Problem s ramima?

poruka: 11
|
čitano: 1.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s ramima?

Imam problem s Corsair ramima. Kad ubacim 2x2gb rama u pc sustav nece instalira vecinu programa i nema stabilan radi. Nece instalira ni windowse. Ako je ubacen samo 1 modul od 2 gb sve radi super bez obzira koji. Testirano je i s memtest 5-6 sati, te on pokazuje da je sve u redu. Pokusano je i probati pojedinacno module provuci kroz sve utore i radi sve ok. Ali cim ubacim oba modula ne radi kako treba. Pokusao sam primjerice instalirati office s 2 modula i nece. Nakon toga s jednim (bilo je uspjesno), pa sam uninstall pa nakon toga s drugim (takodjer uspjesno).

Nakon toga sam skinuo prirucnik s neta da provjerim koje slotove oni preporucuju. I naravno 1. i 3. Nakon toga san proba 3 i 4 pa 1. i 2. i ne radi ni to.

Ima li neko ideju do cega bi mogao biti problem?

Unaprijed Hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s ramima?
axos kaže...

Nakon toga sam skinuo prirucnik s neta da provjerim koje slotove oni preporucuju. I naravno 1. i 3. Nakon toga san proba 3 i 4 pa 1. i 2. i ne radi ni to.

obično se stavlja u 2. i u 4. slot od procesora pa prema dalje. Probaj tako staviti. Jesu pločice identične? Ako nisu onda možda nisu kompatibilne.

koja matična je kod tebe?

15 godina
neaktivan

Evo idem sad probat. Iste su. Cak i kupljene skupa u paketu XD. Maticna je GA-H55-UD3H  v1.3.

EDIT:Isprobano. Ne pomaze

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 13:40 (axos).
14 godina
protjeran

Probaj malo kombinirati ram utore i memoriju tj.prvo vidi jel rade oba keksa od memorije pa onda vidi sa svakom plocicom jel radi svaki utor i onda ako tako sve stima probaj malo kombinirat utore na maticnoj jer je to i kod mene bio problem...Dakle probaj stavit u prvi utor jednu plocic,pa drugu u drugi utor ako nece da upali i boota sustav onda prebaci tu iz drugog na treci utor ili cetvrti,ako nece tako onda mijenjaj utor od prve plocice tako da kombiniras s drugom plocicom...Ugl.samo se malo zabavi sa kombinacijama i proradit ce,ako ne uspijes nosi u servis neka oni provjere da li je sve uredu s memorijom ili s maticnom ako nesto ne stima...{#}

TL
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.6.2012 13:44 (Tomo53nja).
15 godina
neaktivan

Promjenim pc se upali pa ugasi pa tako par puta. Probam drugu kombinaciju... isto. Probam samo s prvim i radi. Probam samo s drugim - NE RADI. Izgleda da je jedan crka u potpunosti. Sutra kupujemo obe nove ali necu vise corsair. Pa se nadam da vise nece bit probleme. Javim vam razultat sutra :)

BTW da mi je znat koja budala je predlozila da rame obloze PLASTIKOM i nazovu ih "XMS heat spreader". Nazalost nisam zna da je plastika dok nije bilo pre kasno.

15 godina
Problem s ramima?

Ako su ti jos pod garancijom , odnesi ih na servis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s ramima?

Evo ipak su rami u pitanju.

Kupljena 2 nova modula i radi ko beba vec 6 sati. Sve aplikacije stabilne, nema rusenja.

Kad prevrtim malo film kvarovi su poceli od kad mi je komp ostavljen u protisa na popravak jer su mi prodali hdd koji se pokvario nakon 2 mj. Jedva su mi uzeli PC na popravak i rekli kako se to njima "ne popravlja" i kako cu "dugo cekati". Prvi put kad je dosa s popravka nisu ga popravili, a drugi put je radija opet 2mj. i na kraju sam "novi" HDD ubacija u kantu (iako garancija nije ni blizu istekla) i nabavio novi u dr ducanu. Izgleda posto sam im bio "drag" da su mi na popravku zamjenili rame.

Bilo kako bilo u Protisa vise ne kupujem. I napokon mi pc radi kako mu i prilici. :)

Tnx svima koji su pomagali sa savjetima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
btw. jesi proba kontakte na ram plocicama proc gumicom obicnom , meni je to pomoglo jutros , ima sam isti problem ka i ti .
... Ako te zanima otkud sam, pogledaj na profil ...
15 godina
neaktivan
Problem s ramima?

Nisam gumicom, ali jesm s krpicom. Ma vise me i ne zanima puno sto je s njima. S ovim novima radi super. Nema rusenja ni problema. Stare ne vracam u komp ni za zivu glavu.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Koji su ti stari rami bili??? Jesi u zgu da ih dopremis do mene da ih ja isprobam pa da vidimo??? :D I ne brini necu ti ih maznut ako rade nego ti rec jel sve u redu s njima ili ne...Osim toga gdje su kupljeni i zasto ne odneses ako imas garanciju da oni vide sta je s njima??? {#}

TL
15 godina
neaktivan

Nisan davno bija na ovom forumu XD

Odnija u portisa rame i dali mi nove zapakirane. Al su dobili i HDD koji je crka po drugi put. Popravili i to. Nadam se da vise nece bit kvarova

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice