Trebam pomoc

poruka: 6
|
čitano: 1.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Trebam pomoc

ovako u biosu mi pise temperatura procesora 70 stunjeva.prepostavljam da to nije dobro ali kada idem naprimjer smanjit voltažu ili bilo šta drugo nemogu ništa radit oko toga.sve šta mogu minjat mi je bijelin slovima,a te stvari plavim slovima i nemogu nista radit sa njima.kako to popravir

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Trebam pomoc

Najprije napiši svoju konfiguraciju računala,jer imaš procesore kojima je 70 stupnjeva idle temperatura,npr. Intel Celeron 1.7,ali takvi procesori su rijetki.Ovo što ti se tiče mijenjanja voltaže procesora,množitelja itd. da bih to omogućio moraš matičnu ploču postaviti u tzv. "Jumper Free mode".Nađi u uputama od svoje matične ploče JFM ili Jumper Free Mode i pisati će ti gdje se jumper nalazi kojega mora premostiti sa 1-2 na 2-3 ili obrnuto (Tu opciju ti ne podržavaju sve matične ploče). Što se tiče temperature skini ventilator i hladnjak za procesora i dobro ga očisti od prašine,odstrani termovodljivu pastu za aluminijskog hladnjaka i procesora (Pasta je uobičajeno sive,plave ili bijele boje),uzmi wc papira i lagano je skidaj,kada skineš svu pastu,namoči wc papir u 80 - 90 alkohol (Možeš ga kupiti u lijekarni),i dobro očisti gdje je pasta bila,jer kada skineš pastu izgleda da je nema,ali zarezi na hladnjaku su mikrometarski i manji.Kupi u najbližoj trgovini za računalnom opremom termovodljivu pastu (preporučavam Arctic Silver 5) ali može i bilo koja druga.I onda nanesi novu pastu na cpu tako da staviš jednu točku (5mm sa 5mm) u sredini procesora i staviš aluminijski hladnjak natrag i za kraj još vratiš ventilator na hladnjak i to ti je to!!!!

16 godina
Trebam pomoc

reka si da ti naveden konfiguraciju evo ti ovako sve sta pise na cpuz:

ZA CPU:

NAME:amd smpron

CODE NAME:Thoroughbred

PACKAGE:socket A (462)

TECHNOLOGY: 0.13um

CORE VOLTAGE:1.616V

SPECIFICATION: AMD Sempron(tm) 2600+

CORE SPEED:1836.1MHZ

MULTIPLIER: x11.00

BUS SPEED:166.9MHZ

RATED FSB:333.8MHZ

CORES:1

THREADS:1

ZA MATHERBOARD:

MANUFACTURE:GIGABYTE

MODEL:7VT600-P-RZ

CHIPSET:VIA KT600

SOUTHBRIDGE:VIA VT8237

LPCIO:ITE IT8705

ZA BIOS:

BRAND:AWARD SOFTWARE INTERNATIONAL

VERSION:F3

DATE:08/04/2004

ZA GRAPHICINTERFACE:

VERSION: AGP VERSION 3.0

TRANSFER RATE:8X

SIDE BAND:ENABLED

ZA MEMORY:

TYPE:DDR

SIZE:786 MBytes

DRAM FREQUENCY:

FSB DRAM:166.9 MHZ

CL:2.5 CLOCKS

tRCD:3 CLOCKS

tRP:3 CLOCKS

tRAS:7 CLOCKS

ZA SPD:

MODULE SIZE:256 MBytes

MAX BANDWIDTH:PC2700(166 MHZ)

MANUFACTURE:SAMSUNG

VOLTAGE:2.5V

ZA GRAPHICS:

NAME:SAPHIRE RADEON 9600 ATLANTIS

CODE NAME:RV360

TECHNOLOGY:0.13um

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Trebam pomoc
speed21 kaže...

Najprije napiši svoju konfiguraciju računala,jer imaš procesore kojima je 70 stupnjeva idle temperatura,npr. Intel Celeron 1.7,ali takvi procesori su rijetki.Ovo što ti se tiče mijenjanja voltaže procesora,množitelja itd. da bih to omogućio moraš matičnu ploču postaviti u tzv. "Jumper Free mode".Nađi u uputama od svoje matične ploče JFM ili Jumper Free Mode i pisati će ti gdje se jumper nalazi kojega mora premostiti sa 1-2 na 2-3 ili obrnuto (Tu opciju ti ne podržavaju sve matične ploče). Što se tiče temperature skini ventilator i hladnjak za procesora i dobro ga očisti od prašine,odstrani termovodljivu pastu za aluminijskog hladnjaka i procesora (Pasta je uobičajeno sive,plave ili bijele boje),uzmi wc papira i lagano je skidaj,kada skineš svu pastu,namoči wc papir u 80 - 90 alkohol (Možeš ga kupiti u lijekarni),i dobro očisti gdje je pasta bila,jer kada skineš pastu izgleda da je nema,ali zarezi na hladnjaku su mikrometarski i manji.Kupi u najbližoj trgovini za računalnom opremom termovodljivu pastu (preporučavam Arctic Silver 5) ali može i bilo koja druga.I onda nanesi novu pastu na cpu tako da staviš jednu točku (5mm sa 5mm) u sredini procesora i staviš aluminijski hladnjak natrag i za kraj još vratiš ventilator na hladnjak i to ti je to!!!!

ja sam trazio taj junmper free mode no neprikazuje mi se u biosu...imam intel celeron

15 godina
neaktivan
Trebam pomoc

To je hardverski dio, a ne softverski.

Jumper namještaš na matičnoj, a ne u BIOS-u.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 17:20 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Trebam pomoc

to ti ovisi o maticnoj. imao sam na staroj konfi asusicu koja je podrzavala jumper free mode ali hardverski je to bilo nemoguce izvesti jer nije bilo jumpera ni pinova, tako da ako nista ne nades, nemoj se cuditi.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice