Titranje slike i paljenje/gašenje

poruka: 13
|
čitano: 4.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Kako i samo ime govori, imam problem sa titranjem slike i paljenjem i gašenjem monitora prilikom rada računala. Monitor se gasi nakon svakog pokreta mišem/otvaranja aplikacije(uglavnom biličega) i u rasponu od oko 2 - 5 sekundi.

Problem se pojavio sam od sebe prilikom gledanja videa na YT. Također od nastanka problema ne mogu staviti rezoluciju na 1440x900, a na njoj je rezolucija bila prije problema. Monitor je ispravan, njega sam spojila na drugo računalo i radi normalno, što znači da je u nečemu drugom problem. Računalo je očišćeno od prašine.

Konfiguracija: grafička kartica- nvidia 6800 XT

matična ploča-nforce4m-a (v3.0)

Ako vam budu trebale ostale informacije, zatražite u topicu.

EDIT: Svi su driveri updateani na najnovije.

U nadi da ćete pomoći,

Ivana

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.12.2012 10:59 (ivana87).

0 0 hvala 0
15 godina

Na tvome mjestu bi prvo instalirao naj novije drivere za grafičku karticu i naj noviji Adobe Flash Player

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Titranje slike i paljenje/gašenje
aladdin kaže...

Na tvome mjestu bi prvo instalirao naj novije drivere za grafičku karticu i naj noviji Adobe Flash Player

Najnoviji driveru su updateani(kao što je i rečeno gore). Flash player je isto tako updatean, ali on ne bi trebao imati veze zato sto se problem odnosno titranje pojavljuje jos na pokretanju windowsa dok prolaze one točkice ispod znaka windows.

14 godina

Hmm i ja bi prvo okrivio drivere ali ako su najnoviji ne bi smjeli biti oni. Ajde probaj promjenit temu tj isključit aero, stavi neku temu koja ne koristi aero.

http://d-u-d.deviantart.com

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dud kaže...

Hmm i ja bi prvo okrivio drivere ali ako su najnoviji ne bi smjeli biti oni. Ajde probaj promjenit temu tj isključit aero, stavi neku temu koja ne koristi aero.

Driveri jesu najnoviji. Nemam aero, isključen je bio. A uostalom imam windows XP sa classic temom tako da nije aero.

14 godina

A da probaš starije drivere, ne moraju uvijek biti najnoviji, nekad kartice bolje rade sa starijima, pogotovo ako je riječ o xp-u. Fakat ne znam kaj bi još moglo bit, možeš pokrenut komp u safe modu pa vidjet dal se i onda događa to ili ako imaš neke live linuxe probat dal se s njima događa isto.

0 0 hvala 0
15 godina

Mozda je problem u naponskom kablu od monitora ili kablu koji ide iz grafe u monitor ( DVI ili VGA - ovisi koji imas ) !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mozda je problem u naponskom kablu od monitora ili kablu koji ide iz grafe u monitor ( DVI ili VGA - ovisi koji imas ) !

Ako monitor normalno radi na drugom racunalu sa isitim kablovima vjerovatno u njima nije problem.

Dud: A da probaš starije drivere, ne moraju uvijek biti najnoviji, nekad kartice bolje rade sa starijima, pogotovo ako je riječ o xp-u. Fakat ne znam kaj bi još moglo bit, možeš pokrenut komp u safe modu pa vidjet dal se i onda događa to ili ako imaš neke live linuxe probat dal se s njima događa isto.

Driveri nisu zato što se na starima pojavio problem, a nakon instalacije novih je ostao isti. Postoji mogucnost da se vratim jos starijima ali to je dosta nerealno da bi bilo problem. Ovaj prijedlog za safe mode cu probati danas pa vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.12.2012 9:52 (ivana87).
15 godina
neaktivan
Dud kaže...

A da probaš starije drivere, ne moraju uvijek biti najnoviji, nekad kartice bolje rade sa starijima, pogotovo ako je riječ o xp-u. Fakat ne znam kaj bi još moglo bit, možeš pokrenut komp u safe modu pa vidjet dal se i onda događa to ili ako imaš neke live linuxe probat dal se s njima događa isto.

Safe mod neće baš puno pomoći, jer u njemu PC radi na minimalnom opterećenju. Prije bi rekao da je do grafe, jer monitor radi OK na drugom kompu. Ako možeš zamjeni grafu za probu. Možda jednostavnije da si testiraš napajanje, pošto ova grafa traži dodatno napajanje (malo protresi molex i kablinje)

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
12 godina
neaktivan
TONYA_ kaže...
Dud kaže...

Safe mod neće baš puno pomoći, jer u njemu PC radi na minimalnom opterećenju. Prije bi rekao da je do grafe, jer monitor radi OK na drugom kompu. Ako možeš zamjeni grafu za probu. Možda jednostavnije da si testiraš napajanje, pošto ova grafa traži dodatno napajanje (malo protresi molex i kablinje)

Kao što si rekao safe mode nije pomogao. Čak sam sve drivere uninstallala i očistila te ponovno instalirala i ništa ne različito nije dogodilo. Kada budem rastavljala računalo ću probati napajanje ponovno spajati. Pošto nema nijednu drugu grafičku kojom bi uspjela dijagnosticirati problem morat ću nabaviti neku. Ako pomaže ovo sam primjetila: Prilikom rada na nižim rezolucijama titranje se značajno smanji i monitor se manje gasi. Slično se događa prilikom mjenjanja refresh ratea.

14 godina
ivana87 kaže...

Kao što si rekao safe mode nije pomogao. Čak sam sve drivere uninstallala i očistila te ponovno instalirala i ništa ne različito nije dogodilo. Kada budem rastavljala računalo ću probati napajanje ponovno spajati. Pošto nema nijednu drugu grafičku kojom bi uspjela dijagnosticirati problem morat ću nabaviti neku. Ako pomaže ovo sam primjetila: Prilikom rada na nižim rezolucijama titranje se značajno smanji i monitor se manje gasi. Slično se događa prilikom mjenjanja refresh ratea.

Ma u safe modu ne koristi sve drivere i sve te đinđe, pa sam mislil da bi pomoglo. Hmmm najlakše bi bilo probat grafulju u drugom kompu, ili drugu grafulju na tvom kompu, ali to kažeš da ne možeš.....hmmm. Jedino još ako možeš i znaš probat neki linux. Pa ako se i tam javlja problem onda smo sigurni da je hardverski, ili kablovi il napajanje il sama grafulja.

12 godina
neaktivan
Dud kaže...
ivana87 kaže...

Ma u safe modu ne koristi sve drivere i sve te đinđe, pa sam mislil da bi pomoglo. Hmmm najlakše bi bilo probat grafulju u drugom kompu, ili drugu grafulju na tvom kompu, ali to kažeš da ne možeš.....hmmm. Jedino još ako možeš i znaš probat neki linux. Pa ako se i tam javlja problem onda smo sigurni da je hardverski, ili kablovi il napajanje il sama grafulja.

Probat cu posuditi neko napajanje i graficku   pa probati. Hvala vam na odgovorima.

13 godina
protjeran

probaj koristit drugi izlaz na grafi ako mozes - pokusaj bez driveta...

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice