USB uređaji se gase

poruka: 8
|
čitano: 2.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
USB uređaji se gase
Prijatelj ima sljedeći problem.

Već 4-5 mj mu se USB miš gasio na par momenata, i upalio bi se ponovo ili nakon par sekundi, ili bi ga isteka i usteka u USB port, ili bi ga ustekao u drugi port.

Danas su se i mis i tipkovnica istovremeno ugasili, i nisu se upalili nikakvim ponovnim ustekavanjem dok nije restartao pc.

Konfa je:
Ryzen 7 2700x
Gigabyte GA370 Gaming 3 rev 1.1
8GB DDR4 2400MHZ
WIN 10

Komp je star u trenutnom stanju bar godinu i po ako ne i više.

Napomene radi, isti je slučaj i sa rear panel usb i sa front panel usb.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
USB uređaji se gase

U control panel, power options USB suspend probaj staviti na disabled.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: USB uređaji se gase
Iskljuceno odavno
17 godina
moderator
USB uređaji se gase

Pred tobom je istraživanje. Jesi taj miš probao na drugom računalu - događa li se to isto? Jesi probao taj miš odspojiti pa na svom računalu koristiti drugi miš - događa li se onda?

Događa li se to isto pod nekom live distribucijom Linuxa, poput Linux Mint?

Jesi probao miš spojiti preko USB mjerača napona/jakosti/snage struje?

Ako imaš mogućnost posuditi USB PCIe kontroler, ili ga kupiš - događa li se isto kad je miš uštekan u taj kontroler?

5 0 hvala 1
14 godina
insomniac kaže...

Po meni najbolje bi bilo skinuti orginalni ISO zadnje verzije Windows 10 sa službene stranice te napraviti reinstall OSa na neki drugi HDD/SSD,

ovaj disk koji je trenutno u računalo maknuti skroz iz računala, na ovaj način najbrže budeš otkrio da li je problem hardwer ili softwer.

Isto tako bih kako kaže i Mario, probaj drugoga miša, možda imaš neki problem s njim pa ti se gase USB utori, a s njima onda i tipkovnica.

Svakako gledaj da matična ploča ima zadnji dostupni BIOS na sebi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2020 19:43 (Valentin17).
10 godina
USB uređaji se gase

Meni se zna desiti, kad nestane struje ili ako izbaci osigurač, da prilikom prvog paljenja ne radi tipkovnica i miš... slijedeći restart to riješi. Nisam nadošao što bi to moglo izazvati. Ujedno mi ponekad (u istim slučajevima) resetira rezoluciju na "tvorničke postavke"... kontam da mi je baterija na ploči pri kraju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
miki_the_pirat kaže...

Meni se zna desiti, kad nestane struje ili ako izbaci osigurač, da prilikom prvog paljenja ne radi tipkovnica i miš... slijedeći restart to riješi

Baterija se lako promjeni, košta cca. 20 kn. Ako osigurač izbacuje, znači da nešto nije u redu, taj problem prvo riješavaj da ne bi imao problema sa nečim bitnijim od računala,

ovo kaj tipkovnica i miš ne rade može biti do ploče ili do samoga napajanja, ne nužno do same baterije na ploči.

Za test ne bi bilo loše posuditi neko drugo napajanje pa isprobati s njime.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2020 19:30 (Valentin17).
10 godina

Osigurač baci kad perilica/pećnica uleti u zen... nije osigurač već limitator (mea culpe). Napajanje ne bi smjelo biti problem, ali prvo ću bateriju testirati... što je najgore imam je na "lageru".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice