Ee ovako
Nakon neodredzenog vremena meni racunar jednostavno zablokira i ja moram restart na dugme. Svaki dan 2-3 zablokira bio mi se proc pregrijavao pa sam promijenio termalnu pastu ali opeet isto.
Pls pomoccc
Ee ovako
Nakon neodredzenog vremena meni racunar jednostavno zablokira i ja moram restart na dugme. Svaki dan 2-3 zablokira bio mi se proc pregrijavao pa sam promijenio termalnu pastu ali opeet isto.
Pls pomoccc
Reinstaliraj windowse
Reinstaliraj windowse
Uradio, ali opet isto.
Provjeri da ti se nešto drugo ne pregrijava
Ee ovako
Pls pomoccc
Skini hw monitor i prati temperature, pa pokazi screenshotove. Ali ipak u tvom slucaju mislim da je do neceg drugog, kad ti se tocno desi zablokiravanje kad si u nekoj igri, ili dok je pc u idle, dok bezveze cackas po njemu?
Zaboravio sam da kazem ako to ikako moze pomoci kada mi racunar zablokira zvucnici kada su uopaljeni pocnu da zuje.
Provjeri da ti se nešto drugo ne pregrijava
Uvijek pratim temperature.
Ee ovako
Pls pomoccc
Skini hw monitor i prati temperature, pa pokazi screenshotove. Ali ipak u tvom slucaju mislim da je do neceg drugog, kad ti se tocno desi zablokiravanje kad si u nekoj igri, ili dok je pc u idle, dok bezveze cackas po njemu?
I kad igram i kad sam na fb ili youtube znaci nije bitno sta radim on zablokira.
Provjeri hdd hd-tuneom
Provjeri ram-ove memtestom
Pokreni Furmark i Prime95 stress test i pogledaj ako i gdje prije zbloka
Ako si nedavno radio nadogradnje, probaj sa dguim napajanjem...
EDIT:
Prime95
Provjeri hdd hd-tuneom
Provjeri ram-ove memtestom
Pokreni Furmark i Prime64 stress test i pogledaj ako i gdje prije zbloka
Ako si nedavno radio nadogradnje, probaj sa dguim napajanjem...
Jeli moram download te programe ? ako da moze link ?
http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
http://www.mersenne.org/download/
Google is your friend...
Btw isprike, nije prime64 već 95
Još da ti napomenem da se memtest mora zapržit na cd/dvd tj bootabilni medij (može i usb) kako bi ga pokrenuo (ne pokreće se iz windowsa već prije nego što se isti bootaju)