Usb hub za 5 vanjskih diskova

poruka: 4
|
čitano: 1.642
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Usb hub za 5 vanjskih diskova

Pozdrav,

nadam se da je dobar pod forum.

Imam sljedeci problem. Imam 5 hard diskova koje spajam preko sata na usb konektora. Kad jedan disk ukopca u komp sve normalno radi, nekih 40-50 MB/s brzina prijenosa. E sad, iz određenih razloga želim spojiti sve preko usb hub-a. Uzeo sam preko ebay-a neki jeftini hub i sve pospajao, diskovi rade, moze im se pristupiti, kopirati i sve potrebno, ali je brzina samog prijenosa podataka uzasna.

Pretpostavljam da je problem usb hub pa je pitanje sljedece. Dali uzeti neki kvalitetniji usb 2.0 hub ili se malo isprsiti i uzeti usb 3.0 hub? Hoce li uopce biti neke razlike između usb 2.0 i 3.0 huba. Znam da ce brzina mi dalje biti brzina usb-a 2.0, ali po nekoj mojoj logici usb 3.0 hub bi trebao imati vecu propusnost pa mozda moze podnijeti 5 diskova. Ili sam u krivu?

Zahvaljujem na odgovorima.

http://ku-it.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Usb hub za 5 vanjskih diskova
Razarach_NG kaže...

Pozdrav,

Imam sljedeci problem. Imam 5 hard diskova koje spajam preko sata na usb konektora. Kad jedan disk ukopca u komp sve normalno radi, nekih 40-50 MB/s brzina prijenosa. E sad, iz određenih razloga želim spojiti sve preko usb hub-a. Uzeo sam preko ebay-a neki jeftini hub i sve pospajao, diskovi rade, moze im se pristupiti, kopirati i sve potrebno, ali je brzina samog prijenosa podataka uzasna.

Pretpostavljam da je problem usb hub pa je pitanje sljedece. Dali uzeti neki kvalitetniji usb 2.0 hub ili se malo isprsiti i uzeti usb 3.0 hub? Hoce li uopce biti neke razlike između usb 2.0 i 3.0 huba. Znam da ce brzina mi dalje biti brzina usb-a 2.0, ali po nekoj mojoj logici usb 3.0 hub bi trebao imati vecu propusnost pa mozda moze podnijeti 5 diskova. Ili sam u krivu?

Problem je s načinom rada USB-a. Nećeš tu puno dobiti.

Svaki takav tip veze povećanjem broja uređaja pada s performansama.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Razarach_NG kaže...

Pozdrav,

Problem je s načinom rada USB-a. Nećeš tu puno dobiti.

Svaki takav tip veze povećanjem broja uređaja pada s performansama.

Nisi spomenuo, pa recimo da je tako - nemaš napajanje(adapter) za USBhub , isto Links , Amazon. A i pitanje je gdje ga bodeš? Najispravnije bi bilo odozada, direktno na matičnu, ne od naprijed. Brzina prijenosa podataka nebi trebala nešto drastično pasti

Edit: USB 3.0 može ako imaš na ploči ili USB 3.0 PCIe karticu, ali i za nju moraš imati slobodnu žicu od napajanja, inače nepotrebno

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.10.2013 15:09 (TONYA_).
13 godina
Razarach_NG kaže...

USB 3.0 brzine mozes dobiti samo sa USB 3.0 diskovima, ukoliko ti je ijedan od tih diskova 3.0; ja bih radje 3.0 hub. Ako su svi 2.0; IMO onda ti je svejedno, uzmi jeftiniji.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice