Samsung LCD 940NW - problem - ''white screen''

poruka: 8
|
čitano: 9.190
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Samsung LCD 940NW - problem - ''white screen''

e ovako imam hardwerski (ne softwerski) problem s tim LCD monitorom. naime pojavljuje mi se bijeli ekran (white blank screen jel) i to cim ga ukljucim (bio spojen na racunalo ili ne, svejedno) i eto malo ga mrdnem naprjed nazad i dodje slika i sve sljaka sve dok se ne ugasi, i kad se nakon nekog vremena ponovo pokusa upaliti opet ista prica, moram ga malo ''proklikmati'' da dodje slika. inace dok je slika tu nema nikakvih problema. jedini lijek zasad mi je da ne gasim monitor nikada, sto i cinim jer s vremena na vrijeme sve teze i teze dolazi slika nakon tog ''klimanja'' tj naginjanja monitora na stalku. ima li netko slican problem moze li se to rijesiti?

da napomenem jos nesto, nije problem u grafickoj (spajao drugi lcd i radi) dakle bas je problem u monitoru i nekako kad si razmisljam koda ima samo pozadinsko osvjetljenje a nema sliku, cak kad ga iskopcam ne pise ona poruka ''check signal cable'' nego i dalje bude bijel ekran i to je to..

ili ipak moram skupit kesa i otic u trgovinu po novi LCD monitor??

hvala na pomoci..

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Samsung LCD 940NW - problem - ''white screen''
Emil kaže...

ili ipak moram skupit kesa i otic u trgovinu po novi LCD monitor??

hvala na pomoci..

Jesi li provjerio VGA kabel i naponski? Da li je to ukljuceno u suko? (uzemlenje)

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
15 godina
neaktivan

da naravno, cak sam mjenjao i produžni kabel, utičnicu jer sam mislio da napon ne valja. nije do VGA i naponskog kabela, a ni graficke, isprobao sam drugi monitor i on radi bez problema..

18 godina
neaktivan

Onda ovaj ima hladan lem unutra. Mislim da nije tezak kvar

Nosi to kod (postenog) elektronicara da sredi onu plocicu ispod dugmica

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
15 godina
neaktivan

e pa da, vidis, kad bi se malo monitor zagrijao, onda bi lakse upalio. moguce da je to. probat cu to sam rjesiti, znam neke osnove lemljenja zavrsio sam strojarski faks i imam prakse s tim. jedino sta me muci je to zasto nema slike dok je iskopcan, i onda bude bijel ekran, koda ima samo pozadinsko osvjetljenje bez slike (samo backlight)

da nije neki kabel ''ištekan'' unura u monitoru koji salje sliku, dali uopce postoji tako sta?

svejedno puno hvala na pomoci!

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 12:54 (Emil).
18 godina
neaktivan

Moguce je da monitor da misli da jos dobija signala iz graficke. Kada je kabel istekan onda VSync je na OFF odnosno jedan od pinova ostane bez uzemlenja (preko graficke) i onda monitor prijavi ono poznato  NO SIGNAL..

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Moguce je da monitor da misli da jos dobija signala iz graficke. Kada je kabel istekan onda VSync je na OFF odnosno jedan od pinova ostane bez uzemlenja (preko graficke) i onda monitor prijavi ono poznato NO SIGNAL..

Monitor sam popravio nakon visednevnog mucenja s njim!

problem je bio slijedeci: naprosto jedan kabel unutar monitora koji je zaduzen za prokaz slike (dakle samo slike ne pozadinskog osvjetljenja) bio je malo ''izvucen'' s jednog kraja, pa sam ga samo vratio nazad i ucvrstio ga ponovo. slika je tada dosla, no imao sam drugih problema kasnije. prvo je bio los prikaz boja te je slika titrala - ispostavilo se da zice koje su bile zaljepljene TRAKAMA te trake poput onih od selotejpa su bile odljepljene, kasnije sam uzeo jako ljepljivu izolir traku i snjom zaljepio poseteno, zatim je bio problem oko paljenja monitora ista prica, zica koju treba malo natehnuti a koja povezuje kontrolnu plocu tj tamo di su tipke za meni monitora i to je bilo olabavljeno jer te trake nisu dobro drzale, zatim sam zicu zategao i obljepio ju jako ljepljivom izolir trakom.

takodjer smetala je jedna izolir traka ispod ''maticne ploce'' monitora koja je drzala jedan tanki lim, kasnije sam i nju ucvrstio izolir trakom.

NAPROSTO JE SRAMOTNO DA PROFESIONALNA TVRTKA SAMSUNG NA OVAKAV NACIN SKLAPA MONITORE !!! TO SE TEHNICKI GLEDANO MOZE RIJESITI NA PUNO BOLJI NACIN, JEDNOSTAVNO SRAMOTA !!!

evo kakva je traka drzala te limice:

http://i53.tinypic.com/k3m71i.jpg

http://i52.tinypic.com/2dqova0.jpg

glede ideje da bi problem mogao biti u tom kablu za sliku unutar samog monitora, pomogao mi je ovaj video:

i ovom prilikom se zahvaljujem uploaderu za taj video, svaka mu cast!

internet je ČUDO sve se moze pronaci

18 godina
neaktivan

Cudi me to kako se toliko rasklimao taj FLAT kabel kod tebe i kod ovog lika ali mislim da su ciklusi toplo-hladno, slampavost i vibracije ucinili svoje. Uistinu....fiksiranje flat kabela koji nema osiguraca sa lepljivom trakom je vrlo bezobrazno osobito zbog toga sto se vidi (na videu) da kabel ima rupice za fiksiranje.

Poznati su mi i drugi slucaji sa slicnim problemima ali to su bili monitori u garantnom roku dako da je tajna ostala u servisu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice