Promjena matične

poruka: 6
|
čitano: 1.573
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Promjena matične

Pozdrav momci,

imam mali problem i treba mi savjet.

Naime, imam jedno računalo koje sam složio i za koje sam direktno odgovoran mada ga ne koristim osobno.

Na potonjem računalu je navodno riknula matična.

Nisam siguran za model no u pitanju je bio AM2+ low-end ASRock.

Na ploči je bio Athlon X2 7750 te 2X2 GB DDR2.

Sad mi treba nova ploča ali je izuzetno teško naći stariju ploču na koju paše dotični procesor

(Kuma jezgra ako se ne varam, 95W, malo zafrkan primjerak, nemam ga pri ruci da potvrdim ali mislim da je ovaj).

I tako u traženju naletim na OVU ploču u Protisa.

Čini mi se kao idealna stvar za relativno dobre novce jer mi omogućava zadržavanje postojećeg procesora

i memorije te eventualnu nadogradnju jednog dana na nešto sitno jače (nekakav quad).

Dotičnu konfu pogoni najslabija karika odnosno LC-ov Office series na nekakvih 400w (500GP v2 je također riknulo na toj konfi i moralo biti zamjenjeno potonjim budget napajanjem)

te 5670 kartica.

Svako mišljenje ili savjet mi je dobro došao.

Hvala

Edit:

nisam osobno dijagnosticirao kvar matične no računalo je prvo prestalo prepoznavati jedan keks

memorije (mada je prošao memtest, dakle - slot najvjerojatnije) te su nekolicina SATA II konektora neispravni.

Nisam imao zvučnik pri ruci za test no mislim da je definitivno ploča, zastajkivalo je pri bootanju

na samom boot screenu dobrih 5 minuta, često ne bi ni došlo do P.O.S.T.-a.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 22:28 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Promjena matične

S  obzirom  da  češ  imatu  garanciju  sa  ovom  pločom  češ  po  meni  napraviti  bolju  stvar  nego  da  ideš  uzimati  neku  polovnjaču  pa  da  opet  gecrkne...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Promjena matične

Itko još?

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Promjena matične

Definitivno ti je najboljs solucijs uzet novu imat ces jamstvo i miran si!

Nego nije mi jasno za tu staru plocu sta nisi imao jamstvo za nju tj preko oglasa il kako si je kupio a razlika je mozda cca (150-200 kn) ne isplati se riskirat za tu lovu!

Moja preporuka uzimaj odmah! Meni je riknula nova ploca stara cca 8 mjeseci (as rock p67 pro3) i da nisam imao jamstvo ode sve u k.... isto sama od sebe je otisla u vijecna lovista!

Ovako odno na servis pogledali oni rekli da su je poslali na reklamaciju za 4 dana stigla nova ista takva ploca i sve pet!

UZMI I MIRAN SI! {#}

Kresimir
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Promjena matične

Promijenio ploču, stavio ovaj novi ASRock.

Dual memory combo je zgodna stvar, kao i mogućnost lake nadograde procesora s prastarog AM2 na AM3+.

Ploča je micro ATX, jednostavne forme, ne pretjerano fancy ali sve u svemu

dobar komad opreme za ovakvu namjenu i budžet.

Preporuka.

Something witty.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Promjena matične

ova ti je super ploca, znam da prije par godina ako imas stari proc am2+ da ti nece na am3 plocu. imao sam phenom ii x4 940 am2+ koji nije isao na 99% ploca od am3

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice