Problem s periferijom

poruka: 6
|
čitano: 1.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Problem s periferijom
pitanje

Pozdrav.Frend mi ima velik problem na svom kompu.Neće mi ni USB a ni PS/2 miš, baš kao i tipkovnica.To se dogodilo kada je umetnuo USB stick i komp se restartao.I od tada neće ni jedan miš, a ni tipkovnica (bilo da je USB ili PS/2).Ne može  se ni u BIOS-u (ne može se uopće ući u BIOS jer treba stisnuti Del a tipkovnica ne radi).Komp uredno podigne windowse, ali od periferije ništa ne radi.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2008 16:08 (UPDaTEa ŽeljaN).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s periferijom

Neka proba pogledati manual od matične i neka napravi Clear the CMOS (resetira) na matičnoj. Ako tada opet neće raditi periferija onda neznam šta se moglo dogoditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problem s periferijom
autorov komentar

Manual od ploče nije dobio, a nigdje nema CCMOS jumpera.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s periferijom

Ja imam Gigabyteovu ploču GA-P35-DS3 i imam ove upute za to:

You may clear the CMOS values by removing the battery:
1. Turn off your computer and unplug the power cord.
2. Gently remove the battery from the battery holder and wait for one minute.
(Or use a metal object like a screwdriver to touch the positive and
negative terminals of the battery holder, making them short for 5 seconds.)
3. Replace the battery.
4. Plug in the power cord and restart your computer.

Neka ti frend sazna koja mu je ploča (otvori komp i vidi oznake na njoj) i neka potraži manual na stranici od proizvođača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem s periferijom

A da jednostavno ga iskljuci iz struje i izvadi bateriju na 2min??? Tog se niste sjetili?

Mom frendu se dogodio slican problem samo nije kriv stick nego je clocko athlona na 3,4Ghz uz 1,6V, i nije mu tipkovnica radila, a imao je sifru za ulazak u windowse pa ju nije mogao upisat hahah. Probo je usb i ps2 tipkovnicu. Nakraju je odnesao komp u servis i tamo su mu stavili nove windowse tako da su spojili hard na drugi comp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s periferijom

Probajte izvaditi bateriju na nekoliko minuta pa je vratiti nazad.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice