Problem - Računalo se upali tekar nakon 30 sekundi

poruka: 14
|
čitano: 2.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Ovako zanima me dali je netko doživio ovo jel ja do sada u 20 godina informatike nisam :)

Stisnem gumb za paljenje i računalo tekar nakon 30 sekundi reagira i upali se tako je bilo zadnjih 2-3 mjeseca no zadnjih par dana se neće upaliti niti nakon 30 sekundi nego jedino ovako :)

neznam ni sam kako sam otkrio da se tak pali, ali tak se jedino moze upaliti.

Stisnem gumb za paljenje i ne reagira onda ga iskljucim na gumb iza za power 0/1 i drzim ga iskljucenog tocno 7 sekundi nakon toga kad vratim na power odnosno 1 onda se računalo upali.

Kada računalo radi nema nikakvih problema s radom niti zagrijavanjem niti ništa znači upaljeno je po 2-3 dana bez prestanka i ništa.

Znači samo se ne zeli upaliti no kad se upali sve radi.

Matična MSI Z77-GD65, i7 processor, 32 gb ram, windows 7 64 bit, ssd + hdd , graficka gtx 660ti

Probao sam flashati bios isto , i na stariju verziju i noviju isti problem.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

99% napajanje, 1% napuhani kondezatori na matičnoj ploči.

Moj PC  
5 0 hvala 3
14 godina
Re: Problem - Računalo se upali tekar nakon 30 sek
MislavMaric47 kaže...

- Zašto nisi naveo koje napajanje imaš?

- Svakako probaj s drugim.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
17 godina
neaktivan

skini kučište pa vidi šta je sa botunom/žicama za paljenje

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Napajanje imam corsair ax series CMPSU-750AXEU.

Računalo je staro 1 god i 10 dana.

Ne vjerujem da je do prašine, pošto ga uredno otvaram čistim filtere a unutra paktički nema ni trunke prašine samo po filterima.

PS.. Dali je moguce da je i zbog tog napajanja da USBovi ne rade kako treba jako mala brzina pisanja i citanja. Tipa 3.0 usb mi radi 1.5 mb po sekundi.

ili mislite da je svemu krivac maticna ?

Probao sam reinstalirati windowse, probao sam kupiti hub s powerom isto sve.. usbovi dalje spori.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2014 18:21 (MislavMaric47).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kad se upali računalo očitaj napone pomoću nekih od programa sa i bez opterećenja pa screenshot postavi na forum ( možda ipak napone očita ispravno ali to sa paljenjem opet najviše liči na neispravno napajanje).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Napajanje Napajanje

Evo slika napona bez stress testa i sa stress testom, ako uocite jos neke nedostatke osim napajanja ako nije dobro recite, puno hvala.

17 godina
MislavMaric47 kaže...

Evo slika napona bez stress testa i sa stress testom, ako uocite jos neke nedostatke osim napajanja ako nije dobro recite, puno hvala.

Ako je očitanje točno napajanje ti ne valja (napon na 12V), no to softversko očitanje ti baš i nije pouzdana značajka.

Drugo nešto što bode oči je 75°C temperatura procesora. To je puno.

Tom procesoru sve preko 67°C šteti. http://ark.intel.com/products/65523

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 2:10 (191x7).
13 godina
neaktivan
Zamijeni napajanje!
17 godina

Je li na matičnoj najnoviji dostupan bios?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači, ono što trebaš uraditi je: zamjeniti napajanje (jer je očigledno u kvaru...napon od 12V daje samo 8V), skinuti i očistiti hladnjak procesora te staviti novu i kvalitetniju termo-pastu ( http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/termalne-paste-pitanja-odgovori/115462.aspx). Kada budeš vraćao hladnjak vodi računa da ispravno legne na procesor. Kao što je već kolega napisao flešaj BIOS na zadnju verziju (nije preporučljivo flešati na beta verziju BIOS-a). http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/flashanje-bios/3479.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

75 je normalna temperatura po opterečenjem. pogotovo što testovi opterete sa 100%

When the processor is stressed out meaning that you are running heavy processor applications that take control of the CPU or uses it at 100%. It can perfectly reach 80 to 85 degrees and the processor will still be OK. According to the system behavior, 76°C while placing load on the processor is normal.

https://communities.intel.com/thread/37360

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 11:12 (Harold).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovo je temperatura pod stress testom kada je sve na 100 % bilo 10 minuta , inace ovako u igricama nikad temepratura ne prelazi 50 stupnjega.

PS.. Imam vodeno hladenje hydro H55 hladenje, znam da je H100 bolje al u tom trenutku ga nije ilo u ducanu dok sam računalo kupoao.

Što se tiče biosa stavio sam ga još prije na najnoviju verziju, probao sam i beta al sam vratio onda na najnoviju verziju, nikakvih promjena nisam vidio probao sam 3-4-5 razlicith bios-a , USBovi i dalje spori.

Dali bi zbog tog napajanja mogli ovi usbovi ne raditi odnosno sporo raditi ili je to više do matične ?

0 0 hvala 0
14 godina

MislavMaric47

- Tebi sam ja dao odgovor već, kolege su ti rekli što da napraviš.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 16:11 (Valentin17).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice