Prilikom igranja igrica prije par dana se počela se povremeno smrzavati slika,uz nekakvo upozorenje-eror za GPU tj.grafičku karticu.Grafička je ATI Saphire 3870 512mb.Danas nakon par sekundi igranja,(neke igrice nemože ni pokrenuti) nestane slike(black out) i moram restartati kompjuter.Može li mi tko reći u čemu je problem.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda ti je problem napajanje. Ta grafika vuče puno struje pa ti napajanje to ne može izdržat, provrti prime95 i furmark. Probaj staviti najnovije drivere.
Napajanje je Fortron Blue Storm 500 W,prilično pouzdano i kvalitetno.Danas instalirao najnovije ATI drivere!
Zanimljivo...provrti koji test stabilnosti za proc, memoriju i grafu. Imam filing da ti je garancija istekla...
mislim datise grafa previse grije
I ja imam isti filling prijatelju.Nedavno je navršila godinu dana.Čudi me,Sapphire slovi za vrhunskog proizvođača graf.kartica.3D Mark 03 nemože pokrenuti!Filmove i ostalo mi vrti normalno.
jesili pogledao ventilator od grafe,mozda ima puno prasine
Očistio sam prašinu sa grafičke i matične ali i dalje problemi.Zašto ne može pokrenuti 3D MARK 03?Malo prije mi se ispikselizirao cijeli ekran bez da sam što radio na kompu i opet eror i VPU recover.
deinstaliraj deiver skini ovaj program (DriverSweeper)izbrisi ostatke drivera,akoje nesto ostalo
instaliraj najnoviji driver
akose mozda grafa pregrijava-pokusaj otvoriti kuciste i nekim vanjskim ventilatorom hladiti sve komponente
ispuni my pc rubriku,da znam koje druge komponente imas
Pokušaj okrenuti jedan vent da puše ravno u grafičku.
Jako moguće i da je matična ploča otišla kvragu.
možda je samo do windowsa
probaj nanovo instalirat
Tnx momci ali ja ću ovo prepustiti servisu jer mi je sve osim grafičke pod garancijom.Btw, kako da uđem i ispunim my pc rubriku?
klik na svoju sliku
gore desno-uredi profil
Probaj stavit 2 vanjska ventilatora,,meni je bar pomoglo isto nesto slicno sam ima :D
Evo ispostavilo se da je bilo dosta fine prašine na graf.kartici i radi toga je štekala.Nije ju moguće ukloniti usisavanjem nego ispuhati pod tlakom.Eto možda još kome pomogne kod sličnih problema.
Također bih preporučio downclock i ručno postavljane ventilatora ATI-jevih kartica na 100% pomoću ATI Tray toolsa ako imate problema sa pregrijavanjem.
Hvala na preporuci i linku.Namjestio sam ventilator na "manual" i 95% nakon ponovnog štekanja grafičke.
jesi možda clockao grafičku????
Možda ti je to odloših drivera zadnji kvalitetan driver je bio 9.6 ili 9.7 ova zadnja 2 9.8 i 9.9 samo mi probleme rade slićne tvojima
Evo danas sam instalirao 9.6 verziju ATI-jevih drivera i pratim grafičku.Ventilator (od grafičke) mi je namješten ručno na 100%.Žalosno je da sa ovakvim skupim karticama ima toliko problema nakon samo godine dana.Prije sam imao Nvidijinu karticu 6 god.i nikakvih problema.
ja imam 3870 od kad se pojavila na trzistu i nikad nikakvih problema.
Ipak je grafičkoj došao kraj.Toliko o ovoj temi.Najskuplje nije uvijek i najbolje.Nova je Power Color HD 4650.
Ipak je grafičkoj došao kraj.Toliko o ovoj temi.Najskuplje nije uvijek i najbolje.Nova je Power Color HD 4650.
daleko je tvoja od najskuplje ;). inace odlicnu su odabrao kao novu...siguran sam da sa ovom nes imat problema jer frend ju imo i o njoj govori sve sa naj
napajanje mi je
Napajanje 450W Corsair CMPSU-450VXEU
molim pomoc
hvala!!
Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit TOXIC, Dual DVI, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, AVIVO, Sapphire, Core : 780 MHz, Mem FQ : 1000MHz, Vapor-X cooler
Sapphire HD 4870, 1 GB GDDR5 256bit TOXIC, Dual DVI, PCI Express 2.0 16x, CrossFire, AVIVO, Sapphire, Core : 780 MHz, Mem FQ : 1000MHz, Vapor-X cooler
Napajanje je ok a i graficka. Ta graficka ima povisene taktove u odnosu na obicnu te bolji hladnjak.