Ryzen 5700x rušenje sistema

poruka: 52
|
čitano: 9.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ryzen 5700x rušenje sistema
A jbg moj forumaš san znan i ja
2 godine
protjeran

Jbga, šta je tu je. Jel ti baš treba 32GB, ostani na 16, ovo prodaj?

Ja npr. nisam imao problema sa 4x8 (komp pod moj PC), radi XMP od provog dana kako treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako svijetle lijepše je vidjet 4 bandere nego 2 nemoj zajebavat 

Ja sam isto tako gledao i kod Intela 12 gen. kada sam kupovao, performanse su bile na strani 4 popunjena utora za ram, sitno no i lijepše izgleda....onda obično dođe Noctua pa si psujem mater, no hajde nije nerješivo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Wiz3m4n kaže...

Ako svijetle lijepše je vidjet 4 bandere nego 2 nemoj zajebavat 

Ja sam isto tako gledao i kod Intela 12 gen. kada sam kupovao, performanse su bile na strani 4 popunjena utora za ram, sitno no i lijepše izgleda....onda obično dođe Noctua pa si psujem mater, no hajde nije nerješivo 

Definitivno bolje izgleda sa sva 4 sticka, ali ja bi u tom slučaju opet uzeo 2x16 i 2x dummy sticka.

14 godina
Pokuša san ono s isključivanjem xmp-a... Postavia tajminge i frekvenciju ručno i podiga napon rama s 1.35 na 1.375 i za sad 40 minuta occt-a bez jedne jedine greške. S xmp ih je bilo priko 6000 u po ure
Ostavit ću da odvrti stres test do kraja i onda vidit kako je u cinebenchu i igrama... Držite fige

5 0 hvala 0
12 godina

O kojem se tocno ramu radi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kingston fury beast 3200
4 godine
protjeran

ubuduce ne kupuj amd

Moj PC  
1 6 hvala 0
14 godina
Ima onda ko da bi se minja za intel :)

0 0 hvala 0
4 godine

MSI B550 A Pro, 4x8GB Patriot Vipera na 3200 CL16, XMP upaljen, nikad greške, evo već 2 godine.

0 0 hvala 0
17 godina

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Evo ako hocete mijenjat za 12400f na 5.0ghz tu je negdje na CB kao i 5700x.

14 godina
Ma zajebajen se, tlaka mi je pravit kakve razmjene
16 godina

Haha... Boris baš ne voli AMD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovakvu tortu mu treba napravit za rodendan.

3 godine
Volume kaže...
Boris nema ga na službenoj qvl listi. Da je problem do toga onda ne bi radilo ni s 2x8?

Wizz proba san par verzija biosa, nije pomoglo

Imaš na qvlisti i sljedeći podatak kod testiranih memorija... DIMM Socket Support, 2/4 ili 2 ili 4 za određenu memoriju, znamo da je kontroler u procu i sve zavisi od njega ali ipak bih prije provjerio i po mogućnosti nabavio testiranu memoriju, uvijek tako radim i sebi i drugima i nikad nisam imao probleme s memom osim kada je kupljena već pokvarena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2024 9:42 (notloB).
14 godina
notloB kaže...

Imaš na qvlisti i sljedeći podatak kod testiranih memorija... DIMM Socket Support, 2/4 ili 2 ili 4 za određenu memoriju, znamo da je kontroler u procu i sve zavisi od njega ali ipak bih prije provjerio i po mogućnosti nabavio testiranu memoriju, uvijek tako radim i sebi i drugima i nikad nisam imao probleme s memom osim kada je kupljena već pokvarena.

Nema ovog mog na vermeer qvl listi, možda ima na starijim generacijama nisan gleda...

Al evo kad san sve postavke rama postavia ručno izgleda da su problemi nestali. Dva sata occt-a, sat vrimena cinebencha i sat vrimena igre koliko san sinoć uspia istestirat nikakvih problema

Pozabavit ću se danas još s minjanjem ostalih postavki u biosu pa vidit radi li to. Na xmp-u mi nije dozvoljavalo prominit ni najmanju sitnicu 

3 godine
Volume kaže...
notloB kaže...

Nema ovog mog na vermeer qvl listi, možda ima na starijim generacijama nisan gleda...

Al evo kad san sve postavke rama postavia ručno izgleda da su problemi nestali. Dva sata occt-a, sat vrimena cinebencha i sat vrimena igre koliko san sinoć uspia istestirat nikakvih problema

Pozabavit ću se danas još s minjanjem ostalih postavki u biosu pa vidit radi li to. Na xmp-u mi nije dozvoljavalo prominit ni najmanju sitnicu 

Kako nema? asrock b550m pro4 vermer, slika ispod...

Edit: ah sorry, nema tvoje meme na listi, krivo sam razumio, super što si uspio srediti postavke...

Btw. problem je i neodržavanje liste, vremenom izlaze nove meme a nestaju stare u prodaji, liste se ne obnavljaju pa onda na kraju moraš kupiti što ima i nadati se najboljem... j3bi ga, što ćeš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2024 10:42 (notloB).
9 godina

niko nije napisa, mislin da rade ok 4 stika ako su single rank, prakticki ekvivalent elektronicki 2 stika ako su dual rank, osim nacina kako su spojeni slotovi šta zavisi do mbo.

ima u biosu negdi zakopana opcija podešavanja impedance IO parova za ram, najbolje pogledat kako xmp namjesti za 2 modula pa vrijednosti namjestit manualno /2, ne nužno sve vrijednosti, probaj jednu po jednu.

ovaj link kaže da bi trebalo povecat impedance kad se koristi više ddr ćipova na istom busu ali to mi iskreno nema smisla jer 2 jednaka ćipa moraju smanjit impedancu upola na kraju linije pa da bi impedance odgovarale trebalo bi istu smanjit na memorjiskom kontroleru pa zato /2 od xmp vrijednosti.

tldr link za osnovno, ali mislim da ima dobrih info.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Dabar ne kužim se iskreno u sve te sitnice oko memorije al ću pročitat

Na 4x8 san iša samo iz razloga šta san ih na njuškalu naša nove i nekorištene za 55e. Da san zna da ovoliko komplikacije ima oko toga ne bi ni uzima. Ako se problemi nastave izvadit ću dva sticka, 16gb je ionako dovoljno za potrebe ovog pc-a koji služi samo ka neka vrsta htpca

edit: single rank je

edit 2: radi sve super, ni diran više ništa

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.1.2024 21:04 (Volume).

1 0 hvala 0
2 godine

dobar dan daj mi recite ovak zašto mi se na rayzen 7 5700x povečava temperatura bez ikakvog razloga znači dok je u mirovanju pc si povečava i smanjuje temperaturu sam od sebe a a u loadu mi ide temperatura i do 70 stupnjeva stavljena je nova termalna pasta

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2025 10:06 (kristijan bosak).

0 0 hvala 0
16 godina

Do koliko se povećava? Nikad temperatura neće biti stalna, uvijek će varirati nekoliko stupnjeva. Nema veze što procesor nije pod nekakvim većim opterećenjem.

Koje imaš hlađenje na procesoru? I koji model matične ploče?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice