Problem s wifi adapterima i 64bit windowsima

poruka: 8
|
čitano: 2.326
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s wifi adapterima na 64bit windowsima 8

Pozdrav,

imam problem sa wifi adapterima na windowsima 8 64bit. Wifi usb "Airlive wl-1600" usb prepoznaje i instalira driver međutim iako je "Enabled" jednostavno ne funkcionira te putem troubleshootera windows kaže da je problem u driverima. Pokušao sam sve što sam našao na netu, mijenjao driver i slično međutim ništa. Također imam" Dlink dwl g122" wifi usb adapter koji se također normalno instalira međutim nemože se postavit na "Enable" već jednostavno ne radi. Windows troubleshooter javlja driver problem. U device manageru piše da sve radi uredno.

Svi usb-ovi rade, svi usb hdd-ovi, stickovi, mouse i tipkovnica rade normalno bez problema. Problema nema kada instaliram windows 8 32bit, sve radi uredno. Međutim imam 4GB rama pa neznam šta da radim. LAN od matične ne radi(grom) te zbog ventilacije grafičke ne želim instalirati PCI LAN adapter (to bi bilo idealno, router je odmah pored PC-a). 

Hvala na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem s wifi adapterima na 64bit windowsima
Rjesenje je tako ocito iz zadnje recenice... umjesto pci nic,kupi usb mreznu,naravno,koja radi na 64bit winsima
12 godina
neaktivan

Misliš usb lan adapter ?

17 godina

- win klasično odbija instalaciju necertificiranog drivera, natjeraj ga. Naravno provo potraži dali postoji neki noviji (za osmicu), treba raditi od viste-seven... ali mora biti odgovarajući broj bitova (32-64). Problem je ako imaš samo setup/install (exe) za ovakve situacije je bolji .inf (može od bilo koje druge, samo provjeri kji chip npr RTLxxxx-SU, skini, raspakiraj, instaliraj.

-Da bi omogućio necertificirani pokreni win F8 modu.. ili msconfig... win7, win8. ista pravila..

-provjeri ispravnost USBa (grom nije 'precizan' kad uništava).

-isključi (neispravnu) integriranu mrežnu u BIOSu

-ugradi PCI mrežnu, neće smetati ventilaciji (jako niske-male...) ili nabavi adapter koji ima driver za 8.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 11:11 (ihush).
12 godina
neaktivan

Probao sam sa inf ali ne ide. Šta ti je F8 mod ? 

Isključio sam integriranu mrežnu u BIOS-u. PCI mrežna smeta, ne puno ali rađe ne bi. Grafa je MSI radeon HD 5770.

17 godina
axelF kaže...

Probao sam sa inf ali ne ide. Šta ti je F8 mod ? 

Isključio sam integriranu mrežnu u BIOS-u. PCI mrežna smeta, ne puno ali rađe ne bi. Grafa je MSI radeon HD 5770.

- pročitaj linkove, ''CMD: shutdown /r /o''... forsirano instaliranje drivera, naravno ako si 100% siguran da je to odgovarajući driver.

-jesi li vidio koju mrežnu karticu? dimenzije? par cm visine... ne može smetati protoku zraka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
axelF kaže...

Misliš usb lan adapter ?

da, usb lan adapter... 

12 godina
neaktivan
Problem s wifi adapterima i 64bit windowsima

A ništa, stavio sam PCI lan karticu. Bolje tako nego glavobolja s windowsima i driverima.

Sad imam dva viška wifi adaptera za prodaju.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice