Problem sa particijom

poruka: 14
|
čitano: 3.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem sa particijom
pitanje

Hard disk je Maxtor sata 260 GB podijeljen na 3 particije (C, D, E) raznih veličina.

Instalirao sam Vistu Ultimate na C particiju. E sad, problemcic...

U win mi se prikazuju particije C i E ali nema D particije koja je inace i bila prazna (cca 50 GB).

Odem u Disk Management i vidim tu particiju i pokusam joj dodjeliti ime ali nece.

Pokusam ju formatirati, nece ni to.

Probam sa Partition Magicom, nece ni on...

Hmmm... Sto sad?

Sto bih zapravo htio? Spojiti C particiju na kojem su windowsi sa tom praznom particijom u jednu i onda odrediti novu velicinu za C particiju (dakle, nema veze ako mora ici opet nova instalacija win-a).

Jel to moguce?

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem sa particijom

probaj prvo provjeriti dali možeš ući u D particiju:

tamo gdje piše adresa u windows exploreru(ne internet exploreru) upiši "D:\"

Crysis!
17 godina
Problem sa particijom
autorov komentar

Evo kako to izgleda...

TrustNo1

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa particijom

ne bu ti to tak lako moglo... D i E su ti logičke particije na extended particiji. nemam iskustva sa extended particijama i mijenjanjem njihovih veličina, ali bojim se da ak ćeš htjet D spojit sa C, da bi mogao izgubit E. ne kužim zakaj ljudi više koriste extended kad NTFS dopušta kreiranje hrpetina primary particija na jednom disku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa disk E je cd-rom (na slici)

Crysis!
17 godina
autorov komentar

Jeste, na slici je tako...ja sam pamtio po starim particijama...

Nema veze...

Nisam uspio ono sto sam mislio da je brze i lakse, pa cu na stari nacin...prebaciti sve vazno na stara dva harda pa onda lijepo ovaj sata cijeli formatirati...

Svejedno hvala vam na pokusajima!

TrustNo1
17 godina
Problem sa particijom

BTW, NTFS ne dopušta kreiranje hrpetina primary particija, NTFS nema kaj dopuštati kreiranje particija jer je NTFS samo filesystem. Primarnih particija možeš imati maksimalno, IIRC, 4.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

BTW, NTFS ne dopušta kreiranje hrpetina primary particija, NTFS nema kaj dopuštati kreiranje particija jer je NTFS samo filesystem. Primarnih particija možeš imati maksimalno, IIRC, 4.

ok... malo sam se krivo izrazio. iako, kad sam bio na FAT32 filesystemu, windoze su branile više od jedne primarne, a kak to nije slučaj sa NTFS-om pretpostavil sam da je vezano uz filesystem
17 godina
neaktivan
Problem sa particijom

Za pocetak,C: particija ti je premalena za Vistu.

Sta se desava kada kliknes na New Simple Volume?

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Znam da je premalena, zato sam ju i htio spojiti s onom od 50 GB pa onda ostaviti za Vistu cca 30 GB...

Kad odem na New Simple Volume, ponudi mi da definiram velicinu za tu particiju i sve ja to napravim ali mi na kraju javi poruku da nema mjesta za izvrsiti operaciju koju sam izabrao, bez obzira koju velicinu odaberem (probao sam od 10 GB pa do 40 GB, pa i da ostavim takvu kakva je, ali jednostavno nije radilo...a koliko se sjecam na XP-u sam to mogao).

No, sve sam sredio u medjuvremenu i sve radi...

TrustNo1
17 godina
neaktivan
Miki77 kaže...

......

No, sve sam sredio u medjuvremenu i sve radi...

Kako? Daj postaj,pomoci ce i drugim clanovima
0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111
17 godina
neaktivan

Cudim se kak nisi mogo s Partition Magicom resizati particije. Ja sam uvijek mogo.

E, a kaj se tiče slova particije...

Meni se jedanput isto desilo da mi je (nešto sam se igrao particijama) dvd označen sa E:, a dvije od tri particije sa C: i D:

E sad nisam mogo ovu treću particiju nazvat E: jer je to DVD-RW. Ostala mi je opcija da ju nazovem F:

Sve je radilo samo kaj mi je malo blesavo zvučalo to nazivlje pa ak neko zna dal se to da popraviti bez formatiranja cijelog diska?

17 godina
neaktivan

ako je xp/vista, ovo su ti koraci; administrative tools / computer management / disk management, pa desnim klikom DVD-u dodijeli G:, F: prebaci na E: i DVD opet na F:

desni klik na bilo koju particiju u disk management-u ti daje opciju 'change drive letter'

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2008 18:00 (TripperNX).
16 godina
neaktivan
Problem sa particijom

da odmah kazem da nisam ja radio ove particije.  imam hard na dvije particije,na C(199GB) mi je instaliran win 7 i D(499GB). sve sta sam instalirao(igre,programi....) mi je na C a ima toga dosta pa mi je disc preko 60% ispunjen dok je D prazan.

svaka stvar koju instaliram snimi se na C,mogu kako prebaciti na D?  ako prebacim igre na D oce se oslobodit sta prostora na drugom disc-u?

filmove,muziku...bi bilo najbolje prebacit na D? koje foldere bi bilo najbolje prebaciti na D?

dajte neki savjet pliiz Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2009 13:47 (kalingast).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice