Rušenje biosa na prilikom flešanja iz Windowsa

poruka: 16
|
čitano: 4.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Kao što napisah, flešao sam bios na GA K8VT800 preko programa u Windowsima. U pola postupka mi se pojavio BSOD. Komp se resetirao i u biosu napisao da traži bios image na hard drive..... Znam de se komp ne bi trebao gasiti ali nakon 10 min ništa se nije dogodilo. Nako reseta bios se ne podiže.  Očigledno da je bios otišao u vječna lovišta. Može li se i kako flešati bios chip? Zalemljen je na matičnu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Rušenje biosa na prilikom flešanja iz Windowsa
zokena kaže...

Kao što napisah, flešao sam bios na GA K8VT800 preko programa u Windowsima. U pola postupka mi se pojavio BSOD. Komp se resetirao i u biosu napisao da traži bios image na hard drive..... Znam de se komp ne bi trebao gasiti ali nakon 10 min ništa se nije dogodilo. Nako reseta bios se ne podiže.   Očigledno da je bios otišao u vječna lovišta. Može li se i kako flešati bios chip? Zalemljen je na matičnu.

Maticna je Gygabite? Ako je tako onda velike su sanse da imas maticnu sa dual BIOS. Vidi upute od maticne kako se vraca onaj drugi ispravni.
Mozda postoji mogucnost da ga vratis sa CD-om od maticne.Citaj

Inace taj chip se ne flasha vadenjem,jedino proizvodac ga moze oziveti
Sretno 
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

postoji na ploči prazno mjesto za bios backup chip.....

17 godina
protjeran

AWARD BIOS:
  ----------
  Na sistemskoj disketi kreirajte datoteku AUTOEXEC.BAT unutar koje navedite slijedecu
  liniju:

AWDFLASH ime_flash_datoteke.BIN /py /sn

Nakon sto ste to napravili, boot-ajte sistem s te diskete, i slusajte beep-ove;

Pri boot-anju:
  - 2 kratka beep-a = nema Boot diskete u drive-u A:
  (provjerite da li ste dobro ubacili disketu)
  - kontinuirani kratki beep-ovi = no Floppydrive
  (provjerite da li su kablovi Floppy drive-a dobro spojeni)

Nakon flash-anja:
  - kontinuirani dugi beep-ovi = programiranje je uspjesno zavrseno - RESTART!

AMI BIOS:
  --------
  Potrebna vam je prazna formatirana disketa na koju kopirajte samo BIOS Update
  datoteku i preimenujte ju u "AMIBOOT.ROM".
  Stavite disketu u floppy, resetirajte/upalite racunalo i pritiscite <CTRL><Home>
  sve dok ne cujete 1 (jedan) beep.
  Nakon 10-30 sekundi cuti cete 4 beep-a. BIOS je reprogramiran - RESTART!

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
e to me uvjek zanimalo kad neko shebe bios jel se upali slika opc ?dal mozes uc u bios ikako sta bude ?
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Kad upalim komp nemam sliku na monitoru...ništa se ne događa....rade ventilatori i radi HDD...idem

17 godina
neaktivan
znaci nema slike to sam si i mislio onda nema sanse da to preko flopy boota ili cd-a napravis jednoa ako ima neki juumpperi na maticnoj da ih kratko spojs da se vrati stari bios ja sam flasho qdi matticnu prek programa jel mi se komp resertiravo al uvjek ga je flashalo i radila maticna al se svejedno resertiravala
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
protjeran

Možda bi pomogla hot swap fora ili programator.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming... Dao bi sto Amerika, Sve na svijetu ja bi dao Tek da sjednem na verandu Pa uz karte i bevandu brojim valove.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zakaj si diro po biosu? I meni se to jednom desilo, ali samo jednom, i ošo u dučan i rukno novu matičnu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Da, izgleda da sam pogriješio što sam fleshao iz Win.... nepouzdano. Pokušao clear cmos i izvaditi bateriju...ništa. Izgleda da samo reprogramiranje pali... ali svejedno sam našao drugu MBO.

Ljuda svima Vam havala na pomoći.....

Pozz

17 godina
neaktivan
ja sam svoju staru metnuo unutar staklenog stola za ukras kad pijem cugu uvjek je vidim pociva u miru mozes i ti svoju tak ili na zid :D
17 godina
protjeran

Ja neznam kako se može pogriješit ako se flasha iz win.Ja koristim MSI LiveUpdate i barem 30-ak puta sam flashao iz win-a i nikad problema.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

I ja sam više puta flešao iz windowsa...novija računala. Ovo je računalo staro oko 5 godina. To su tad bili počeci takovg načina flešanja, ako se ne varam. Što je najgore BSOD mi se dogodio na friškoj instalaciji windowsa. Na žalost nisam uspio uhvatiti kod pogreške. :-(

17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Ja neznam kako se može pogriješit ako se flasha iz win.Ja koristim MSI LiveUpdate i barem 30-ak puta sam flashao iz win-a i nikad problema.

Kombinacija flash programa za windows XP i Vindows Vista vode u katastrofu.Flash utility mora da bude pisan za Vistu ili XP.Uz obavezan naglasak na 32 i 64 bit.
Znaci moze ali rizik je pregolem
zokena kaže...

I ja sam više puta flešao iz windowsa...novija računala. Ovo je računalo staro oko 5 godina. To su tad bili počeci takovg načina flešanja, ako se ne varam. Što je najgore BSOD mi se dogodio na friškoj instalaciji windowsa. Na žalost nisam uspio uhvatiti kod pogreške. :-(

Jesi li pogledao dali ploca ima dual bios?
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
16 godina
neaktivan

I ja sam imo nedavno taj problem, ali nisam flash-o bios, nego je komp iz nepoznatih razloga kad sam upalio komp srusio se bios. poslje ga nisam mogo vise upalit, jednostavno ventilatori i hdd rade a sve ostalo mrtvo, nema slike, ni beepa nikakvog ... maticna je gigabytova, ali nema dual bios jer je na maticnu zalemljen samo jedan bios, drugo je slobodno mjesto za bios. pokuso sam resetirat bios pomocu jumpera, vadit bateriju,ali bez uspjeha... sad mi taj komp stoji doma (Pentium 4 3,2 Ghz  , matična s I865 chipsetom) ... neisplati mi se kupovat novu maticnu,a i nema ih nit u oglasnicima niti u ducanima... 

Smijem se ekipi koja izlazi van s fotićem i slika se za fejs!:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

<Ploča nema dual bios..stara.  :-(

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: