Problem sa wifi..

poruka: 26
|
čitano: 11.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa wifi..

Imam problema sa wifiom.

Radi se o laptopu koji se spaja preko  wifia na modem  thompson(crni,t-com)

modem se nalazi na tavanu  a laptop u sobi ispod 10 metara.

laptop se svako malo  odspaja od interneta pa moram kako da to popravim ici "Rijesi probleme"i on ukljuci wifi znACi da se gasi wifi pa  kako da popravim da se ne gasi sam.

ljep pozsrav

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa wifi..

Probaj ubacit nove drivere u njega te se pokušaj spojit putem utility-a od tvoje wireless kartice(airlive imaju i ralinkove programćić uz sebe na cd-u) kode mne je isto tako bilo kad sam se spajao preko zero configa(windows manager za wlan)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Mozda je problem u driverima ili u ruteru.Mozda je ukljuceno Mac filtiranje...

15 godina
Dolu kaže...

Mozda je problem u driverima ili u ruteru.Mozda je ukljuceno Mac filtiranje...

da je uključeno mac filtriranje nebi se uopće mogao spojit na net

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
TIX kaže...

Imam problema sa wifiom.

Radi se o laptopu koji se spaja preko  wifia na modem  thompson(crni,t-com)

modem se nalazi na tavanu  a laptop u sobi ispod 10 metara.

laptop se svako malo  odspaja od interneta pa moram kako da to popravim ici "Rijesi probleme"i on ukljuci wifi znACi da se gasi wifi pa  kako da popravim da se ne gasi sam.

ljep pozsrav

Reinstalacija drivera od WLAN kartice u laptopu,isto tako jesi probao jaču vanjsku antenu za router ,koliko ti pokazuje jačinu signala ?

RIDER-What color is your life ... :D
15 godina
neaktivan
Problem sa wifi..
Nesto se cudno dogadja sa wifijem u mom laptopu, dok se nalazim u sobi gdje mi je i ruter (jucer ga kupio i postavio) sve je vrhunski, cim se sa laptopom pomaknem u drugu sobu ili dnevnu odmah mi wifi puca iako je signal pun, tako da nema sanse da surfam normalno, stalno mi izbaciva sljedece (slika), dok npr. sva tri mobitela u kuci mi normalno primaju signal i wifi je savrsen i tu nema nikakvih problema. Do cega bi sada mogao biti problem? Ako odem na opciju mreze i otklanjanje poteskoca nista se ne dogadja tj. nepripoznaje nikakav kvar.
error error

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Možeš pristupiti routeru kad ti se pojavi ta poruka? Znači, da u web-preglednik ukucaš IP adresu routera (obično 192.168.1.1 ili 192.168.0.1 ili tako nešto). Ako možeš, onda znači da ti nije stvar u WiFi-ju, nego u vezi na Internet.

Imašprograme za nadgledanje WiFi-ja, npr. Xirrus Wi-Fi Inspector - pokreni program i prati što se događa sa signalom kad izlaziš iz jedne, odnosno ulaziš u drugu prostoriju - to bi se lijepo trebalo vidjeti na grafu.

15 godina
neaktivan
Problem sa wifi..
Nemogu pristupit ni ruteru, internet i sve konekcije budu bas mrtve ali za signal prikaziva da je pun. Dakle laptop se odkonektira od wifija, pa spoji pa opet odkonektira i vrti tako u krug, vodi nekakvu svoju borbu. Bas cudno. Sve skupa se od rutera ne udaljim ni 5-6m ali uzalud. Dok ponavljam wifi na mobitelima uredno funkcioniraju. A ni laptop mi nije neki krs, nov je, imam Acer E5 571G. (http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E5-571G-536E-Notebook-Review.125157.0.html)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Skini neku live distribuciju Linuxa (recimo Ubuntu) pa vidi kako se onda ponaša. Ako pod Linuxom sve dobro radi, znači da ti nešto nije u redu s driverom za WiFi ili sa samom instalacijom Windowsa (možda neki sigurnosni softver? možda neki zloćudni program?). Ako ni pod Linuxom ne radi dobro, onda je možda problem u samoj mrežnoj kartici ili u internoj WiFi anteni.

17 godina
neaktivan
Aceruser kaže...
Nemogu pristupit ni ruteru, internet i sve konekcije budu bas mrtve ali za signal prikaziva da je pun. Dakle laptop se odkonektira od wifija, pa spoji pa opet odkonektira i vrti tako u krug, vodi nekakvu svoju borbu. Bas cudno. Sve skupa se od rutera ne udaljim ni 5-6m ali uzalud. Dok ponavljam wifi na mobitelima uredno funkcioniraju. A ni laptop mi nije neki krs, nov je, imam Acer E5 571G. (http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-E5-571G-536E-Notebook-Review.125157.0.html)

provjeri driver od wifi kartice, da li je original proizvođačev ili je neki microsoftov. windowsi silom guraju microsoftove  drivere koji su problematični. tak se dešavalo sa sestrinim acer aspire nitro laptopom. wifi bi pucao i nije htio kak spada raditi dok joj nisam instalirao driver sa proizvođačeve stranice. provjeri koja ti je wifi kartica ugrađena i nađi najnovije drivere na proizvođačevim stranicama i njih instaliraj

12 godina

...sudeći po slici greške ispada da se promjenom pozicije usput nakačiš na neku drugu wifi mrežu , možda susjedovu free na istom kanalu ?

probaj viditi stanje što sve čuješ u te dvi prostorije zasebno npr. sa "inSSIDer Home" programčićem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 18:34 (AF139).
13 godina
neaktivan

Imao isti problem, nakon instaliranja windows 10. U prevodu Wi fi se konektuje, radi radi i onda odjednom prekine, onda moram otici u sobu resetovat ruter i onda ga uhvati i radi.Neobicna pojava je da wi fi na lapu uredno hvata ostale mreze samo moju nije htio.Također sam imao problem sa bluetooth, kada ukljucim bluetooth i wi fi, onda tjekom prebacivanja, wi fi samo otkaze. Problem sam rijesio novim i pravim driverima za windows 10.Oni instalirani sa windows 10 nisu bili odgovarajuci.

Probaj skinuti Driver boster, i skini drivere za mreznu preko njega, ja od tada nemam problema sa nestajanjem mreze. Također provjeri kolika ti je snaga prijema tog wi fi, mozda jednostavno previse fizickih prepreka pa radi slabog signala net sam od sebe pukne?

11 godina
neaktivan
blue_tander kaže...

Imao isti problem, nakon instaliranja windows 10. U prevodu Wi fi se konektuje, radi radi i onda odjednom prekine, onda moram otici u sobu resetovat ruter i onda ga uhvati i radi.Neobicna pojava je da wi fi na lapu uredno hvata ostale mreze samo moju nije htio.Također sam imao problem sa bluetooth, kada ukljucim bluetooth i wi fi, onda tjekom prebacivanja, wi fi samo otkaze. Problem sam rijesio novim i pravim driverima za windows 10.Oni instalirani sa windows 10 nisu bili odgovarajuci.

Probaj skinuti Driver boster, i skini drivere za mreznu preko njega, ja od tada nemam problema sa nestajanjem mreze. Također provjeri kolika ti je snaga prijema tog wi fi, mozda jednostavno previse fizickih prepreka pa radi slabog signala net sam od sebe pukne?

Ili možeš samo iskljucit i ukljucit wifi na pc-u imam i ja tih problema

Andrea
13 godina
neaktivan
ABCD1919 kaže...
blue_tander kaže...

Ili možeš samo iskljucit i ukljucit wifi na pc-u imam i ja tih problema

Da da hebavo sam se sa tim dok nisu izasli driveri za W10 za moju mreznu.Patnja

10 godina
Problem sa wifi..

Na putovanjima koristim laptop e machines E510. Ima ugrađen WiFi Atheros AR5007EG.

Kod kuće sa njim nema nikakvih problema ali na mjestima gdje dođem bude često preslab signal i ne mogu na net bez vip-ovog USBsticka. A to košta 10kn za 24 sata

Postoji li mogućnost da sa nečim kao što je npr. TP-Link Bežični USB Adapter 150Mbps http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/tl-wn722n/ dobijem jači signal nego sa ovim ugrađenim?

I ukoliko da, da li se on sam automatski 'postavlja' kao prvi WiFi prijemnik čim ga uključim a kad nije prisutan onda ovaj ugrađeni radi normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
andjelkoasa kaže...

Postoji li mogućnost da sa nečim kao što je npr. TP-Link Bežični USB Adapter 150Mbps http://www.futura-it.hr/katalog/mrezna-oprema/wireless-indoor/tl-wn722n/ dobijem jači signal nego sa ovim ugrađenim?

Da.

andjelkoasa kaže...

I ukoliko da, da li se on sam automatski 'postavlja' kao prvi WiFi prijemnik čim ga uključim a kad nije prisutan onda ovaj ugrađeni radi normalno?

Nemam pojma. Moguće je da na laptopu imaš funkcijski gumb za isključivanje WiFi-ja, pa bi prvo mogao to okinuti pa onda staviti USB WiFi stick.

10 godina

Ima taj gumb za uključivanje ima onu ikonu antene.

Hvala.

15 godina
neaktivan
Aceruser kaže...
Nesto se cudno dogadja sa wifijem u mom laptopu, dok se nalazim u sobi gdje mi je i ruter (jucer ga kupio i postavio) sve je vrhunski, cim se sa laptopom pomaknem u drugu sobu ili dnevnu odmah mi wifi puca iako je signal pun, tako da nema sanse da surfam normalno, stalno mi izbaciva sljedece (slika), dok npr. sva tri mobitela u kuci mi normalno primaju signal i wifi je savrsen i tu nema nikakvih problema. Do cega bi sada mogao biti problem? Ako odem na opciju mreze i otklanjanje poteskoca nista se ne dogadja tj. nepripoznaje nikakav kvar.

Koji windows koristiš, pretpostavljam windows 10? Kod kojeg si ISPa?
I ja sam imao isti problem otako sam prešao na windows 10.

Zapravo, to je bio i jedini razlog zbog kojeg nisam ranije htio prijeći.

Problem se navodno pojavljuje samo kod nekih ISPa, dok kod drugih radi sve super.

Uglavnom, rješenje je ručno unijeti DNS postavke u laptop, i od tada više nikada nisam imao takvih problema.

Čim postavke obrišem, ponovno se pojavi isti problem. Provjereno na barem 5 instalacija Windows 10.

12 godina
neaktivan
Pomoc, imam xp i odjednom ne mogu na internet. Niti mail, niti chrome ne radi. A uredno mi pise da je spojen na internet. Spojen je preko wifija. Restart napravljen i nije pomoglo

Internet preko wifija na drugim uređajima radi

Moze neko pomoci?

Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Na drugoj slici klikni na support pa daj sliku...

16 godina

piše ti (resolvanje) DNSa.. prevedeno, da utipkaš ip buga radilo bi, a dns nema podatak.

unesi neki koji radi, najpopularniji je google 8.8.8.8 (kao sekundarni može ISP, router kao 192.168.1.1 i sl.).

provjeri pinganjem npr google.hr ili bug.hr..

ili otvoriti ip googlea 83.139.67.113..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 14:32 (ihush).
12 godina
neaktivan
Hvala na zelji, al evo stisnuo sam repair i sada sve radi. Svasta, prci put u 7 godina da se nesto tako desi

0 0 hvala 0
16 godina

dešava ti se to vjerojatno svaki dan, ali ne primjetiš (promjene, reset..)

za početnike je dovoljno restart PCja, može i ipconfig /flushDNS + /refresh .. (to napravi onaj button refresh).

17 godina
moderator
ihush kaže...

za početnike je dovoljno restart PCja, može i ipconfig /flushDNS + /refresh .. (to napravi onaj button refresh).

Otkad sam prešao na VDSL, meni se to događa par puta dnevno - sad barem jednom ili dvaput dnevno, ispočetka je bilo češće. Kad zablokira, moram jednostavno pričekati nekoliko minuta (stalno refresham neku stranicu u browseru) pa onda opet radi.

16 godina

-napravi si batch.. brže je + googleov dns (jer naši ISPovi su nepoznati ostatku svijeta, primjetno s w8-10, za xp to nism primjećivao.. dio ispod haube koji provjerava, jednako kao dieblirana mreža). Zapravo dovoljan je googleov dns, ako je fixno unešen, jer tad ne čekaš da router zahvati providerov..

10 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
ihush kaže...

Otkad sam prešao na VDSL, meni se to događa par puta dnevno - sad barem jednom ili dvaput dnevno, ispočetka je bilo češće. Kad zablokira, moram jednostavno pričekati nekoliko minuta (stalno refresham neku stranicu u browseru) pa onda opet radi.

I meni se to na VDSL-u desava...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice