Problem kondenzatori u napajanju?

poruka: 12
|
čitano: 4.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

znaci kako i sam naslov kaze. imam jedan dosta cudan problem. konfa pod Moj PC.

dakle sve radi odlicno no primjetio sam da se nakon nekog vremena tj dan dva ne paljenja racunala, ono uopce ne zeli upalit.

i sad rijesenje je totalno iskljucenje napajanja na prekidacu iza, sacekat minutu, ponovo upalit napajanje i racunalo se onda normalno pokrene i radi besprijekorno. sad jedan od odgovora je da napajanje ima zastitu te se nekako tokom mirovanja kondenzatori napune te ne zele dat struju dok ne prekinem napon na minutu dok se ne isprazne.. evo maloprije mi se to desilo po drugi put pa me zanima jel postoji jos koja kvaka ili nesto za otkrivanje problema jer nemam odakle nabavit napajanje da ga koristim tjedan dana da vidim oce li se problem ponovit, a ne bi htio potrosit 300-400 kn na postarine i analize ako posaljem za zg na reklamaciju a njima normalno upali.

zna li netko do cega bi moglo bit? dosta uredaja na usb ili iskljucivanje napona na maticnoj dok je komp ugasen il nezz.. radi se o kvalitetnom napajanju pa mi nije jasno. molim za savijet.

unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem kondenzatori u napajanju?
neznalica90 kaže...
sad jedan od odgovora je da napajanje ima zastitu te se nekako tokom mirovanja kondenzatori napune te ne zele dat struju dok ne prekinem napon na minutu dok se ne isprazne..

Gluposti...

Imaš problem s napajanjem ili s matičnom, provjeri kondenzatore na matičnoj da nisu napuhani...

Opcije su ti servis ili nabavka drugog napajanja da probaš.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan

Kako se radi o relativno novom računalu vjerojatno nisu kondenzatori, ako nemaš drugo testno napajanje (za test nije nužno modularno 850W) nema druge do servisa, problem vjerojatno uzrokuje PSU ili MB, ako problem ostane sljedeće provjeri GPU.

14 godina

bacio sam oko na maticnu i ne vidim nikakve anomalije, znaci ocito je problem u napajanju.. ovo je drugi put da se dogodilo, a desava se random, tako da ne mogu posudit napajanje na 10-15 dana da vidim sta ce bit.. ocito mi je opcija servis, jer slat u zg ne mogu posto je svaka komponenta iz drugog shopa.

joj kad potrosis 10k na pc pa imas problema. podavio bi sve

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

dakle vec 2 dana mi je racunalo na "dijagnostici" u servisu. doticni kazu da su stavili drugo napajanje i cekaju da se isti problem dogodi njima kako bi locirali problem.  e sad mene zanima sta da radim. dakle meni se problem pojavio svega 2 puta u mjesec dana, sto znaci da se njima moze pojavit isto tek za mjesec dana.. sta bi ja sad trebao, cekat xy dana/mjeseci dok se njima ne desi isto bez racunala kako bi oni mogli locirat kvar? zar ne postoji neka metoda eliminacije ili nesto jer mi se ovo cini apsurdnim?

drugi prijedlog je da donesem svoju periferiju da vide jel problem u necemu iz periferije. mislim sta bi ja sad 3500kn periferije koja ukljucuje hd kameru, gamepad, gameboard, 2 misa, tipkovnicu, zvucnike itd itd teglit u servis da bi oni locirali "kvar".. mislim zar u 21. stoljecu ne postoji neka napredna metoda da se to rijesi? il je samo rijec o neozbiljnom servisu? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne postoji nacin za diagnosticirat kvar osim eliminacijom ispravnog, odnosno mjenjanjem komponenti sa onima za koje se zna da su ispravne te gledanje sto ce se dogodit.

Neznam ja kak si ti mislio da to ide.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Ne postoji nacin za diagnosticirat kvar osim eliminacijom ispravnog, odnosno mjenjanjem komponenti sa onima za koje se zna da su ispravne te gledanje sto ce se dogodit.

Neznam ja kak si ti mislio da to ide.

nisam serviser pa zato i pitam. ali sta bi to trebalo znaciti, ako se njima ne desi situacija kao moja narednih 2 mjeseca ja sam prisiljen cekat? ocito je problem u maticnoj ili napajanju, zar se ne moze pregledat maticna pa ustanovit jel ispravna sta onda ostavlja samo napajanje upitnim!?

mislim shvacam al opet nije bas ugodno sjedit doma i pitat se oce li sutra ili za mjesec dana, pogotovo kad toliko novaca izdvojis i jos u zimsko vrijeme ppraceno novim naslovima.. mislim da bi se svatko u mojoj kozi slicno osjecao.

13 godina
neaktivan
Maticna se ne moze bas ispitat, moze se jedino ustanovit dali je grafa ispravna rami i cpu, te promjenit ploca, ali, opet nije garancija da ce stimat. Npr na maticnoj se cipset zna odljepit i sve stima sve radi ali nekad zna samo odjednom se sve zaledit i komp resetirat ili ugasit.
Postoje kvarovi koje ja barem odma klasificiram na to da mjenjam tu komponentu iako mozda nije ona uzrok, ak se ponovi mjenjam slijedece sta sam prije imo slucajeva da je rijesilo slican kvar.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina

znaci long story short.. sjedi doma i cekaj !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
neznalica90 kaže...

znaci long story short.. sjedi doma i cekaj !?

Da.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina

javljeno mi je iz servisa da dodem po racunalo.. znaci kod njih je sve u redu, a sad je na meni da vrsim testove s periferijom. posto imam tipkovnicu i gameboard, 2 miša itd kazu da postepeno ukopcavam na odredene dane odredene dijelove periferije jer je moguce da zvucnici ili neki dio periferije salje napon u napajanje..

znaci sad moram proc taj proces.. eto hvala vam na odgovorima i sto ste odvojili vremena.  Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti se ponovi problem, najvjerovatnije da je neispravna tipkovnica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice