Problem sa graf.karticom ili...?

poruka: 26
|
čitano: 3.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa graf.karticom?

Prilikom igranja igrica prije par dana se počela se povremeno smrzavati slika,uz nekakvo upozorenje-eror za GPU tj.grafičku karticu.Grafička je ATI Saphire 3870 512mb.Danas nakon par sekundi igranja,(neke igrice nemože ni pokrenuti) nestane slike(black out) i moram restartati kompjuter.Može li mi tko reći u čemu je problem.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Možda ti je problem napajanje. Ta grafika vuče puno struje pa ti napajanje to ne može izdržat, provrti prime95 i furmark. Probaj staviti najnovije drivere.

I have balls of steel
Moj PC  
2 1 hvala 1
16 godina
RE: Problem sa graf.karticom ili...?

Napajanje je Fortron Blue Storm 500 W,prilično pouzdano i kvalitetno.Danas instalirao najnovije ATI drivere!

17 godina
neaktivan

Zanimljivo...provrti koji test stabilnosti za proc, memoriju i grafu. Imam filing da ti je garancija istekla...

I have balls of steel
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

mislim datise grafa previse grije

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

I ja imam isti filling prijatelju.Nedavno je navršila godinu dana.Čudi me,Sapphire slovi za vrhunskog proizvođača graf.kartica.3D Mark 03 nemože pokrenuti!Filmove i ostalo mi vrti normalno.

17 godina

jesili pogledao ventilator od grafe,mozda ima puno prasine

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Očistio sam prašinu sa grafičke i matične ali i dalje problemi.Zašto ne može pokrenuti 3D MARK 03?Malo prije mi se ispikselizirao cijeli ekran bez da sam što radio na kompu i opet eror i  VPU recover.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

deinstaliraj deiver skini ovaj program (DriverSweeper)izbrisi ostatke drivera,akoje nesto ostalo

instaliraj najnoviji driver

akose mozda grafa pregrijava-pokusaj otvoriti kuciste i nekim vanjskim ventilatorom hladiti sve komponente

ispuni my pc rubriku,da znam koje druge komponente imas

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa graf.karticom?

Pokušaj okrenuti jedan vent da puše ravno u grafičku.

Jako moguće i da je matična ploča otišla kvragu.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina
neaktivan

možda je samo do windowsa

probaj nanovo instalirat

1 0 hvala 1
16 godina

Tnx momci ali ja ću ovo  prepustiti servisu jer mi je sve osim grafičke pod garancijom.Btw, kako da uđem i ispunim my pc rubriku?

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

klik na svoju sliku

gore desno-uredi profil

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probaj stavit 2 vanjska ventilatora,,meni je bar pomoglo isto nesto slicno sam ima :D

16 godina

Evo ispostavilo se da je bilo dosta fine prašine na graf.kartici i radi toga je štekala.Nije ju moguće ukloniti usisavanjem nego ispuhati pod tlakom.Eto možda još kome pomogne kod sličnih problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Također bih preporučio downclock i ručno postavljane ventilatora ATI-jevih kartica na 100% pomoću ATI Tray toolsa ako imate problema sa pregrijavanjem.

oko za oko,pasta za zube

1 0 hvala 1
16 godina

Hvala na preporuci i linku.Namjestio sam ventilator na "manual" i 95% nakon ponovnog štekanja grafičke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jesi možda clockao grafičku????

17 godina
neaktivan

Možda ti je to odloših drivera zadnji kvalitetan driver je bio 9.6 ili 9.7 ova zadnja 2 9.8 i 9.9 samo mi probleme rade slićne tvojima

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Evo danas sam instalirao 9.6 verziju ATI-jevih drivera i pratim grafičku.Ventilator (od grafičke) mi je namješten ručno na 100%.Žalosno je da sa ovakvim skupim karticama ima toliko problema nakon samo godine dana.Prije sam imao Nvidijinu karticu 6 god.i nikakvih problema.

17 godina
neaktivan

ja imam 3870 od kad se pojavila na trzistu i nikad nikakvih problema.

It's awesome and you know it. Enough said.
16 godina

Ipak je grafičkoj došao kraj.Toliko o ovoj temi.Najskuplje nije uvijek i najbolje.Nova je Power Color HD 4650.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ghibli7 kaže...

Ipak je grafičkoj došao kraj.Toliko o ovoj temi.Najskuplje nije uvijek i najbolje.Nova je Power Color HD 4650.

daleko je tvoja od najskuplje ;). inace odlicnu su odabrao kao novu...siguran sam da sa ovom nes imat problema jer frend ju imo i o njoj govori sve sa naj

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.
16 godina
neaktivan
mozete mi reci kakva je ova graficka ocu li imati problema s njom
napajanje mi je

Napajanje 450W Corsair CMPSU-450VXEU

molim pomoc
hvala!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
a graficka je

Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit TOXIC, Dual DVI, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, AVIVO, Sapphire, Core : 780 MHz, Mem FQ : 1000MHz, Vapor-X cooler
17 godina
neaktivan
Ludak kaže...
a graficka je

Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit TOXIC, Dual DVI, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, AVIVO, Sapphire, Core : 780 MHz, Mem FQ : 1000MHz, Vapor-X cooler

Napajanje je ok a i graficka. Ta graficka ima povisene taktove u odnosu na obicnu te bolji hladnjak.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice