjem da pise "AHCI" ili nesto slicno.. znas li pod kojim se tabom nalazi? msm na "Main", "Boot"...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XINO kaže...

Udjem u bios, ali ne mogu da nadjem da pise "AHCI" ili nesto slicno.. znas li pod kojim se tabom nalazi? msm na "Main", "Boot"...

Pa trebo bi boot...ali najbolje bi bilo da ti svoju ploču pogledaš tu na netu, prego googla fino pronađeš manual iliti settings za nju...ja odoh u horizontalu..sorry..zzz {#}.

p.s.: Piši sutra kak je prošlo...odnosno danas već.

15 godina
neaktivan
XINO kaže...

pa da mu smeta neki moj hardver, nebi radio ni u VirtualBox-u .. :/

A ovo što ti se događa je zapravo priviđenje?

Izvršavanje kroz VirtualBox i izvršavanje na pravom hardveru nisu iste stvari. Iako se virtualizacijom pokušava postići, ajmo reći, jednakost između to dvoje.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 3:09 (rustweaver).
16 godina
moderator
Win xp sistem
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice