Problem sa eksternim hard diskom!!

poruka: 25
|
čitano: 4.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ima prenosni hdd toshibu 230 GB....i kada ga ukopcam u laptop ili u komp pise mi da jedan od USB uređaja povezanih sa računalom ne radi kako treba pa ga Windows ne prepoznaje....evo to mi upozorenje daje....što sad??? da kupim drugi ili

tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa eksternim hard diskom!!
Pajdo56 kaže...

Evo ima prenosni hdd toshibu 230 GB....i kada ga ukopcam u laptop ili u komp pise mi da jedan od USB uređaja povezanih sa računalom ne radi kako treba pa ga Windows ne prepoznaje....evo to mi upozorenje daje....što sad??? da kupim drugi ili

tnx

to i men oce nekad, jesi ga probo ustekat u drugi usb port? ili probaj nesto drugo u taj usb pa ako neradi onda znas staje..

a glupih modova..nesmjes imati ni potpis vise..bezobrazluk..
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...
Pajdo56 kaže...

tnx

to i men oce nekad, jesi ga probo ustekat u drugi usb port? ili probaj nesto drugo u taj usb pa ako neradi onda znas staje..

jesam u sve USB portove i probao sam sa drugim usb kablovima al nista

17 godina
Pajdo56 kaže...

jesam u sve USB portove i probao sam sa drugim usb kablovima al nista

nisam te skuzio..jesi probo sa drugim kablom spojit vanjski hard i komp?

15 godina
neaktivan

da

17 godina

a reci mi, jesi hard disk i vanjsko kuciste kupovao posebno ili onako od nekoga (tipa WD itd.)?

15 godina
neaktivan

nisam ga kupio nego sam ga dobio....a mislim da je normalno...nije nista kupovano posebno

17 godina

onda je vjerojatno hard otisao...

ako ga kupujes posebno onda unutra imas sata kabal i kabala od napajanja pa je moguce da ti ode jedan taj kabal..a kod tih ''kupovnih'' neznam jel imaju te kablove il kak je sklepano, nisam ga nikad rastavljo..

15 godina
neaktivan

a valja je....a ja imam usb kabal sa jedne strane je za ukopcati u hdd a sa druge strane kabla su 2 usb utikaca il kak vec a ja sam samo sa jednim ustekavao hdd i radilo je a sa drugim nije...a za kaj je taj drugi neznam

16 godina

Čekaj malo! To što ti javlja mora da je upravo zato što nisi ukopčao oba dva USB kabela u računalo. Mora da nema dovoljno struje za rad tj. ne napaja ga dovoljno taj jedan USB kabel, pa trebaš spojiti dva.

17 godina

obadva ustekaj u komp..nemoze izvuci dovoljno napajanja samo iz jednoga konektora..trebo si to prije reci..

ustekaj oba u kompjutor pa ce radt!

15 godina
neaktivan

ma jesam al nista....a kolko je moguce da kabal ne valja???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pajdo56 kaže...

ma jesam al nista....a kolko je moguce da kabal ne valja???

pa probaj uzeti drugi kabal, al da isto na jednom kraju ima 2 konektora..ako nije to ja vise stvarno neznam, onda je hard disk..nosi ga u servis pa nek se oni igraju dok ne otkriju

16 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu (srry za spam), imam Samsung Story Station Externi disk, usb 2.0,   (NIJE PRO->oni imaju i eSATA), i sad me zanima koliko je njega dobro drzat nonstop ukljucenog (s tim da se ne iskljucuje onak sam da zaustavi ploce jer se ne koristi jer mi sluzi za Seed torrenata) 24/7/365, vec je 2 tjedna nonstop u radu, ali se bojim da ne bi riknuo, disk je na hladnom i vodoravnom mjestu....Hvala na odg :D

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kolko ja znam, nebi trebao riknuti..ne rikne ti onaj u kutiji pa nebi trebao ni taj..al kud si naso torrente na vanjski disk..{#}

16 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

kolko ja znam, nebi trebao riknuti..ne rikne ti onaj u kutiji pa nebi trebao ni taj..al kud si naso torrente na vanjski disk..{#}

Ma kad torrente skidam s laptopa, a ono za lap mi je 1.5TB disk puno skuplji (ako za moj lap uopce postoji) nego externi xD

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
15 godina
neaktivan

skužio sam....nije problem sa hdd-om nego sa kučištem....ja sam hdd uštekal u laptop i njega ušita i cak sam instaliral win na njega....zanaci da trebam kupiti novo kuciste...a jel znate otprilike kolko bi kostalo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Pajdo56 kaže...

skužio sam....nije problem sa hdd-om nego sa kučištem....ja sam hdd uštekal u laptop i njega ušita i cak sam instaliral win na njega....zanaci da trebam kupiti novo kuciste...a jel znate otprilike kolko bi kostalo???

Jeftinija su oko stotinjak kuna.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
17 godina
neaktivan

Mislim da ovo što ti ne prepoznaje disk treba pogledat u BIOS. Ja sam isto imao taj problem i onda sam u BIOS-u uključio podršku za EHCI driver (sad ne znam kojem mjestu točno jer sam promjenio komp) i sve je normalno proradilo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e father jel znas na kaj mislim...ne onaj oklop aluminijski nego ono di se taj hdd kopca....sory možda si mislio na to a možda i nisi

i to košta oko 100 kn

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ak probas ustekat obicni usb kabl koji ima samo jedan usb port za komp, hard nece radit... ja sam imao isti problem sa mojim vanjskim hardom, pa sam prebrisao komad njegovih fileova, i nest sam kemijo, neznam ni sam tocno, i na kraju mi ga prepoznaje kao unutrasnji hard jer sam kopirao neke fileove sa drugog harda.... ali radi sve u svemu

viva la rakija.....
18 godina

Elektroniku nećeš naći u slobodnoj prodaji, možeš samo cijelo novo kućište kupiti, izvaditi disk iz starog i ubaciti u novo.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Elektroniku nećeš naći u slobodnoj prodaji, možeš samo cijelo novo kućište kupiti, izvaditi disk iz starog i ubaciti u novo.

kad ga već vadi neka ga spoji na matičnu da vidi jeli disk riknuo...

15 godina
neaktivan

a za autora teme, samo nemoj baciti taj disk, bar ga meni pokloni pa ga mozda popravim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice