Pozdrav,
Danas mi se desila neocekivana stvar sa grafikom. Nakon pokretanja igre, za nekih minut ekran je poprimio ljubicastu boju, kompjuter zablokirao i restartovao se. Pokrenuo sam ponovo nakon restarta i ista stvar samo ovaj put jos brze. Ostavio sam komp. da se malo ohladi ugasen i ponovo pokusao al rezultat je bio isti poslije par minuta.
U Speed Fan-u sam provjerio temperaturu graficke i vidio da je u windowsu oko 68 stepeni. Graficka je radila vec 2 godine bez problema i znam da se malo vise griju ove 8800 GT, al cini se da je kuler ipak dao svoje. Znali neko da li je moguce da je i do nekog hardwareskog problema ili je samo grijanje u pitanju te ce kupnja nekog Zalmana to rijesiti? Svaki savjet je dobrodosao :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zavisiako ti se komp gasi nakon startanja,recimo upališ ga i nakon 10min pokreneš igru i odma se gasi,onda nebih rekao da je do grijanja grafe ipak ne tako brzo da se gasi i provjeri radi li ikako ventilator.
Da nisi flešao bios ili mjenjao postavke skoro,a broblem može biti i u Operativnom sistemu.
Samo na jednoj igri to radi ili na sve.
Meni je recimo na to radio pokretanjem GTA 4 pokazao se plavi ekran i pad.
Riješio sam tako što sam u comadn promtu upisao dxdiag i akcelaraciju zvuka smanjio na standard i to je riješilo broblem,nekažem da je to u tebe ali dočaravam šta sve može biti.
Pozdrav,
Danas mi se desila neocekivana stvar sa grafikom. Nakon pokretanja igre, za nekih minut ekran je poprimio ljubicastu boju, kompjuter zablokirao i restartovao se. Pokrenuo sam ponovo nakon restarta i ista stvar samo ovaj put jos brze. Ostavio sam komp. da se malo ohladi ugasen i ponovo pokusao al rezultat je bio isti poslije par minuta.
U Speed Fan-u sam provjerio temperaturu graficke i vidio da je u windowsu oko 68 stepeni. Graficka je radila vec 2 godine bez problema i znam da se malo vise griju ove 8800 GT, al cini se da je kuler ipak dao svoje. Znali neko da li je moguce da je i do nekog hardwareskog problema ili je samo grijanje u pitanju te ce kupnja nekog Zalmana to rijesiti? Svaki savjet je dobrodosao :)
Moguće je da se pregrijava, jer 68C je visoka temperatura s obzirom na rad u Windowsu.
Jel obična kartica ili ima nereferentni hladnjak?
Probaj igrati par minuta neku igru i onda izmjeri temperaturu da vidiš dokle dolazi.
Što se tiče ovog ljubičastog ekrana, moguće je da je i do memorije na grafičkoj karti, ali nemora biti.
Pozdrav,
Moguće je da se pregrijava, jer 68C je visoka temperatura s obzirom na rad u Windowsu.
Jel obična kartica ili ima nereferentni hladnjak?
Probaj igrati par minuta neku igru i onda izmjeri temperaturu da vidiš dokle dolazi.
Što se tiče ovog ljubičastog ekrana, moguće je da je i do memorije na grafičkoj karti, ali nemora biti.
Igra se ne može ni pokrenuti, nijedna(najdalje ući u meni igre i ostati tu par sekundi, onda slijedi hladan tuš). Kad se upali screensaver ekran poprimi tu ljubičastu boju, zablokira te se restartuje, o igri se ne može ni sanjati. Najvjerovatnije se pregrijava, pa šta mislite hoće li neki Zalman to riješiti?
Samo da kazem da je graficka karta bila na servisu, i da je otpisana, tj. pokvaren neki cip. Pisi propalo