Stalno resetiranje

poruka: 31
|
čitano: 10.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

Pozdrav svima!

Imam kompjutor star par mjeseci. I prije tjedan dana, svaki put nakon što ga upalim, on se sam ugasi i nakon toga se ponovno upali. Taj ciklus gdje se on gasi

i pali ponavlja se i po 30ak puta. Pri tom, nema ničeg na ekranu. Nema nikakvih zvukova ni ičeg neuobičajenog. Nakon što prođe svo to resetiranje, sve radi odlično.

Pokušao sam problem rješiti tako da samo stavio novi BIOS tj. napravio sam flash BIOSa, ali onda je bilo još gore i vratio sam bios na prethodnu verziju.

Provjerio sam i RAM memoriju, zamjeniviš je sa drugim RAMom od frenda. Sve komponente sam izvadio i ponovno vratio unutro.

Kompjutor dok je upaljen radi doslovno savršeno i stabilno. Programi poput Prime95 i memtest-a, također, nisu javljali nikakve 'konflikte'.

Jedini problem je kod paljenja. Molim Vas ako imate kakav prijedlog za mene jer ja više nemam nikakvih ideja da ovo rješim.

Unaprijed zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 17:52 (snn2606).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

Probaj "fail safe defaults" u biosu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Stalno resetiranje

Probao sam i sa fail safe i optimized..ali i dalje ništa...

16 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

Ako si u mogućnosti , probaj drugu grafiku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Probao sam sa dosta slabijom grafičkom- ATi Radeon X700. I problem se ponovno javio.

17 godina
odjavljen

Probaj sa drugim napajanjem.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

E, onda  "step by step dijagnostika" na stolu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hm, u ovakvim situacijama bih uvijek rekao da ram zeza, ali ako kažeš da si ga promijenio..hm..napajanje je dovoljno jako..

zasigurno mora biti neka greška na matičnoj, nadam se da imaš garanciju..

17 godina
odjavljen

Napajanje je dovoljno jako, možda jednostavno "prekida" negdje kod paljenja. Imam jedno staro MSovo od 300w koje upali tek iz 3-4 pokušaja, a kad se proradi funkcionira savršeno. I kad ga palim na pinove i na prekidač na kućištu. Ako nije napajanje, onda je MBO kriva...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

Pa pregledao sam sve komponente jenu po jednu. Nisam našao neki konkretan problem ni kod jedne.

Jedino sam na kraju došao do zaključka da je možda ili matična ili napajanje.
Samo zna li tko kako mogu njih testirati? Postoji li kakav test kojim ću moći utvrditi sa određenom sigurnošću da je to problem.

Jer ne bi mi bilo isplativo da promjenim i jedno i drugo.

17 godina
odjavljen

Posudi napajanje od frenda. Ako komp upali iz prve i bez resetiranja te dalje radi stabilno, problem je bio u napajanju. Ako ni sa drugim napajanjem ne radi kako treba, MBO je problem. Valjda imaš garanciju na nju...

15 godina
neaktivan

Imam garanciju. Kupio sam sve u Linksa. Kompjutor je već bio kod njih duga tri tjedna.

Oni kažu da mu ništa nisu pronašli i da ne mogu rješiti problem. Nezz stvarno što reći na ovo nego da se sam "okrenem" rješavanju problema jer oni tamo radnici nisu ništa drugo nego samo trgovci kojima je cilj samo prodati.

Pitanje je mogu li ja tražiti zamjenu matične iako oni nisu našli kvar?? Jer tobože, oni meni tvrde da je kompjutor 100% ispravan. Kompjutor stvarno radi odlično. Ali to paljenje postaje zamorno i velik je gubitak vremena.

17 godina
odjavljen

Ako je MBO neispravna (ako se komp ne pali "iz prve" sa drugim napajanjem), samo im fino dođi sa tom MBO i spomeni udrugu Potrošač. Budi uporan dok ti ne daju ispravnu MBO...

15 godina
neaktivan

OK. Puno Vam hvala. Pokušat ću još sa drugim napajanjem.

16 godina
neaktivan
snn2606 kaže...

Imam garanciju. Kupio sam sve u Linksa. Kompjutor je već bio kod njih duga tri tjedna.

Oni kažu da mu ništa nisu pronašli i da ne mogu rješiti problem. Nezz stvarno što reći na ovo nego da se sam "okrenem" rješavanju problema jer oni tamo radnici nisu ništa drugo nego samo trgovci kojima je cilj samo prodati.

Pitanje je mogu li ja tražiti zamjenu matične iako oni nisu našli kvar?? Jer tobože, oni meni tvrde da je kompjutor  100% ispravan. Kompjutor stvarno radi odlično. Ali to  paljenje postaje zamorno i velik je gubitak vremena.

gle, pa nisi ti kriv što nešto ne radi u tom računalu kako treba, to je elektronika, podložna je kvarovima. a ekipi tamo se ne da zezati pa muljaju, to je normalno, jer znaju da je vjerojatno neka njihova greška. možda čak i kod sklapanja.

u takvim sučajevima jednostavno moraš biti uporan s njima, nema ti druge. a ako si sam isključio neke mogućnosti preostaje to da je problem u matičnoj ploči. i što sada, staviti neke druge komponente na tu matičnu pa se gnjaviti danima. nema smisla.

uzmi računalo odnesi ga kod njih i reci im neeka rješe to i točka, drugačije ne može.

kao što rekoh, već sam vidio to da se komp restarta zaradom više puta, i uvijek je bio problem u ramu u takvim slučajevima, ali ako kažeš da si to provjerio, onda ne znam što da ti kažem. provjeri još jednom, neka ti radi par dana s drugim ramom ili drugim napajanjem.

16 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

http://www.astahost.com/info.php/Shut-Restart-Log-Xp-Batch-File_t3715.html

A da ti se netko malo nije igrao po kompu?????

Evo dala sam ti link od "virusa"  koji se napravi da i te netko zezao!

Neka strucniji objasne o cemu je rijec!

Ne znam kako ga ugasiti-----ide nekako u dosu,upises minus C ili kako vec,da bi ga prekinuo!

Mozda ti je to u pitanju,probaj,puno ti je jeftinije od novoga napajanja!Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Njemu se Windowsi uopće ne bootaju - restartovi idu prije boota. Dakle, nije to. I da je to, njemu PC proradi nakon 10ak tih reseta a batchu je nemoguće zadati koliko će se puta ponavljati. Izvršavanje tog batcha se prekida sa ovom komandom u run: %windir%\system32\shutdown.exe -a. Ili dizanjem u safe modu i brisanjem tog batcha iz Startup foldera.

16 godina
neaktivan

Bok! Da nije možda da pregrijava procesor? Provjeri temperature u Biosu. Ako se jako pregrijava i može bit uzok restart. Ili možda memorija nisu kopatibilne.m Provjeri sve u Biosu  i postaqvi sve defaultno ako se diže u reduje. jer ako je podešen neki drugi parametre i moguć problemi- Malo se poigraj i doći češ do rjrešenja. Ili mora se kupit druge matične ploče i riješen problem. No nije lako kad vas živcira da neradi kako treba no sačuvajte svoje živce i polako pregledaj i dođeš do zaključka..

Nenad
15 godina
Nello kaže...

Bok! Da nije možda da pregrijava procesor? Provjeri temperature u Biosu. Ako se jako pregrijava i može bit uzok restart. Ili možda memorija nisu kopatibilne.m Provjeri sve u Biosu  i postaqvi sve defaultno ako se diže u reduje. jer ako je podešen neki drugi parametre i moguć problemi- Malo se poigraj i doći češ do rjrešenja. Ili mora se kupit druge matične ploče i riješen problem. No nije lako kad vas živcira da neradi kako treba no sačuvajte svoje živce i polako pregledaj i dođeš do zaključka..

Nello, pa ajde pocni citat malo teme od pocetka, ovo je danas vec druga tema u kojoj si postao a da ocito nisi procitao temu od pocetka. I da stvar bude bolje obe teme su krace od 1 stranice.

A sad za snn2606.

kakva je to prica da su ti u Linksu rekli da je sve ispravno. Ako se komp kod bootanja restarta onda nikako nije sve ispravno, dakle komp pod ruku, tamo kod njih i komp predaj na garanciju, nakon toga ako opet bude isto sjedni na telefon i zovi Zagreb, prijeti malo ( mozes i udrugom Potrošač) ali ja sam prije kad sam zano imat takvih problema obično prijetio novinama i izmišljenim bratićem na TV-u i uvijek se sve nekako brzo riješilo na moje zadovoljstvo. Ne govorim za Links, mislim da links u to vrijeme kad sam imao takvih par problema u periodu od 2 godine Links nije još ni postaojao, barem ne u Rijeci. ili samo ja za njega nisam bi očuo.

uglavnom komp ti nije ispravan, sto i sam znas, dakle tamo kod njih i ne mrdaj dok ga ne srede.

15 godina
neaktivan

Isti problem sam ja imao sa starim prescottom 3GHz i sve sam isto probo, napajanje ram, grafu,... i na kraju odnesem komp kod frenda koji ima servis i on je sve lijepo izvadio iz kučišta,  ispuhao, stavio novu pastu na proc i dalje je radilo bez greške.

Mrog
16 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Nello kaže...

Nello, pa ajde pocni citat malo teme od pocetka, ovo je danas vec druga tema u kojoj si postao a da ocito nisi procitao temu od pocetka. I da stvar bude bolje obe teme su krace od 1 stranice.

istina, istina ccc  Cool

15 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

Hvala Vam svima jer se trudite pomoći.

Što se tiče grijanja, temperatura je uvijek oko 35-40 C. Pri zahtjevnim aplikacijama (npr. Adobe Premiere CS4. kad se upotrebljava "renderiranje") temperatura je max. 55 C. Mislim da je to dobra temperatura. Uz to, ne hladi ga stock ventilator nego sam stavio novi Mugen 2, koji nije nikad na max. broju okretaja. U Links sam se odlučio otići u ponedjeljak. Pa, javit ću Vam kako je prošlo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
snn2606 kaže...

Hvala Vam svima jer se trudite pomoći.

Što se tiče grijanja, temperatura je uvijek oko 35-40 C. Pri zahtjevnim aplikacijama (npr. Adobe Premiere CS4. kad se upotrebljava "renderiranje") temperatura je max. 55 C. Mislim da je to dobra temperatura. Uz to, ne hladi ga stock ventilator nego sam stavio novi Mugen 2, koji nije nikad na max. broju okretaja. U Links sam se odlučio otići u ponedjeljak. Pa, javit ću Vam kako je prošlo.

da, to su normalne temperature, i meni je na premiere otprilike takva temperatura. javi nam obavezno što su rekli stručnjaci  Cool

16 godina
neaktivan
Stalno resetiranje

Meni se stari komp tako poceo restartat i maticna je rekla pa-pa. I jednom se tak krene restartat i odjednom se vise nece upalit... Ako ikako mozes, probaj zamijenit maticnu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stalno resetiranje

Nitko nije posumnjao na lošu struju u kući/zgradi? Ili barem utičnici...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nitko nije posumnjao na to jer jednom kad proradi, komp radi normalno i pod full loadom.

Mada nebi bila loša ideja spojit komp na drugu utičnicu/produžni kabel, kad se već netko sjetio i te mogućnosti...

17 godina
Stalno resetiranje

Postoji i još jedna mogućnost; nebiste vjerovali, ali jedan moj poznanik imao je slične probleme upravo zbog tvrdog diska.

No on je imao nasumični restart povremeno, nekad u win nekad prilikom bootanja.

Kao što je već navedeno, ja bih isto provjerio napajanje i ploču.

Kolike su ti temperature i naponi (pogledaš putem programa tipa SpeedFan ili Everest npr)?

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Postoji i još jedna mogućnost; nebiste vjerovali, ali jedan moj poznanik imao je slične probleme upravo zbog tvrdog diska.

No on je imao nasumični restart povremeno, nekad u win nekad prilikom bootanja.

Kao što je već navedeno, ja bih isto provjerio napajanje i ploču.

Kolike su ti temperature i naponi (pogledaš putem programa tipa SpeedFan ili Everest npr)?

čovjek kaže da još uvijek ima garanciju, i nosi ga u ponedjeljak, pa neka ga u servisu pogledaju kako treba, ako oni ne uspiju, e onda će ekipa s foruma zasukati rukave i ima da rješimo taj problem pa kud puklo da puklo   Izlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 14:52 (robisierra92).
15 godina
neaktivan

Bok! Evo mene ponovno.....

Ostavio samo komp kod njih i tražio da zamjenu matičnu. ALI, sada oni meni kažu da oni prvo MORAJU ustanoviti da je to stvarno stvar matične.

Mislim, ljudi su jako nepovjerljivi i nikakvi stručnjaci. Kao što sam prethodno naveo, oni su tamo samo trgovci, a nekog za računalstvo kod njh nema.

Prema njima, komp ću vidjeti za 3 tjedna, a da li će biti popravljen to oni ne mogu odgovoriti.

Što je najgore od svega, oni su tvrdili da je sve OK još prošli put kad je bio kod njih, što naravno nije bila istina. Bojim se da će tako biti i ovaj put.

Ja sumnjam da nije u redu BIOS chip. Točnije, radi se o DUAL-BIOSu. To su 2 mala čipa na matičnoj, pri čemu je jedan glavni i drugi "sigurnosni" tj. za backup(ako se dogodi nešto sa glavnim, BIOS se kopira sa "sigurnosnog" na glavni). Međutim, prema svim stranicama koje sam vidio o problemima sa matičnom, problem restarta se javlja jer matična ne može pročitati BIOS. Tada se pokreće mehanizam stalnog restartanja i pokušava se prebaciti sigurnosna kopija na glavni bios jer matična smatra da je glavni oštećen(iako nije oštećen nego ga iz nekog nepoznatog razloga ne može pročitati ili ga smatra "nekompatibilnim").

Probao sam BIOS flashati sa zadnje dvije verzij(F9 i F10) ali problem se ponovno javio. Pokušao sam i sa brisanjem biosa preko jumpera i vađenjem baterije. Ponovno NIŠTA.

Sad, ne znam ima li još koji način da utječem na BIOS, a da se vrati na stanje kad je sve bilo OK.

Flashanje sam probao najprije sa QFlashom, a nakon toga sa @Bios-om. Imate li kakav prijedlog još? Jer gospoda iz Linksa vjerojatno će probati nešto sa svojom improvizacijom i problem će ostati neriješen.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.4.2010 17:53 (snn2606).
17 godina
neaktivan

cuj.. komp ti je pod garancijom. ne isplati ti se igrati previse s biosom i svime time. a iovako si flashao vec bios.

dofuras im komp, zahtijevas da ga probas upaliti pred njima i pokazes sto se dogadja.

nakon toga.. ciao djaci.. cekas da njihov servis obavi svoje (najlakse im je zamjeniti ono na sto se sumnja - mbo - i probati) i gotovo.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice