Procesor OC na turbo?

poruka: 9
|
čitano: 1.520
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Procesor OC na turbo?

Overclocko sam proc u biosu sa defaultne razine "optimal" na "turbo" jeli to opasno, da vratim na staro? Primjetio sam da je komp malo brži...

Imam WinXP, procesor: AMD Athlon 2500+ 1.84 ghz.

EDIT: Još 1 pitanje: Dali se smanjuje vijek trajanja procesora zbog overclocka?

Komentirajte, prijedlozi, vaša iskustva?

GameReport: http://max.tportal.hr/channel.aspx?channelId=23
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 14:55 (F!cho*).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor OC na turbo?

e da, to sam i ja napravio. Jel to valja?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor OC na turbo?

Pa prati temperature i stabilnost, da vijek ti se smanjuje ako clockas, pogledaj u podforumu overclocking

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Procesor OC na turbo?
F!cho* kaže...

Overclocko sam proc u biosu sa defaultne razine "optimal" na "turbo" jeli to opasno, da vratim na staro? Primjetio sam da je komp malo brži...

Imam WinXP, procesor: AMD Athlon 2500+ 1.84 ghz.

EDIT: Još 1 pitanje: Dali se smanjuje vijek trajanja procesora zbog overclocka?

Komentirajte, prijedlozi, vaša iskustva?

Čuo sam da se smanjuje ali za kolko neznam.
Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
16 godina
neaktivan
Procesor OC na turbo?

Ok, hvala! Pročitao sam one overclock guidove i sad malo više razumijem, znači sad bi trebao pratit temperaturu procesora sa everestom ili sa speedfanom ako imam gigabyteovu ploču!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Procesor OC na turbo?

Nemoj koristiti everst za pracenje temperature procesora jer neke verzije imaju gresku i pokazuju 10 stupnjeva manje od stvarne vrijednosti,za procesor koristi speed fan a ostale stvari(grafa hard disk maticna) moze everest.Provjeri si temperature tak da prvo si igras neku igru koja ti je vrlo zahtjevna,pa nakon nekih sat-dva minimiziraj i pogledaj temperature.Kazu da je do 80 stupnjeva ok al sto je nize to je bolje.Ak su ti previsoke temperature razmisli o boljem hladnjaku i kucistu ili si pastu promijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Procesor OC na turbo?

Ma komp mi je star 8 god. neznam jeli uopće ima pastu... To što kažeš da krivo temperaturu pokazuje je istina!

Na biosu mi piše temperatura cpu-a: 75', a everest mi kaže 21', i da bude još gore komp mi se restarta već par mjeseci, dakle nema veze overclock....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor OC na turbo?

Vijek se smanjuje samo onda ako su temperature visoke odnosno neprihvatljive....za AMD ne znam, no znam da za Intela nikako ne bi trebale biti preko 75 stupnjeva u full loadu.....ako je iznad procesor traje 2 ciganske godine manjeSmijehNeodlučanSmijeh

Ajde ovaj 2 dio je bio u šali....pa tko može točno tvrditi za koliko.....nitko to ne može znati

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 20:35 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Procesor OC na turbo?

ako je stavljeno samo tako u biosu na tvornicki predodredenu postavku overclocka to je sigurno neki lagani overclock koji ti takorec 100% nece nista unistit jer tvornica sigurno mora imat napravljeno takve postavke da primarno radi stabilno a i da samo po sebi "radi" a onda tek da se dobije ubrzanje... ja na svojoj ploci kad stavim overclock preko softwarea koji je predefiniran na najjace to je jos debelo ispod granice maximalnog overclocka...

Lenovo L220x, C2D E6600,zalman 9500LED, asus striker extreme, 4GB mushkin redline DDR2 1000, coolermaster stacker 831, BFG gtx 260 maxcore oc , samsung F1 spinpoint 1TB.

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice