Problem s HDD-om!

poruka: 2
|
čitano: 1.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s HDD-om!

Imam HP Pavilion dv7-3170em koji ima 2 HDD-a od 320GB. I sad mislim da mi je sekundarni krepao pa me zanima ima li itko kakvu ideju ga probam osposobiti. Znači primarni gdje je OS radi bez problema, dok je ovaj drugi za fajlove i vidim ga kao 'D' particiju.

Vidljiv je u My Computeru, mogu ući u njega i viditi fajlove, bez problema se puni kad prebacujem nešto s C na D i to pristojnom brzinom, ali problem bude kad čitam nešto s njega i hoću prebaciti na C. Npr upalio sam neki film jučer s D koji je tad laggao i stalno prekidao. Kad želim prebaciti s D na C onda zapne nakon možda 20ak %, foldere s više fajlove ni ne neće (tipa igre).

Probao sam:

- Formatirati D

- Izbrisati ga i ponovno napraviti u 'Disk Managmentu'

- Scandisk i defragment ide, samo malo zapne scandisc ali ga završi

- U Biosu kad odem HDD test 'Primary' prođe bez problema, kad stisnem 'Secundary' Bios se smrzne i moram restartirati, uglavnom zapne na 00% skeniranja.

- U TuneUpu disc doctor isto završi nakon dosta vremena, ali završi.

E da, probao sam i zamjeniti HDD-ove pa znam da nije do laptopa već baš do diska. Garancija mi je istekla prije koji mjesec pa ga ne mogu vratiti :/   

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 17:09 (Dkc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s HDD-om!

Probaj provjerit taj disk sa naredbom chkdsk u command promptu (googlaj, neda mi se objasnjavat..xD) Jel nemozes sve datoteke kopirat ili samo neke?? jel čuješ neke čudne zvukove iz diska kad zabloka (tipa škljocanje)?? Možda imaš bad sectora na njemu!! Nije mi jasno ovo ako prođe testove a neradi!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice