Problem sa Nvidia 8800 GT

poruka: 5
|
čitano: 2.735
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Danas mi se desila neocekivana stvar sa grafikom. Nakon pokretanja igre, za nekih minut ekran je poprimio ljubicastu boju, kompjuter zablokirao i restartovao se. Pokrenuo sam ponovo nakon restarta i ista stvar samo ovaj put jos brze. Ostavio sam komp. da se malo ohladi ugasen i ponovo pokusao al rezultat je bio isti poslije par minuta.
U Speed Fan-u sam provjerio temperaturu graficke i vidio da je u windowsu oko 68 stepeni. Graficka je radila vec 2 godine bez problema i znam da se malo vise griju ove 8800 GT, al cini se da je kuler ipak dao svoje. Znali neko da li je moguce da je i do nekog hardwareskog problema ili je samo grijanje u pitanju te ce kupnja nekog Zalmana to rijesiti? Svaki savjet je dobrodosao :)

Jeftina mjuza, teska cuga, uzas je nasa furka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zavisiako ti se komp gasi nakon startanja,recimo upališ ga i nakon 10min pokreneš igru i odma se gasi,onda nebih rekao da je do grijanja grafe ipak ne tako brzo da se gasi i provjeri radi li ikako ventilator.

Da nisi flešao bios ili mjenjao postavke skoro,a broblem može biti i u Operativnom sistemu.

Samo na jednoj igri to radi ili na sve.

Meni je recimo na to radio pokretanjem GTA 4 pokazao se plavi ekran i pad.

Riješio sam tako što sam u comadn promtu upisao dxdiag i akcelaraciju zvuka smanjio na standard i to je riješilo broblem,nekažem da je to u tebe ali dočaravam šta sve može biti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa Nvidia 8800 GT
Zlatan kaže...

Pozdrav,

Danas mi se desila neocekivana stvar sa grafikom. Nakon pokretanja igre, za nekih minut ekran je poprimio ljubicastu boju, kompjuter zablokirao i restartovao se. Pokrenuo sam ponovo nakon restarta i ista stvar samo ovaj put jos brze. Ostavio sam komp. da se malo ohladi ugasen i ponovo pokusao al rezultat je bio isti poslije par minuta.
U Speed Fan-u sam provjerio temperaturu graficke i vidio da je u windowsu oko 68 stepeni. Graficka je radila vec 2 godine bez problema i znam da se malo vise griju ove 8800 GT, al cini se da je kuler ipak dao svoje. Znali neko da li je moguce da je i do nekog hardwareskog problema ili je samo grijanje u pitanju te ce kupnja nekog Zalmana to rijesiti? Svaki savjet je dobrodosao :)

Moguće je da se pregrijava, jer 68C je visoka temperatura s obzirom na rad u Windowsu.

Jel obična kartica ili ima nereferentni hladnjak?

Probaj igrati par minuta neku igru i onda izmjeri temperaturu da vidiš dokle dolazi.

Što se tiče ovog ljubičastog ekrana, moguće je da je i do memorije na grafičkoj karti, ali nemora biti.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa Nvidia 8800 GT
boxer kaže...
Zlatan kaže...

Pozdrav,

Moguće je da se pregrijava, jer 68C je visoka temperatura s obzirom na rad u Windowsu.

Jel obična kartica ili ima nereferentni hladnjak?

Probaj igrati par minuta neku igru i onda izmjeri temperaturu da vidiš dokle dolazi.

Što se tiče ovog ljubičastog ekrana, moguće je da je i do memorije na grafičkoj karti, ali nemora biti.

Igra se ne može ni pokrenuti, nijedna(najdalje ući u meni igre i ostati tu par sekundi, onda slijedi hladan tuš). Kad se upali screensaver ekran poprimi tu ljubičastu boju, zablokira te se restartuje, o igri se ne može ni sanjati. Najvjerovatnije se pregrijava, pa šta mislite hoće li neki Zalman to riješiti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2010 23:24 (Zlatan).
17 godina
neaktivan

Samo da kazem da je graficka karta bila na servisu, i da je otpisana, tj. pokvaren neki cip. Pisi propalo Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice