Vista i mail backup

poruka: 3
|
čitano: 2.268
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vista i mail backup

Nesto mi se vraski poremetilo sa Raidom ili Diskovima na Visti.

Imam 2 Seagate 320MB 7200.10 u Raid0 zadnjih godinu i pol i jutros otislo sve s vragom.

Ujutro me docekao BSOD, nakon restarta komp radio cca. 45min i onda se vecina toga smrzla. Nakon restarta vise uopce ne moze uci u Windowse i vec kod progres bara nastupa BSOD. Nema veze idem li normalno ili u safe modu, Windowsi se BSOD-aju kod samog pokusaja bootanja. Sve postavke u BIOS-u su korektne, BIOS prepoznaje diskove, ali od bootanja nista.

Kako imam treci disk na kojem je Win7 sva sreca mogu napraviti backup svega jer kada bootam na taj disk sa Win7 vidim sve particije sa onog Raida.

Posto mi na Vista instalaciji nema nista posebno vazno odlucio sam jednostavno napraviti reinstall na Raidu i staviti Win 7 RC.

Samo se nadam da je problem softwareski i da nije neka greska na samim diskovima, ali to cu vidjeti nakon pokusaja reinstalacije Osmijeh

E sad pitanje:

htio bi backupirati mailove koji su na Visti da ih mogu ponovo koristiti na novoj instalaciji Win7. U biti nema vaznih mailova tamo, ali ima par njih koji su mi dosta bitni.

Mail koji koristim je obicni Windows Mail koji dodje sa Vistom po defaultu.

Kako napraviti backup mailova, odnosno gdje se oni nalaze u Visti za Windows mail?

Da li ce se ti mailovi uopce moci importirati u neki drugi mail klijent?

Ne mogu napraviti jednostavan Export iz mail klijenta samog jer ne mogu bootat Windowse, pa je kopiranje datoteka gdje se mail sprema jedino riješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista i mail backup

Pročitaj si ovaj članak. Nadam se da engleski nije problem.

http://maximumpcguides.com/windows-vista/how-to-export-windows-mail-messages/

Što se tiče korištenja mailova sa Viste na novoj instalaciji Win7 mislim da nećeš imati problema. Ja inače koristim MS Outlook 2007, tako da mi to ne ovisi o OS-u već sam oexportiram mailove (inbox, sent items, contacts), instaliram ponovno OS (bilo Vista, XP, Win /) i MS Office i vratim sve vezano za mail nazad.

17 godina
neaktivan
Vista i mail backup

Većina mail servisa ima online sučelje za pregledavanje/slanje mailova.

Znači ako koristiš jedan od njih, svi mailovi su na njihovom serveru, dok

ih tvoj mail klijent samo DL-a lokalno.

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice