Pozdrav.Frend mi ima velik problem na svom kompu.Neće mi ni USB a ni PS/2 miš, baš kao i tipkovnica.To se dogodilo kada je umetnuo USB stick i komp se restartao.I od tada neće ni jedan miš, a ni tipkovnica (bilo da je USB ili PS/2).Ne može se ni u BIOS-u (ne može se uopće ući u BIOS jer treba stisnuti Del a tipkovnica ne radi).Komp uredno podigne windowse, ali od periferije ništa ne radi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Neka proba pogledati manual od matične i neka napravi Clear the CMOS (resetira) na matičnoj. Ako tada opet neće raditi periferija onda neznam šta se moglo dogoditi.
Manual od ploče nije dobio, a nigdje nema CCMOS jumpera.
Ja imam Gigabyteovu ploču GA-P35-DS3 i imam ove upute za to:
You may clear the CMOS values by removing the battery:
1. Turn off your computer and unplug the power cord.
2. Gently remove the battery from the battery holder and wait for one minute.
(Or use a metal object like a screwdriver to touch the positive and
negative terminals of the battery holder, making them short for 5 seconds.)
3. Replace the battery.
4. Plug in the power cord and restart your computer.
Neka ti frend sazna koja mu je ploča (otvori komp i vidi oznake na njoj) i neka potraži manual na stranici od proizvođača.
A da jednostavno ga iskljuci iz struje i izvadi bateriju na 2min??? Tog se niste sjetili?
Mom frendu se dogodio slican problem samo nije kriv stick nego je clocko athlona na 3,4Ghz uz 1,6V, i nije mu tipkovnica radila, a imao je sifru za ulazak u windowse pa ju nije mogao upisat hahah. Probo je usb i ps2 tipkovnicu. Nakraju je odnesao komp u servis i tamo su mu stavili nove windowse tako da su spojili hard na drugi comp.
Probajte izvaditi bateriju na nekoliko minuta pa je vratiti nazad.