Nije bas. Ako bih uzimao novi procesor, ne bih uzeo ovakav kao sto sad imam nego jaci AMD Phenom II X4 925 koji je 400 kn na ebay-u, a dijagnostika ne znam koliko je? Valjda nije vise od 100 kn?
LOL, pa šta misliš koliko se naplaćuje par sati rada?
Nije bas. Ako bih uzimao novi procesor, ne bih uzeo ovakav kao sto sad imam nego jaci AMD Phenom II X4 925 koji je 400 kn na ebay-u, a dijagnostika ne znam koliko je? Valjda nije vise od 100 kn?
LOL, pa šta misliš koliko se naplaćuje par sati rada?
Mislim da bi prije u pitanju bilo oko 200 Kn sveskupa (dijagnostika, sati rada servisa, ...), no možda sam u krivu.
Nagadao sam samo, ne znam. Poslao sam im mail pa cu vidjeti.
A zašto ne bi boot-ao Linux Ubuntu pa pokreni test pod Linux-om?
Imas error na core 0! taj error sam ja imao danas kad sam overclockao na core 0 i 1.
Rijesio sam ga tako da sam dodao +20 mV na core 0 i 1, (ja imam quad core).
Inace taj error ti moze upucivati i na neispravan ram, nedovoljna voltaza koju ti procesor prima.
Probajte za svaki slučaj podići voltažu na ramu za 0.1 V. Meni je na prošlom stroju bilo sve nestabilno na defaultnom naponu. Imao sam 6x2 GB i nije nikako radilo. Kad sam stavio ram na 1.6V odjednom bullet proof. Doduše, keksi se grijali kao termo peć pa sam morao staviti ventilator na memoriju. Ovaj ram sada se ne grije ništa a dosta sam ga OC-ao i isto digao voltažu...
Imas error na core 0! taj error sam ja imao danas kad sam overclockao na core 0 i 1.
Rijesio sam ga tako da sam dodao +20 mV na core 0 i 1, (ja imam quad core).
Inace taj error ti moze upucivati i na neispravan ram, nedovoljna voltaza koju ti procesor prima.
zato neka i stavi u prime na small fft pa ce bit siguran da nije do rama.
Stavio sam bio na small fft i isto baci error nakon nekog vremena. Ponovno odvrtio memtest za RAM i 0 errora. Kako da dignem voltazu za RAM? Ne vidim to nigdje u BIOS-u.
Stavio sam bio na small fft i isto baci error nakon nekog vremena. Ponovno odvrtio memtest za RAM i 0 errora. Kako da dignem voltazu za RAM? Ne vidim to nigdje u BIOS-u.
Onda ti nije do rama! Ali ako bas hoces trazi gdje pise DRAM voltaza, i sa auto stavi na 1,8
inace digni voltazu na processoru i malo northe bridge da nije na default, ja bi to napravio i nebi smijelo biti errora.
Dignuo sam na procesoru na 1.4. Kako da dignem taj north bridge i RAM voltazu?
Advanced moras imat u bios DRAM Voltage, sa auto prebaci na 1,8 V nece ti naravno pisat 1,8 tocno samo da bude 1,8 nesto nesto i super...
Za northbridge trazi NB Voltage... neznam gdje je skini manual od maticne i pogledaj gdje se nalazi...
Inace vidim da imas 4GB jeli imas 2x2GB keksa ako da jeli rade u dual channel ili single, stavi u dual ako imas.
BTW, jedno pitanje...jesi probao zamijeniti napajanje?
Dignuo sam na 1.85. Imam jos neki HT voltage i chipset voltage? Koji od njih da dizem? Mijenjao sam prije dvije godine napajanje i to vec drugi put.
EDIT: Nb je chipset voltage. Digao na 1.2 V. Sad cemo testirati pa javim.
Opet harware failure na prime 95 nakon 10 minuta. Ne znam vise sta da radim? Ne znam koliko smijem dizati napone? Da dizem jos? Procesor je na 1.4, RAM na 1.8, a NB na 1.2.
Ma ne vrijedi ti.
Procesor si probao izvaditi iz socketa, pregledati da nema koji savijeni pin (ako ima ispraviti recimo vrhom tehničke olovke pod povečalom), promijeniti termalnu pastu?
Napravio sam to. Sve je uredu sto se tice pinova. Temperature uredu. :/
Ma ne vrijedi ti.
Procesor si probao izvaditi iz socketa, pregledati da nema koji savijeni pin (ako ima ispraviti recimo vrhom tehničke olovke pod povečalom), promijeniti termalnu pastu?
Vidim ne pratiš temu, sve je to napravio...
Mislim da treba samo memoriji povećati voltažu ostalo ostaviti tvornički. Jer ako digneš sve voltaže opet si na nuli... kad razmisliš logički. Očito je da memorija ne komunicira sa procesorom dobro i baca error na core.
Probaj i tako iako ne obećajem uspjeh. dakle vrati voltaže kako je bilo, jedino na memoriji ostavi kako i je pošto si digao volte.
Ma ne vrijedi ti.
Vidim ne pratiš temu, sve je to napravio...
Mislim da treba samo memoriji povećati voltažu ostalo ostaviti tvornički. Jer ako digneš sve voltaže opet si na nuli... kad razmisliš logički. Očito je da memorija ne komunicira sa procesorom dobro i baca error na core.
Probaj i tako iako ne obećajem uspjeh. dakle vrati voltaže kako je bilo, jedino na memoriji ostavi kako i je pošto si digao volte.
Da je memorija ne bi prolazio memtest86+.
Probao ovo s default voltazama osim voltaze RAM-a i baca odmah error nakon minute, ali ovaj put na worker 2. Nekad baci na worker 1, a nekad na 2. Kad dignem voltazu na procesoru onda nakon dosta dulje vremena tek baci error. Ne znam zasto? Unatoc tome svemu igre stutteraju kad ih probam, a prije kad je sve bilo uredu te iste igre su isle skroz glatko.
Probao ovo s default voltazama osim voltaze RAM-a i baca odmah error nakon minute, ali ovaj put na worker 2. Nekad baci na worker 1, a nekad na 2. Kad dignem voltazu na procesoru onda nakon dosta dulje vremena tek baci error. Ne znam zasto? Unatoc tome svemu igre stutteraju kad ih probam, a prije kad je sve bilo uredu te iste igre su isle skroz glatko.
Digni jos voltazu malo na cpu, i podigni voltazu od NB is SB sa default samo za malo da nije default!
Ako podizanje napona procesora poboljšava situaciju to znači da je procesor degradirao. Žao mi je, promjeni procesor.
Evo zadnja sansa. Sve napone sam lagano dignuo. Ako to ne uspije dolazi AMD Phenom II X4 925. Hocu li morati mijenjati cooler za njega ili moze ostati ovaj stari stock od ovog?
Evo zadnja sansa. Sve napone sam lagano dignuo. Ako to ne uspije dolazi AMD Phenom II X4 925. Hocu li morati mijenjati cooler za njega ili moze ostati ovaj stari stock od ovog?
925 nije Box verzija? Ako piše da je Box onda dolazi hladnjak uz njega.
Nije box.
Nije box.
Odgovara i hladnjak s tog starog, naravno ako je ispravan (i ako ti ne smeta glasnoća).
Ispravan je skroz, a glasnoca mi nije problem. Bitno mi je da sve radi. Hvala svima na pomoci! Narucujem navedeni procesor pa kad stigne javim. Molim Boga da ce to popraviti stvar i da je do procesora problem bio. 
Situacija u igrama se poboljsala kad sam disablea thermal throttle u biosu. Barem LoL vrti 60 FPS-a. Drugo nisam ni probao. Prime cu sad isto odvrtiti. Sve voltaze su auto.
Čekaj, zamijenio si ipak procesor?
Nisam jos. Narucio sam tek jucer Phenom II X4 925. Cini se da ovaj sad radi jer prime vrtim vec sat vremena skoro i nema problema. Temperature su sad malo vise, 60 stupnjeva, ali sve radi kako treba. Ako nista novi procesor ce biti upgrade.
Što si čačkao pa radi? Baš me zanima ovaj "problemčić".