Slozena konfiguracija se nece boot-ati

poruka: 8
|
čitano: 2.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Konfiguracije je ova:

1 x Procesor Intel Pentium G4560, KabyLake, S.1151
1 x ASRock H110M-DGS, s.1151
1 x DDR4 Crucial 8GB DDR4 2400 MT/s CL17
1 x MSI GF GTX 1050Ti OC 4GT, 4GB GDDR5, DX12
1 x HDD Toshiba P300 1TB, 64MB, 7200rpm, High-Performance
1 x Fortron Hexa+ 400W, 80+
1 x Sharkoon VS4-S Midi-Tower ATX kućište, bez napajanja, crno

Slagao sam racunalo i nikako da ga pokrenem. Desi se sljedece:

Pritisnem gumb za power on, pokrenu se svi ventilatori na gpu,cpu i od kucista i onda se racunalo ugasi (nista se ne vidi na monitoru, mislim da se uopce ne boot-a). Zatim se opet upali sam od sebe i tako stoji i radi u nedogled, ali opet nikakav boot.

Kablove od napajanja sam vec tri puta provjerio i svi su na svome mjestu. Prilikom pokretanja racunalo ne daje nikakve beep-ove. Jedino kada maknem RAM onda pocnu dugi beep-ovi se javljati, ali kad vratim RAM opet sve isto. Kupio sam novi RAM i ista stvar se opet desava. U cemu je problem, riknula maticna ploca? Sad sam izvadio bateriju od CMOS-a i pustit cu preko noci bez toga da se resetira CMOS, ali sumnjam da ce biti nesto bolje. Neznam sto vise da isprobam i napravim?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Jesi siguran da je na ploči bios koji podržava kaby lake procesore ?

Pogledaj na kutiji od ploče ima li gdje da piše rev. 3.0.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Slozena konfiguracija se nece boot-ati

Ne pise, evo pise da ovo podrzava: Supports 6th Generation Intel core i7/i5/i3 Pentium/Celeron Procesors

8 godina
protjeran
Nuclearbadger8 kaže...

Ne pise, evo pise da ovo podrzava: Supports 6th Generation Intel core i7/i5/i3 Pentium/Celeron Procesors

Ako ne piše nigdje rev. 3.0 onda ne podržava out of the box kaby lake procesore, preciznije rečeno to je uzrok tvog problema i moraš napravit update biosa da bi ti g4560 radio na toj ploči, a da budemo do kraja precizni za to ti treba skylake procesor.

Ako imaš u blizini dućan informatičkom opremom odi da ti oni to naprave, vjerojatno ćeš platit cca 50kn, a možeš žicat frenda ili nekog koga znaš da ima skylake proc pa ti to napravi za badava.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.12.2017 20:34 (honor8).
15 godina

Da, upravo je BIOS uzrok tvog problema. Tvoj CPU zahtjeva BIOS P7.10 ili noviji. Dakle moraš uraditi update BIOS-a sa starijim procesorom. Ukoliko imaš neki stariji procesor (sa liste podržanih procesora koje podržavaju sve verzije BIOS-a http://www.asrock.com/mb/Intel/H110M-DGS/#CPU ) ubaci ga, napravi update BIOS-a na zadnju verziju i onda ugradi novi procesor.

http://www.asrock.com/mb/Intel/H110M-DGS/#BIOS

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jesi ti to sam slagao ili su ti u ducanu slozili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ak imaš frenda s skylake procesorom / 6 generacija onda zamjeni procesore i updataj bios

16 godina
phoenix2003 kaže...

Da, upravo je BIOS uzrok tvog problema. Tvoj CPU zahtjeva BIOS P7.10 ili noviji. ..

- da + normalno bi bilo, da sve MBO koje su u maloprodaji nadogradi distributer i da dođu s potrebnim (najnovijim) biosom.. ali, kod nas tih pravila nema. Mora se provjeriti, naodgraditi.

+ često bios može bootati-raditi i s CPU koji nije na konkretnoj listi, važno (najvažnije) da bar jedan CPU s tom (identičnom) jezgrom radi.. (tad je update samo stvar preciznog prepoznavanja kao množitelj-clock..) pa se može flashati i bez posuđivanja ili nošenja na servis (Koji bi u pravilu to morao obaviti, đabe..).

.. zato postoji mogućnost, da nije stva u verziji BIOSa, nego nešto treće.. sve odspojiti, od nule, spojiti samo cpu (bez RAMa i ičega drugog).. reset CLR_CMOS.. i pratiti beepove, dodati RAM .. i mora se upaliti ako išta podržava.. ako je npr problem RAM (vga, napajanje, neki kontakt...) tako se eliminira i bar se po beepovima prepozna uzrok. (možda).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice