Ram problemi dual chan + single

poruka: 3
|
čitano: 1.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ovako imam maticnu Asus P5KPL/EPU i na njoj trenutno koristim 2x1 gb Dual DDR2 SDRAM  800mhz,frend mi je dao jos 2x1gb plociocu single 800mhz i sad problem je sljedeci,kad postavim rame pocnu pistit nece se sistem dic(probana je svaka kombinacija slotova) pa me zanima zasto nece radit mislim frend ima isto tako postavljeno 2x1 sing + 2x1 dual ,rami koje mi je dao rade, isprobo sam ih solo stavit bez dual znaci u tom nije problem!

0 0 hvala 0
15 godina

Osim frekvencije (u tvom slučaju 800MHz), RAM mora imati i potpuno iste latencije (npr:5-5-5-12) što opet ne garantira da će RAM raditi ukoliko nije od istog proizvođača. Bilo bi dobro da napišeš sve šta piše na naljepnici. Napravi, za svaki slučaj, i update BIOS-a. Dual i single channel sa ovim nemaju nikakve veze. Prouči ovaj link: http://www.bug.hr/forum/topic/memorije/vodic-izbor-ram-memorije/64558.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 12:13 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ram problemi dual chan + single
hiperxx kaže...

Ovako imam maticnu Asus P5KPL/EPU i na njoj trenutno koristim 2x1 gb Dual DDR2 SDRAM  800mhz,frend mi je dao jos 2x1gb plociocu single 800mhz i sad problem je sljedeci,kad postavim rame pocnu pistit nece se sistem dic(probana je svaka kombinacija slotova) pa me zanima zasto nece radit mislim frend ima isto tako postavljeno 2x1 sing + 2x1 dual ,rami koje mi je dao rade, isprobo sam ih solo stavit bez dual znaci u tom nije problem!

-mješaš pojmove... RAM modul nije single-double chanel, nego se dva (par) postavlja upareno...

-vidi što kaže ASUS... to je prvi mjesto kad nešto tražiš za svoj hardware.. -ako su svi utori popunjeni mora biti single SIDE, to je ograničenje tog chipseta. Single side, znači da su chipovi na modulu s jedne strane (banke RAMova). Ako imaš dvostrane neće raditi, tj može raditi 3 komada (možda), ali ne 4.. Zamijeni za single sided ili za 2x2GB..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice