Pozdrav. Ovako, hoću spojiti dva monitora, oba imaju vga konektore, jedan spajam na graficku sa dvi konektorom, a drugi sa dvi na hdmi pretvornikom. Kad spojim oba monitora na jednom mi se prikazuje slika ali nije default monitor, a na drugome se ne prikazuje ništa. Ako spojim samo jedan na dvi ili hdmi izlaze rade normalno, ali čim spojim oba na jednom nestaje slika te ovaj koji radi je sekundarni monitor. Da li moram nešto podesiti da bi se na oba priakzivala slika ili? Kad spojim jedan monitor i TV pomocu hdmi oba rade normalno. Koji bi mogao problem biti? Pozdrav
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I da, kad imam oba monitora ustekana, i kad jedan brzo odstekam, na catalyst control center vidim da je prikazivalo da su 2 monitora spojena...
-udahni.. pa ponovi, vga spajaš na ..? dvi-hdmi? neće ići. Može samo DVI-I (ne DVI-D, dok DVI-A skoro da ne postoji) s adapterom na vga. Sve ostalo je stvar drivera. VGA je analogni, nema veze s digitalnim signalom. Ako nemaš dva analogna, tad jedino konverter pomaže (adapter i konverter su slične ali različite stvari/riječi).
.. brže odspoji :)) mislim, pa zar je to potrebno raditi? Ostavi se PCja ako nisi za to jer problem se lako desi (mada je ovo benigno).
Jedan VGA spajam sa DVI konektorm u grafičku normalno, drugi pomoću VGA/HDMI konvertera da mi pretvori s analognoga u digitalni...
Znaci u konverter stekam VGA kabel, a s druge strane u graficku stekam...
http://www.lindy.co.uk/images/hdmi-to-vga-converter-adapter-p6787-5236_zoom.jpg ovo koristim za drugi monitor...
Probaj Screen Resolution pa pod Multiple displays: označiti Extend this displays (to probaj dok su ti oba monitora spojena na PC)
-pogledaj što piše u prvom postu (dvi).
-to je hdmi to vga konverter, ako ne radi, tad je neispravan, zamijeni.
-u CCCu prvo omogući clone (istu sliku na oba).. naravno, ako je diseblirano, ovisno o driveru može biti 'ručno-forsiranje'.. ali da je konverter ispravan, 99% bi to bilo pravilno detekriano.
edit: zaboravi.. (nakon par čitanja texta..). Noviji HW ugl ne podržava više VGA izlaza, vjerojatno je to problem.
Imam MSI HD 7950 Twin Frozr III, i kolko sad čitam piše da podržava više VGA monitora
Imam MSI HD 7950 Twin Frozr III, i kolko sad čitam piše da podržava više VGA monitora
-gdje/što čitaš? Konkretan model nema VGA izlaz, osim DVI-I .. tako da takva info ne može biti za tu karticu (seriju).
driver, neispravan analogni dio, hdcp smetnje, npr možda bi DP-to-VGA radilo istovremeno s DVI. Bezbroj kombinacija. AKo možeš s nekim frendom istestirati, npr monitor s DVIjem.. ili kod njega svoj monitor, bilo bi lakše doći do uzroka -> i fixa.
Pardon, nisam mislio da ima vga izlaz, nego sam pročitao na amd forumu(engleskom) prije da se mogu dva VGA monitora spojiti preko DVI te ovoga HDMI izlaza pomocu konvertera...
Pardon, nisam mislio da ima vga izlaz, nego sam pročitao na amd forumu(engleskom) prije da se mogu dva VGA monitora spojiti preko DVI te ovoga HDMI izlaza pomocu konvertera...
-AMD(ATI) proizvodi 'generičku' karticu.. dok konkretan proizvođač-brand odlučuje o 'sitnicama' koje će o(ne)mogućiti, tako da taj info ne vrijedi za tvoju karticu ili samo 'možda'... da je na DP-izlazu DP->VGA možda bi radilo, možda ne u paru s DVI itd.. npr Gigybyte ima točno navedene izlaze za više monitora ali taj podatak navode za 'jače' serije kao reklamu, za slabije to ne navode mada je tehnički ista stvar -> namjerno onemogućeno kroz driver -> možda zaobići npr Omega driverom kojeg inače treba izbjegavati.. :)
-možda npr probati s driverom od prije par godina (verziju koju si dobio na mediju s karticom)