E ovako, prilikom paljenja počmu zujati ventilatori ali se ne pali nikakva slika, primjetio sam da neradi ventilator od napajanja...jel on može uzrokovati takav problem da sve zuji ali nema slike???hvala
Problem sa paljenjem kompa.
- poruka: 8
- |
- čitano: 1.181
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
može. Obično se to desi kada ga prašina zaguši ;)
a to sam i sam pomislio,šta bi bilo onda dobro rastaviti napajanje, očistiti kompletno sve od prašine, naručito ventilator i vidit oce onda radit, ako ne onda novo napajanje ili????
Hmm!! To napajanje može biti problem ali i ne mora, najbolje ako ti šteka ventilator na napajanju kupi novo napajanje ili ako se da
zamjeni ventilator na tom napajanju, sad samo ovisi o tome dal su žice ventilatora na ploči napajanja imaju svoj port za uštekavanje ili
su lemljene žice od ventillatora,sve u svemu ak je napjanje malo već ostarilo kupi si novo koje će raditi bez po problema.eto.
PS Dalibor
jel nebi mi to niš bilo sumljivo da ventilator samo ne radi a on da se nrmalno pali, al problem je u tomu što on tek iz trećeg pokušaja dobije sliku tj. počme loadirati windows, a prva dva puta sve zuji ali nema slike??
Ha!! Čuj ak se sve normalno pali to jest u redu , no koliko će to dugo biti u redu, zapravo intersira me što ako napajanje skroz cvrkne
u radu pa onda je to frka, ja bih u tvom slučaju žrtvovo 200kn i ugradio si novo napajanje, upamti djelomice ispravna napajanja
komponente i svi dijelovi nisu 100% uvjek ispravni, ak to napajanje zašteka u radu znaj da bih ti moglo to oštetit i druge komponente
npr matična ploča može stradati zbog neispravnog napajanja,razmisli jesu li ti potrebni ti dodatni troškovi da zbog nesipravnog
napajanja skršiš i matičnu ploču.????
PS Dalibor
istina da, nebi bilo dobro riskirat onda na tom pitanju, znači to bi bilo napajanje 100% jel matična svijetli, ventilatori od hladnjaka procesora i grafičke rade ali je crna slika, ventilator od napajanje ne radi, i slika se dobrije nakon 2.3,4 pokušaja???hvala
meni se nedavno na burazovom kompu desilo npr da kada sam očistio komp i kada sam sve vratio unutra da kada bih ga upalio onak ventilatori lagano rade ali nema slike i kada ga ugasim i pokrenem opet dobije sliku. I neki put je htio se normalno upaliti ne ki put ne čak i kad bi neki put pokrenio komp pokazivao bi mi da ima gigu rama. na kraju skužim da je prašina malo zezala rame a što je najsmiješnije usisao sam komp al jbg usisavač nije očigledno izvukao sve.. Isto tako desilo mui se prije par mj da mu je napajanje riknulo i da je nakon što je zamjenjeno grafa je riknula nakon tj dana i isto tako lagan rad al nema slike. Jbg napajanje od 150 kn smrdalo dobru grafu ;)