Ovako... Davi me buraz da ovdje pitam (strucnjake :) )da li se moze na spomenutoj grafickoj popraviti ventilator (uopce se ne okrece, graficka se pregrijava) ili je jeftinije kupiti novu? Ja sam mu rekao da mu je bolje kupiti novu jer jos nisam cuo za puno isplativih slucajeva gdje je netko isao mijenjati integrirani ventilator sa ploce.. Mislim da je glupo slati grafu na popravak. Ili ne?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
... ovisi, ako su se zice iscupale to se lako rjesi, a ako je ventilator pregorio moze se kupit novi... ali ja bi radje isao na soluciju nove graficke cisto zato sto je to sranje od graficke i ja u nju nebi ulozio ni lipe!
Ma to se ne isplati. Najbolje kupiti novu i to je to!
da... stvarno, ako nema bas puno para na oglasniku ima 3-4 puta jacih kartica za malo para...
Ako ima garanciju nosi na popravak, ako nema kupi novi hladnjak. nisu skupi Link, sve ovisi sa koliko novaca raspolaze, ako je zadovoljan sa tom grafom neka kupi hladnjak za nju. ja bih kupio hladnjak a kasnije ga opet mogu skinuti i staviti na neku drugu grafu ili ga prodati, zasto bacati novce odmah na novu grafu, mozda nije jaka ali ako mu je dovoljna za njegovo igranje neka ju ostavi.
To sam mu i ja rekao - kupiti novu!
Ima - nema para... Kao kupio bi novu, ali ako moze i sa starom, a sa novim coolerom, a da je jeftinije to mu je bolja solucija.
@Patrick taj cooler ce pasati na tu graficku? I kako to zamijeniti? Mislim, ja sam sam slagao komp i sve, ali nisam bas neki "mali od hardwera" pa se ne bi bas usudio to sam.. I bas se ne cini da ovaj ventilator na grafickoj ide dolje samo tako.
Vidim u Linksu Radeon XFX 5450HD za 389kn.. To ok graficka? (ja vecinom radim u PSu, Illustratoru, InDesignu, a buraz igra CoH, Battlefield BC 2 - dakle, nemamo neke prevelike graficke zahtjeve i ova graf nam je do sad bila sasvim ok)
pasat ce na tu grafu bez problema. ako mislis ici na novu onda bih ti bolje preporucio 5550 Link jaca je od ove tvoje i ima odlican hladnjak i brzu gddr5 memoriju
ima i jacih al polovnih, a ako hoces bas novo moja preporuka je da se rastegnes jos 200kn i uzmes si hd5670 ona je bar po meni "best bang for a buck"
tj. najbolji odnos ulozeno- dobiveno...
koji ti je ostatak konfe?
koja je reza monitora i koje napajanje
recimo neka hd5670,hd4850 ili čak hd4870 bi se mogla nači za relativno malo para(oko 500kn)
To sam mu i ja rekao - kupiti novu!
Ima - nema para... Kao kupio bi novu, ali ako moze i sa starom, a sa novim coolerom, a da je jeftinije to mu je bolja solucija.
@Patrick taj cooler ce pasati na tu graficku? I kako to zamijeniti? Mislim, ja sam sam slagao komp i sve, ali nisam bas neki "mali od hardwera" pa se ne bi bas usudio to sam.. I bas se ne cini da ovaj ventilator na grafickoj ide dolje samo tako.
Vidim u Linksu Radeon XFX 5450HD za 389kn.. To ok graficka? (ja vecinom radim u PSu, Illustratoru, InDesignu, a buraz igra CoH, Battlefield BC 2 - dakle, nemamo neke prevelike graficke zahtjeve i ova graf nam je do sad bila sasvim ok)
Koji tocno model HD 4550 grafe, ima tvoj buraz od kojeg proizvođaca jer ih ima više nemaju svi isti hladnjak ili je baš ATI original ko na linku dole uglavnom taj AC hladnjak iz Linksa paše na HD 4550.
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/23/accelero-l2-pro.html?c=2182#compatible
Ak se ipak kupuje neka nova graficka, onda defnitivno ovaj model iz Protis bez greške to je najbolje za tolko love usput vec ima na sebi onaj prije gore spomenuti AC L2 pro hladnjak.
Kupite rade neku polovnu 8800gt, 4850 za te novce.
Iz osobnog iskustva ako ga nekim čudom uspiješ osposobiti (a riječ je o samom ventilatoru ne o žicama) taj uspjeh će biti kratkog daha. Nažalost tako se to danas radi i nemožeš ništa protiv toga.