Kao što napisah, flešao sam bios na GA K8VT800 preko programa u Windowsima. U pola postupka mi se pojavio BSOD. Komp se resetirao i u biosu napisao da traži bios image na hard drive..... Znam de se komp ne bi trebao gasiti ali nakon 10 min ništa se nije dogodilo. Nako reseta bios se ne podiže. Očigledno da je bios otišao u vječna lovišta. Može li se i kako flešati bios chip? Zalemljen je na matičnu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao što napisah, flešao sam bios na GA K8VT800 preko programa u Windowsima. U pola postupka mi se pojavio BSOD. Komp se resetirao i u biosu napisao da traži bios image na hard drive..... Znam de se komp ne bi trebao gasiti ali nakon 10 min ništa se nije dogodilo. Nako reseta bios se ne podiže. Očigledno da je bios otišao u vječna lovišta. Može li se i kako flešati bios chip? Zalemljen je na matičnu.
postoji na ploči prazno mjesto za bios backup chip.....
AWARD BIOS:
----------
Na sistemskoj disketi kreirajte datoteku AUTOEXEC.BAT unutar koje navedite slijedecu
liniju:
AWDFLASH ime_flash_datoteke.BIN /py /sn
Nakon sto ste to napravili, boot-ajte sistem s te diskete, i slusajte beep-ove;
Pri boot-anju:
- 2 kratka beep-a = nema Boot diskete u drive-u A:
(provjerite da li ste dobro ubacili disketu)
- kontinuirani kratki beep-ovi = no Floppydrive
(provjerite da li su kablovi Floppy drive-a dobro spojeni)
Nakon flash-anja:
- kontinuirani dugi beep-ovi = programiranje je uspjesno zavrseno - RESTART!
AMI BIOS:
--------
Potrebna vam je prazna formatirana disketa na koju kopirajte samo BIOS Update
datoteku i preimenujte ju u "AMIBOOT.ROM".
Stavite disketu u floppy, resetirajte/upalite racunalo i pritiscite <CTRL><Home>
sve dok ne cujete 1 (jedan) beep.
Nakon 10-30 sekundi cuti cete 4 beep-a. BIOS je reprogramiran - RESTART!
Kad upalim komp nemam sliku na monitoru...ništa se ne događa....rade ventilatori i radi HDD...idem
Možda bi pomogla hot swap fora ili programator.
Zakaj si diro po biosu? I meni se to jednom desilo, ali samo jednom, i ošo u dučan i rukno novu matičnu.
Da, izgleda da sam pogriješio što sam fleshao iz Win.... nepouzdano. Pokušao clear cmos i izvaditi bateriju...ništa. Izgleda da samo reprogramiranje pali... ali svejedno sam našao drugu MBO.
Ljuda svima Vam havala na pomoći.....
Pozz
Ja neznam kako se može pogriješit ako se flasha iz win.Ja koristim MSI LiveUpdate i barem 30-ak puta sam flashao iz win-a i nikad problema.
I ja sam više puta flešao iz windowsa...novija računala. Ovo je računalo staro oko 5 godina. To su tad bili počeci takovg načina flešanja, ako se ne varam. Što je najgore BSOD mi se dogodio na friškoj instalaciji windowsa. Na žalost nisam uspio uhvatiti kod pogreške. :-(
Ja neznam kako se može pogriješit ako se flasha iz win.Ja koristim MSI LiveUpdate i barem 30-ak puta sam flashao iz win-a i nikad problema.
I ja sam više puta flešao iz windowsa...novija računala. Ovo je računalo staro oko 5 godina. To su tad bili počeci takovg načina flešanja, ako se ne varam. Što je najgore BSOD mi se dogodio na friškoj instalaciji windowsa. Na žalost nisam uspio uhvatiti kod pogreške. :-(
I ja sam imo nedavno taj problem, ali nisam flash-o bios, nego je komp iz nepoznatih razloga kad sam upalio komp srusio se bios. poslje ga nisam mogo vise upalit, jednostavno ventilatori i hdd rade a sve ostalo mrtvo, nema slike, ni beepa nikakvog ... maticna je gigabytova, ali nema dual bios jer je na maticnu zalemljen samo jedan bios, drugo je slobodno mjesto za bios. pokuso sam resetirat bios pomocu jumpera, vadit bateriju,ali bez uspjeha... sad mi taj komp stoji doma (Pentium 4 3,2 Ghz , matična s I865 chipsetom) ... neisplati mi se kupovat novu maticnu,a i nema ih nit u oglasnicima niti u ducanima...
<Ploča nema dual bios..stara. :-(